sunnuntai 31. elokuuta 2014

Pesulla

Nora pääsi eilen pesulle. Tähän asti tyttö on päässyt hanan alle vain peppualueelta, mutta tällä kertaa oli vuorossa koko kissa. Kyseessä oli "näyttelypesu" (harjoituksen vuoksi, ei olla menossa näyttelyyn tänä vuonna) eli ensin rasvat pois fairylla, sen jälkeen varsinainen shampoopesu.

Meillä on amme ja halusin toteuttaa pesuhetken siinä. Lattia kun on muovia niin räiskymiset ei ole niin kiva juttu lavuaaripesulla. Ammeeseen päästyämme totesin sen kuitenkin huonoksi ideaksi. Noraa pelotti jo alkumetreillä ja oli vaikeaa pidellä sitä paikoillaan. Siirryttiin lavuaariin räiskymisvarmuudesta huolimatta ja siellä tyttö olikin kiltisti.

Pesun alku meni odotettua paremmin, Nora oli oikein rauhallisena. Se ei sanonut tai tehnyt mitään kun kastelin sen läpikotaisin kauhomalla kädellä vettä sen päälle (suihkua en viitsinyt käyttää kun ajattelin sen olevan pelottavampi). Kehut ja pusut auttoivat pysymään rauhallisena. Fairynkin sain levitettyä turkkiin ja vasta sen huuhtomisvaiheessa Nora alkoi käymään levottomaksi kun pitkän turkin vuoksi siinä kesti ja kesti. Levottomuudesta huolimatta pystyin välillä päästämään Norasta irtikin kun se lähti kiertämään lavuaarin reunaa seinää päin ja oleskeli siellä vähän aikaan. Pesun aikana oli välillä nau'untaa ja paljon ympäri pyörimistä.

Oli lopulta pakko turvautua suihkuun kun fairysta ei meinannut tulla loppua, vaikka en laittanutkaan sitä runsaasti. Suihkun ongelma kuitenkin oli, että vaikka vettä tulikin paljon runsaammin, en päässyt mylläämään turkkia, jotta saippua lähtisi karvan juurestakin. Palattiin siis takaisin kauhomistaktiikkaan. Kun viimein fairy oli pesty pois, kuivasin Noran turkkia hieman ennen kuin laitoin shamppoon. Tässä kävi samalla lailla kuin fairyn kanssa, että pesu kesti tosi kauan ja Nora oli melko levoton ja naukui välillä. Pari kertaa kuulin kun Raku naukui sille oven toiselta puolen. Pesun jälkeen Nora oli pitkälti kuin mitään ei olisi tapahtunut, tosin syliin ei tahtonut tulla ennen kuin turkki oli lähes kuiva.

En muista pesinkö Rakun viime vuonna suihkulla vai käsin, mutta Nora on tosi työläs käsipestäväksi. Ehkä me kokeillaan suihkua tarkemmin sitten mahdollisesti ensi vuonna.

Kaverit ihmeissään mitä vessassa tapahtuu

"Vapautuksen" jälkeen Haiku turvaa selustan omalla tyylillään

"Tässä on nyt kamala työ saada turkki kuivaks, että kiitosta vaan"

"Mähän en sit mee seukiks!"

"Ai ei hätää? Okei."

Turkki tänään, leuan alta olisin saanut pestä tarkemmin. Nora ei arvostanut kun ruuan annon sijaan räpsin kuvia. :D

16 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvin kivuttomalta pesutuokiolta, vaikka käsityötä onkin riittänyt. Onneksi myös Noralla piisasi kärsivällisyyttä, eikä lähtenyt sinkoilemaan seinille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nora on onneksi tosi kiltti tyttö, tuossa ois menny tupla-aika, jos olisi alkanut "tappeleen". :D

   Poista
 2. Voi toista , säälipisteitä heruu roppakaupalla ;)!

