Koda

PR FI*Vulpes Blood & Fire
Somali uros
Riistanvärinen
SOM n
S. 17.5.2018
Kastroitu: 22.10.2018
Kasvattajan sivut

Koda 10 vk kasvattajan luona/sijoituskodissaanHistoria


Somaliin rotuna rakastuin teini-iässä törmättyäni somalin kuvaan kissakirjassa. Somppu nousi haaverodukseni birman rinnalle ja oli myös vahvasti läsnä ensimmäistä rotuani valitessa, mutta curli voitti valinnan niukasti. Somalikuume jäi kuitenkin krooniseksi taustalle ja seurasi mukana kaikki nämä vuodet. Kodan tultua olin ehtinyt haaveilla omasta sompusta jo 12-13 vuotta.

Neljännen kissan ottaminen tuli mahdolliseksi vuoden 2016 lopussa ja realismiksi 2017 tammikuussa kun tapasin ensimmäistä kertaa sompun livenä ja sain vahvistuksen, että somppu olisi täysin sopiva lisä meidän joukkoon. 

Punainen väri oli hopean lisäksi pitkäaikainen haaveeni enkä ollut kiinnostunut muista väreistä. Halusin poikakissan Rakulle kaveriksi, mutta punaiset poikapennut olivat kuitenkin harvassa. 

Vuoden 2018 alussa selasin rotuyhdistys Somakissin pentulistaa ja se oli täynnä riistapentusuunnitelmia. Riista ei minua kiinnostanut, joten en niihin reagoinut ja jatkoin päivystystä. Kunnes, Vulpesin pentueen kohdalle oli ilmestynyt lisäys ”mahdollisuus muihinkin perusväreihin”. Pentueen molemmat vanhemmat ovat riistoja, joten todennäköisyys punaiseen poikaan oli todella pieni, mutta yhteydenoton arvoinen, sillä olin ihastunut kyseisen kasvattajan kissalaan. Laitoin kasvattajalle viestiä ja ilmaisin kiinnostukseni punaiseen poikapentuun, jos sellainen sattuu syntymään.

Kasvattajan vastausta odotellessani vierailin hänen kotisivuillaan ahkerasti ihailemassa kissujen kuvia. Ja mitä enemmän katsoin Isla-emon kuvaa, sitä enemmän rakastuin sen riistasävyyn ja ylipäätään ulkonäölliseen kokonaisuuteen. Mikä johti siihen, että 4 pv ensimmäisen sähköpostini jälkeen huomasin jo laittavani kasvattajalle viestiä, että olisin kiinnostunut myös riistapojasta, jos punaista ei tule. Nykyään näen muutkin värit eri valossa.

Huhtikuun 2018 kissanäyttelyssä tapasin Islan sijoituskotimamin ja tarkempi luonnekuvaus kasvattajalta saamani lisäksi sekä kotioloista että näyttelystä oli se ”viimeinen naula”. Isla oli aivan unelma ja mikä onni olisi saada Islan pentu! Syntymän odotus muuttui entistä tuskaisemmaksi. Mahdollistahan oli, ettei sieltä minulle asti poikaa edes syntyisi, koska olin ns. kolmantena jonossa.

Pennut syntyivät 17.5: 2 riistapoikaa, 2 riistatyttöä ja 1 sininen poika. Alkoi jännittävä odotus, kunnes sain kasvattajalta varmistuksen, että toinen riistapojista tulee minulle! Koda kotiutui 14-viikon iässä 26.8.2018. ♥

Luonne


Koda on todella puhelias ja ääniskaala sillä on laaja. Kaikkea pitää kommentoida. Poitsu on älykäs ja motivoitunut oppimaan uusia asioita - älytehtävissä sen keskittymiskyky on mitä erinomaisin toisin kuin muussa arjessa, jossa kesken leikinkin saatetaan rynnätä säksättämään ikkunaan.

Poitsu on rohkea ja ulospäinsuuntautunut - uudet paikat ja tilanteet eivät ole ongelma, vaikka niitä kommentoidaankin äänekkäästi. Vierailtakin tullaan ennakkoluulottomasti hakemaan huomiota. 

Kissankieli sillä on täysin hallussaan ja kaikkeen suhtaudutaan huumorilla. Pentuna Koda oli myös uhkarohkea, mutta onneksi tilannetajua tuli ainakin hieman lisää iän myötä.

"Miiii!!"

5 kk


1 v

Näyttelyt


29.9.2018 Askola: EX2 (/3)
30.9.2018 Askola: EX2 (/2)
10.3.2019 Kokkola FIN: EX1
10.3.2019 Kokkola SWE: EX1
6.7.2019 Kempele: EX1 CAP
7.7.2019 Kempele: EX1 CAP
14.9.2019 Luleå: EX1 CAP PR (Koda valmistui Premieriksi!)
15.9.2019 Luleå: EX1 CAPIB NOM BIS

Muut näyttelysijoittumiset

2018: Pohjoisen Rotukissayhdistyksen 3. paras urospentu

29.9.2018 Askola, Kodan (4 kk) ensimmäinen näyttely

6.7.2019

6.7.2019

Temput


1. Femma
2. Ali (menee koukussa olevan jalan ali)
3. Maahan (makuulle)
4. Ympyrä
5. Kasi
6. Snoot (snoot challenge, kuonohaaste-temppu)

* = harjoittelussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti