perjantai 19. syyskuuta 2014

Tuleva muutto

"Mitä, vastahan te muutitte tähän?" Juu, vajaa 4 kk sitten ja nyt muutetaan taas. Sain kuulla vasta muuton jälkeen, että tämä asunto on myynnissä. Jos olisin tiennyt, en olisi ottanut tätä, koska meidän oli tarkoitus asua tässä ainakin 3 vuotta. Viimeinen vuokra-asunto ennen ikiomaa asuntoa. Vuokraisäntä yritti kuitenkin rauhoitella kertomalla, että hän on yrittänyt myydä tätä asuntoa jo vuosia tuloksetta. Hintapyyntö on liian korkea. Huojennuin, mutta tottakai uhka on koputellut takaraivossa. Luonteeseeni ei kuitenkaan kuulu turha murehtiminen, joten annoin asian olla. Tuskin kukaan tästä kiinnostuu vähään aikaan kun asunto on vain hiljaisella myynnillä eikä tästä ole kuulemma kiire päästä eroon.

Elokuun puolella sain puhelun, että ostajaehdokaspariskunta haluaisi tulla katsomaan tätä. He eivät kuitenkaan ostaneet. 19.8 sain uuden puhelun, että taas haluttaisiin tulla katsomaan asuntoa, tällä kertaa nuori poika ehdokkaana. 2 asuntonäyttökertaa kuukaudessa sai epäilykset heräämään ja kysyin asiaa suoraan. Kävi ilmi, että vuokraisäntä oli laittanut myynti-ilmoituksen nettiin tämän yhden pariskunnan jälkeen ja jopa alentanut hintaa, jotta asunto menisi paremmin (en tiedä oliko hinnan alennus ennen vai jälkeen pariskunnan). Nuori poika oli hyvin kiinnostunut tästä ja olin jo varma tuomiosta. Pariin viikkoon ei kuitenkaan kuulunut mitään, joten ajattelin pojan ottaneen jonkun toisen asunnon. Viime viikolla sain puhelun, että poika tahtoisi tulla katsomaan asuntoa uudestaan. Tänä maanantaina vuokraisäntä tuli käymään ja toi  mukanaan irtisanomisilmoituksen, poika oli ostanut tämän. Minulla olisi 3 kk aikaa etsiä uusi asunto. Toi myös kalaa, kuten on tuonut kalaa tai jäätelöä muillakin asunnonmyymiseen liittyvillä käyntikerroilla. Eipä se hirveästi auta, mutta en osaa olla vihainen. Pettynyt sen sijaan olen.

Meillä kävi uskomattoman hyvä tuuri, sillä jo tiistaina näin ilmoituksen meille sopivasta asunnosta, joka vastasi kriteereitäni. Kävin katsomassa asuntoa keskiviikkona, mutta asuntoon mennessäni muuttoahdistus iski kunnolla päälle ja näin upeassa asunnossa lähinnä miinuksia plussien sijaan. Onneksi äitini, joka oli mukana, puhui minut ympäri ja soitin jälkeenpäin vuokranantajille ottavani asunnon. Tuuria oli matkassa siinäkin, että asunnolle olisi tullut katsojia torstainakin, mutta kun ilmoitin olevani halukas ottamaan asunnon, he peruivat toiset näytöt.

En tiedä kumpi minua ahdisti enemmän: ajatus siitä että otan asunnon vai siitä että en ota. Onneksi otin ja ahdistus meni ohi, kiitos ystävieni ja vanhempieni, sillä tänään kun kävin allekirjoittamassa vuokrasopimuksen, näin miksi äitini niin kovasti rakastui asuntoon. Se on upea! Isompi kuin miltä se tuntui ensimmäisellä kerralla. Palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Se on meidän Koti. Kissat tulevat aivan taatusti viihtymään siellä ja minä myös. Vuokranantajapariskunta on erittäin mukava ja kissamyönteinen eikä minulla ole uhkaa asunnosta lähtemiselle, sillä he eivät ole myymässä asuntoa ja toivovat minun asuvan siinä vuosia. Mikä tietenkin sopii minulle erinomaisesti. :)

Asunnossa on 63 neliötä ja jättisuuri lasitettu parveke. Saimme luvan asentaa tuuletusikkunaan kissavarman verkkoviritelmän. :)

Kissat ovat vielä autaan tietämättömiä ensi viikolla koittavasta muutosta, mutta ovat kovasti nauttineet muuttolaatikoista."Touhuile vaan me valvotaan laatua täältä käsin"

Laatikon riemuja

Laatikkotaivas

"Alkaa käymään ruuhkaiseksi!"

"Pitäkää hyvänänne"

Tänään pakkaaminen ei ole ollut yhtä menevää kuin eilen, Rakulla taasen on energiaa maminkin puolesta.

"Pöö!"

