maanantai 1. syyskuuta 2014

Pehmo ja aloitteleva nörtti

Pehmot <3

Haiku harjoitteli youtuben käyttöä

Haiku on usein mukana tietokonehommissa häiritsemässä, välillä vaatien huomiota, jotten unohdu liian syvästi internetin maailmoihin. Välillä Haiku on myös mukana kirjoittamassa tai näyttää miten turhat häiriötekijät saa pois painamalla F11-nappia. Tällä kertaa tyttö päätti ottaa askeleen eteenpäin ja omatoimisesti etsi, epäilemättä hiiri- tai lintu-, videoita youtubesta.Valitettavasti haku ei ymmärtänyt mitä Haiku yritti hakea, vaikka tuon selkeämmin ei olisi voinut näppäillä. 

Ps. Koska sisällä on enää "vain" 23 astetta lämmintä, kissoille ja minulle on tullut lämmönkaipuu. Raku hyppii taas reppuselkään, mitä se ei ole tehnyt muuton jälkeen (huolestuin jo onko tapa hävinnyt kokonaan) ja Haiku on alkanut taas tulla syliin. Nora nukkuu yöt olkkarimakkarin kiipeilypuun ylimmällä, pehmoisella, tiiviillä ja epäilemättä lämpimällä, tasolla. Raku nukkuu öitä sängyn jalkopäässä, mitä se tosin teki jonkin aikaa kesälläkin. Ilmojen kylmettyä kissoilta on poistunut ulkoilmanhaistelumahdollisuudet kun ikkunoita ei voi enää pitää auki eikä parvekekaan ole juuri ollut yleisölle avoinna. Täällä saa jo olla paksummat vaatteet sisälläkin ja peittokin on vaihtunut talvimalliin. Raku tykkää talvimallista ja nukkuu usein sen päällä, oli se sitten mytyssä tai suorana. :)

15 kommenttia:

 1. Meillä myös on alettu olemaan selvästi lämmönkaipuisempia. Varsinkin Jade on nyt viimeisen vähän yli viikon aikana tullut joka päivä nukkumaan viekkuun iltaisin ja päivälläkin, jos olen sohvalla makoillut. ♥

  VastaaPoista
 2. Tuo reppuselkään hyppiminen kuulostaa hauskalta. :D Miten se oikein tapahtuu, sitä en täysin pysty kuvittelemaan. Meidän penskakissa kyllä innostuu jos harjailen hiuksia ja hyppää mua vasten tarraten kynsillä farkkuihin, mutta ei se koskaan kiipeä reppuselkään tai sylistä olkapäälle.

  Meillä on asteen viileämpää, eli "vain" 22 astetta sisällä lämmintä. Takkaa lämmitettiin yhtenä päivänä ja lämpötila nousi pari astetta. Ulkotarhaan on ollut vielä avoimet ovet mikä viilentää sisäilmaa tuntuvasti. Eilen kokeilin laittaa oven kiinni, kun näytti siltä että kissoja ei kiinnostanut mennä ulos, vaan meidän juniori olikin asiasta toista mieltä. Piti oikein mennä rappusiin katsomaan, että mikä hätänä sillä on enkä keksinyt muuta syytä juttelulle kuin mielipahan siitä, että ulkotarhaan vievä ovi oli laitettu kiinni. Kun ovi aukesi niin penska juoksi siitä lujaa ulos. :D Kesän lapsi ei taida vielä haluta pysytellä vain seinien sisäpuolella, mutta veikkaan, että lumesta se ei ainakaan tule tykkäämään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Se on sama kuin kissa hyppäisi olkapäille (takaa), mutta Raku jää vähän kuin puolitiehen eli vain etutassut päätyy olalle ja muu kroppa jää selkään roikkumaan. :p Tuen toisella kädellä takatassuja ja yleensä taivun hieman eteenpäin että Rakulla on helpompi olla, jolloin poitsu asettuu kyljelleen ja levittää takajalat pitkiksi, luottaen, että huolehdin, ettei se valu alas. :D

   Bwaha, tyypillistä. :D Täällä välillä joku kisuista istuu parvekkeen oven vieressä ja kun avaan niille oven, kaikki tulevat haistelemaan ulkoilmaa, mutta palaavat sitten sisälle muutaman minuutin päästä eikä parveke kiinnosta enää kuin mahdollisesti usean tunnin päästä, jos jättäisin oven auki. Saattaisi teillä vaikka innostuakin lumesta, varsinkin kun lämmintä tulee taatusti olemaan talvella paljon. :)

   Poista
  2. Olisi kyllä hauska jos joku omista kissoista harrastaisi tuota reppuselkään hyppimistä. Akupunktiota olkapäillekin.. ;D Raku tietää, että saa vain hyvää palvelua sinulta. ;)

   Kissat eivät pidä suljetuista ovista, vaan silloin oven takana täytyy juuri olla jotain todella kiinnostavaa mikä täytyy heti päästä tarkistamaan. Myöskin vessaan täytyy ängetä samaan aikaan, vaikka se on todella ahdas koppi. Ilman noita joka paikkaan seuraavia sosiaalisia söpöläisiä olisi itsellä aika orpo olo olla kotona. :)

   Poista
  3. Senhän voi opettaakin, jos kisu ei ahdistu sellaisesta läheisyydestä. :) tässä on hyvä ohje, vähän oikeaoppisemmin kuin Rakun puoliversio : https://snapguide.com/guides/teach-your-cat-to-jump-onto-your-shoulder/ Se tosiaan tuntuu ihanalta, miinuksena silloin kun on ohut paita ja kisulla vähänkään leikkaamattomat kynnet. :DD Nora on alkanut hyppimään miun olkapäälle ja siitä yli kun tahtoo päästä komeroon, joka on niiltä kielletty (ruokin siellä olevat hyönteiset ovensuulta ja alakautta ei pääse ohitseni, Nora keksi toisen reitin. :D). Ehkä voisin opettaa sille tuon tempun.

   Suljetun oven takaa voi löytyä vaikka mitä jännää tutkittavaa ja varsinkin silloin suljettu ovi on suuri vääryys kun joku on sen toisella puolen. Mie oon koittanu antaa Haikullekin leikkimahdollisuuksia (joskus ei osallistu leikityshetkiin kun Nora tahtoo omia lelun itselleen) laittamalla Noran vähäksi aikaa toiseen huoneeseen. Mutta eihän siitä mitään tule kun sitten pitää mennä istumaan oven eteen ihmettelemään miksi kaveri on siellä lukittuna eikä leikki kiinnosta enää yhtäääään. :p

   Olisi kyllä, liian orpoa. Aina jostakusta saa seuraa kun siirtyy toiseen huoneeseen edes hetkeksi. :)

   Poista
  4. Ahaa, täytyypä tutustua ohjeeseen. Kiitos! :)

   Leikkimahdollisuuksien antaminen kaikille kissoille vuoron perään samassa tilassa on hiukan kyllä haasteellista. Ja oven takana saattaa käydä juuri noin kuin mainitsit. :p   Poista
 3. Kylmyys on hiipinyt meillekin. Oiva ei tunnu huomaavan viileyttä, mutta minä hiihtelen onnellisesti villasukat jalassa ja fleeceviltti hartioilla. Pitäisi ehkä antaa syksylle jo vähän periksi kääntämällä patterit päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät vaateet on <3. Miekin mietin milloin patterit voisi laittaa päälle, mutta jospa vähän aikaan vielä nautiskelen ja turvaudun lämmössä vaatetukseen ja kissoihin. :)

   Poista
 4. Selkeä haku. On näemmä vielä kehitettävää youtubessakin kun ei tuollaista ymmärrä.

  VastaaPoista
 5. Hahaa, mun Luigi joskus harrasti läppärin päällä makoilua heti jos silmä vältti ja läppä jäi auki. Sen tuloksena suljin kerran sitten yksitellen n. 250 kpl Firefoxin jotain help support -välilehteä. Yksitellen, koska tiesin että mulla oli muutama tärkeä välilehti alla myös auki ja niitä en voinut sulkea.. :D sillon ei just naurattanut, mutta jälkeenpäin kyllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDDDDDDD olipas Luigi huomaavainen kun järjesti siule tekemistä!

   Poista