  VastaaPoista
 3. Vähän kyllä ollaan täällä kateellisia, kun teillä pesu meni noin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nora on onneksi kiltti, pesu olisi ollut muuten tuskaa. :) Nyt voi paremmin mielin alkaa miettimään näyttelyynilmottautumisia (max. kerran vuodessa) kun tietää että ainakin toisen kissan pesu menee suht rennosti. :D

   Poista
 4. Täällä on ollut sama puuha tänään. Mulla on sama kokemus suihkusta eli se ääni pelottaa kissaa ja kauhomalla saa veden paremmin kissan turkkiin.
  - Pipsun ja Miirun Pirjo -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastoin odotuksiani Nora ei hirmuisesti hätkähtänyt suihkua, mutta pitkän turkin kanssa se tuntui epäkäytännölliseltä. Siihen on varmaan jokin taktiikka, pitää tutkia. Olisi varmaan Norastakin kiva, jos pesu olisi mahd.äkkiä ohi. :)

   Poista
 5. Voi että, kyllä peseminen vaan tekee hienoksi! (noh Blackie nyt on ankarasti toista mieltä). Me ollaan kans kokeiltu pestä vaikka millä tavalla. Parhaiten onnistui niin että tuotiin pieni pyöreä puutarhapöytä pesuhuoneeseen ja pestään sen päällä. Korkealta ne jotenkin vaan ei lähde hyppämään vaan istuvat kiltisti pesun ajan.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkea tosiaan taitaa tuntua turvallisemmalta, näin päättelin tuon ammeenkin kanssa. :) Isommassa pesutilassa olisi varmasti helpompi pestä kun saisi käyttää pöytää, onhan tuo lavuaari ahdas. Meillä lisähaastetta tuo muovilattia, ei hirmuisesti viitsi roiskia. :p

   Poista
 6. Onko toi Fairypesu vain pitkäkarvaisten juttu vai ihan kaikkien kissojen? Me ollaan menossa Kiiran kanssa kahden viikon päästä ihkaensimmäiseen näyttelyyn, tosin vain esittelynäyttelyyn mutta olisihan se silti kiva että neiti olisi mahdollisimman edustava. Olisiko siis vinkkejä lyhytkarvaisen mutta supertuuhean pikkuneidin pesuun? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii fairy lyhyellekin turkille, pesin Rakun sillä viime vuonna (shampoon lisäksi). :) En tiedä millaista jälkeä tulisi, jos sen jättäisi pois. En viitsi näyttelyiden kanssa riskeerata ja Noran kanssa meillä oli nyt fairylle tarve. Miulla on vasta 2 pesukokemusta takana, joten en oikein osaa antaa vinkkejä. :D Sen verran kuitenkin että pesuaineita kannattaa käyttää kohtuudella, muistaakseni liika saattaa rasvoittaa turkkia.

   Poista
  2. Fairya käytetään rasvan poistamiseen. Turkista tulee pöyheämpi ja ilmavampi niin. Itse käytän Groomers Goop
   rasvanpoistogeeliä samaan tarkoitukseen http://sydanystavan.valmiskauppa.fi/rasvanpoisto-geeli-n800g-p-986.html (Samaa merkkiä on myös shampoo ja hoitoaine, mutta niitä en käytä). Se on helpompi huuhtoa, Fairy vaahtoaa ikuisuuden :)

   Poista
  3. Oi, tuohan jättää ensimmäisen pesuvaiheen pois! Vaikuttaa tosi kivalta ja on varmasti hyödyllinen, varsinkin jos näyttelypesuja tulee usein. :)

   Poista
 7. Voi kuinka suloiset, jälleen kerran ♥
  Kuva ja kuvateksti märästä kissasta +++ ja ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Mieki sanoin sille, että se on tosi nätti märällä turkillakin (hopea tulee tosi kauniisti esille <3), mutta kova vimma oli silti saada turkki takaisin kuivaksi. :D

   Poista