31 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että uusi asunto löytyi nopeasti! :) Meilläkin on muutto tulossa ensi kuussa. Muistahan tehdä sitten asuntopostaus niin pääsen fiilistelemään! En malttaisi millään odottaa omaa muuttoa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, supernopea löytö kyllä oli! Onnea uudesta asunnosta! :) Nyt alkaa itellekin tulla jo innostus tulevaa muuttoa kohtaan, varsinkin haluan nähdä kissojen reaktion kun ne näkee millainen upea uusi ralleilumahdollisuus niille tulee. :)

   Poista
 2. Voi hitsivie :/ Toivotaan, että tuleva kämppä on sitten pidempiaikainen koti. Tsemppiä muuttoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ahdistus on jo vaihtunut innostukseksi, pääsee viimein asettumaan ihan kunnolla kodiksi ja kissat tulevat rakastumaan meidän kotiin. :)

   Poista
 3. Onpa tosi kurja tilanne kyllä ja uskon, että harmittaa noin pian joutua pakkaamaan taas laatikot. Mutta ehkä tälläkin on tarkoituksensa ja kaikki kääntyy lopulta parhain päin. Pitää vain antaa uudelle kämpälle mahdollisuus. Tsemppiä muuttotohinoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämän tavaramäärän kanssa ei huvita muuttaa usein. Minäkin uskon, että kaikella on tarkoituksensa. :) Tulemme taatusti viihtymään uudessa asunnossa ja kyllä se jo kodilta tuntuu, vaikkei tavaroita vielä sinne ole viety kuin pari kassia. Kiitos! :)

   Poista
 4. Onneksi tilanne selkeni nopeasti ja nyt pääsette asuntoon, jossa saatte olla rauhassa ilman paineita myyntinäytöistä. Kuulostaa tosi hyvältä kämpältä ainakin pinta-alan ja parvekkeen perusteella. :)
  Muuttoahdistukset on kamalia! Itsellä oli kämppähätä viime syksynä, kun linjasaneerauksen ja putkiremontin takia piti nopeasti löytää uusi asunto itselle ja kämppikselle. Löytyikin, mutten viihtynyt siellä yhtään, joten siitä kahden kuukauden päästä siirryin nykyiseen yksiöön. Jotain hyvää siinäkin härdellissä: nyt on oma ihana ja kissamyönteinen koti metsän vieressä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, asunto on mahtava! :) Siellä on kissoille mahtava pohjaratkaisu ralleiluun, pääsevät juoksemaan asuntoa ympäri halutessaan. En malta odottaa että saadaan heittää hyvästit tälle vanhalle asunnolle. :) Vaikka tätä ikävä tuleekin.

   Outs, sinullakin ollut sitten tuuria asuntojen löytämisessä! Meillä nää muutot on niin jänniä kun mun kriteereitä vastaavia asuntoja ei oo juurikaan tarjolla. :D Yleensä stoppaa joko hintaan tai sitten lemmikit ei ole sallittuja. Metsä vieressä kuulostaa unelma-asunnolta. <3

   Poista
 5. Harmi tuollainen toivomaton muutos suunnitelmiin, mutta uusi koti kuulostaa onneksi tosi kivalta. Ja sulla on nuo parhaat pakkausavustajat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa. Tätä asuntoa ei ollut tarkoitettu meille ja nyt en malta odottaa, että saadaan kunnolla muutettua. :) Kisut ovat olleet oikein ahkerina avustajina!

   Poista
 6. Tsemppiä muuttoon, se on superrankkaa puuhaa varsinkin noin pienellä varoitusajalla ja pian edellisestä muutosta. Meillä oli asunnossa viime vuonna vesivahinko, ja jouduttiin muuttamaan pariksi kuukaudeksi pois kun lattiat uusittiin kokonaan. Onneksi vara-asunto löytyi samasta talosta ja oli identtinen omaan kämppään verrattuna. Toscalla oli alkuun hiukan pasmat sekaisin, kun yhtäkkiä koti joka näytti suht samalta tuoksuikin ihan vieraalta...nopsaa se kuitenkin tottui. Oli vaan kiva viedä IHAN koko omaisuus edes takas kuuden kerroksen välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä pidempi varoitusaika kuin viimeksi, siitä olen onnellinen. :D Sattui sopivasti kuun puolivälissä tämä irtisanominen ja asunnon löytyminen ja uudet vuokranantajat olivat ihania kun antoivat luvan alkaa kantamaan tavaroita jo etukäteen, vaikka vuokrasopimus alkaakin vasta ensi kuun alusta. Viimeksi asunnon löytyminen ja äkillinen muutto tapahtuivat saman vuorokauden sisällä ja se oli tosi raskasta. Nyt on useampi päivä aikaa siirtää tavaroita hissukseen ja pestä uutta asuntoa.

   Outs, vesivahinko ei ole lainkaan mukava. :/ Varsinkin kun koko omaisuus pitää siirtää vain parin kuukauden takia, mutta tuuria oli teillä pelissä kun ei tarvinnut kauas lähteä. :)

   Poista
 7. Muuttaminen on rankkaa hommaa, tsemppiä sinulle! Kissoja muuttolaatikot eivät varmasti haittaa lainkaan :)

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä muuttoon. Mää inhoan muuttamista ja nytkin mun pitäs olla tyhjentämässä laatikoita, jotta saisin huushollin kuntoon, mutta kissablogit on paaaaaljon mielenkiintoisempia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ai teilläkin muutto, onnea uudesta asunnosta! Jopas ihmisiä muuttaa! :D Naurattaa kun kesän alussa meidän edellisen muuton aikaan muitakin kissabloggareita oli silloin muuttohommissa. Nyt näemmä taas. :D

   Poista
 9. Muuttolaatikot ja sekava järjestys on meistä kivaa muutoissa! Itse uuteen paikkaan muutto on silloin ollut OK, kun ollaan päästy etukäteen käymään retkellä tulevassa kodissa ja vielä palaamaan vanhaan kotiin muutamaksi päiväksi. Silloin ei ole ollut muuttopäivänä niin ahdistavaa, kun uudesta kodista on löytynyt jo tuttuja paikkoja. T.Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin arvostetaan suuresti laatikoita. :D Kovasti myös riehumista ilmassa, mahtaakohan kisut kuitenkin vaistota että jotain outoa on tekeillä. Meillä kisut pääsevät näkemään asunnon vasta kun kaikki tavarat on viety sinne, en malta odottaa!

   Poista
 10. Voi miten teillä on taas jännittävää! Ja Jättisuuri parveke on kylllä niiiin hyvä juttu että!
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat tulevat rakastumaan siihen kuten myös itse asuntoon. :) On kyllä huippu! Jännitystä riittää nyt viikoksi kun ensin on laatikoita ja sitten uusi asunto. :D

   Poista
 11. Täällä ollaan iloisia teidän puolestanne, kun löytyi toivottavasti pidempiaikainen koti konkkaronkalle! Tsemppiä muuttohössötykseen. ;)

  VastaaPoista
 12. Tosi mälsää, kun ei voitu kertoa ennen vuokrasopimuksen alleirjoittamista, että asuntoa yritetään myydä. Ymmärrän hyvin pettyneen tunteen. Mutta onneksi löysitte uuden asunnon nopeasti ja onneksi äiti oli mukana selvittämässä ajatuksia siitä, että asunto oikeasti on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä. Meillä kävi älyhyvä tuuri tämän nykyisen kanssa, tuntuu hurjalta edes ajatella, että löytyi niin pian! Pelkäsin, että tuo 3 kk olisi ollut liian vähän etsimisaikaa ja olisin joutunut muuttamaan pois keskustasta, että ehdin saada ajoisssa asunnon. Nyt ollaan onnellisia tässä <3

   Poista
 13. Ihanalle kuullostaa se lasitettu parveke. Eihän vuokrasopimusta saa muuten päättää noin... ellei muuta itse siihen asumaan! Asunnon myynti ei ole vuokrasopimuksen irtisanomisperuste. Mut hei, ehkä sit kuitenkin parempi näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on huippu! Saa sen purkaa, me jouduttiin lähtemään meidän ensimmäisestä asunnosta, koska vuokraemäntä halusi päästä remppaamaan asuntoa myyntikuntoon. Edellisessä taasen lähdettiin, koska uusi omistaja muutti siihen itse. Huonoa tuuria näiden kanssa, mutta onneksi nykyisestä ei ole kiirettä mihinkään. :)

   Poista
 14. Lasitettu parveke kuullostaa hyvälle syylle muuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aina ollut, mutta tämä on kyllä hurjan iso!

   Poista
 15. Voi että, kuulostaapa tosi oudolta tuo teidän vuokranantajan käytös, en oo koskaan kuullut vastaavaa. Mutta ihanaa että saitte hyvän asunnon, lasitettu parveke on aina supersuuri plussa! ;) toivottavasti saatte nyt kissojen kanssa asettua rauhassa kodiksi uuteen asuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli kyllä harmillista. Kävi älyttömän hyvä tuuri, että uusi löytyi näin pian. Ehkä tämä jopa tuntuu enemmän kodilta kuin se entinen. :) Tästä ei onneksi ole myöskään kiire mihinkään kun vuokranantajat muuttavat tähän itse sitten vuosien päästä.

   Poista
 16. Toivottavasti teidän muutto meni hyvin. Meillä on edullinen vuokra-asunto etsinnässä. Hetken olemme jo saaneet katsoa, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Toivotaan, että semmoinen tulee kuitenkin kohta vastaan. Sitten alkaakin muuttourakka. http://www.setlementtiasunnot.fi/hae-asuntoa/

  VastaaPoista