torstai 14. maaliskuuta 2019

Kokkolan näyttelyssä

Osallistuimme Kodan kanssa viime sunnuntaina Pohjanmaan Kissayhdistyksen järjestämään tuplanäyttelyyn Kokkolassa. Lähtö oli jo lauantaina ja kerrankin meillä oli koko päivä aikaa oleskella ja tutustua kaupunkiin, sillä meidän junan oli määrä olla perillä jo aamupäivästä. Mutta, VR näytti taas taitonsa ja juna oli myöhässä meidän asemalta 107 minuuttia eikä lopulta saanut aikataulua kiinni ennen Kokkolaa, kuten oli tarkoitus.

Olimme Kokkolassa 2 tuntia alkuperäisestä aikataulusta myöhässä. Lauantain näyttelyvierailu jäi välistä. Sen sijaan onneksi ehdin yhä kuitenkin moikata Tassulinnan mamia ja Mimmin & Alfredin mamia, jonka luona myös kävimme. Siitä lisää omassa julkaisussaan.

Tapaamisen jälkeen kävin äitini kanssa kiertelemässä kaupunkia ja oleskelimme hotellihuoneessa. Koda tykästyi omaan peilikuvaansa.

Tuntemattomasta syystä lasit siirtyivät kuvanoton jälkeen toiseen paikkaan

"Mummi rapsuttaa, ihanata!"

"Hei kukas sie oot?"

"Alaks leikkiin ku noi ei ala?"

Näyttely


FIN


Näyttelyssä sai itse valita häkkipaikan mihin mennä, me suuntasimme Puuka-enon viekkuun. Olin jännittänyt päivän kulkua, sillä kissajaon mukaan meidän oli määrä olla käytännössä yhtä aikaa kahden tuomarin pöydällä, sillä olimme molemmilla tuomareilla päivän viimeisten joukossa. Onneksi kuitenkin paikan päällä kävi ilmi, että toisen tuomarin järjestys oltiin muutettu päinvastaiseksi ja olimme siis aamun ensimmäisten joukossa hänen luonaan.

Näyttelyt oli jaettu nimiksi FIN ja SWE. Kodalla oli molemmissa suomalaistuomari ja ensimmäisenä oli vuorossa FIN-näyttelyn Jaana Jyrkinen.

Ensin tunnusteltiin...

"On kaikki luut tallella, mami sano sille!"

"Tän asennon nimi on "pakkolasku""

"No ni, nyt rauhassa..."

"ÄÄÄÄÄÄÄÄ!!"

Jaana kehui turkin värin ja ticking-kuvion olevan erittäin hyvät ikään nähden ja korvat ovat myös hyvin kehittyneet ja sijoittuneet. Korvien päässä olevat minitupsut saivat myös kehuja. Kodalla on "baby face", kuono on vielä kehittymässä ja aika kapea. Ilme "hämmästynyt". Yleisvaikutelma: "reipas nuorimies".

"Miekö babyface??"

No ehkä vähän

Veeeeenytellen leikkimään superhuiskalla


Heti Kodan arvostelun jälkeen otettiin Värin Paras -valinta. Kastraatit ja leikkaamattomat kilpailevat tässä aina erikseen, mutta koska Koda on junioriluokassa, se laskettiin vielä leikkaamattomien joukkoon. Vastassa oli Puuka-eno sekä 2 kovan tason Kharn-Ka -kissalan kisua, joista toinen myös voitti.

Me ollaan kuvassa team Tukka Samaa Sävyä. 

Iltapäivällä oli vuorossa Tuomarin Paras -valinta ja siinä Kodalla oli vastassaan upea punainen itämainen lyhytkarva. Valinta oli tehty selvästi jo ennen varsinaista vertailuarvostelua ja itämainen jatkoi paneeliin.

Tämä itämainen oli myös Best In Show

FIN-näyttelyn tulos: EX1

SWE


Kun Jaanan Värin Paras -kisa oli suoritettu, meillä oli monta tuntia luppoaikaa ennen SWE-näyttelyn Sara Ojaniemelle pääsyä.  Aika ei ehtinyt kuitenkaan missään vaiheessa käydä pitkäksi, sillä yleisö oli todella kiinnostunut sompuista ja hyvin moni pysähtyi ihastelemaan Kodaa ja Puukaa sekä kyselemään rodusta. Isolle osalle rotu oli täysin tuntematon. Pojat kylpivät huomiossa ja nauttivat leikityksistä. Koda tarjosi halukkaille kämmenhierontaa. Kunnon edustuspäivä siis. 

Puuka-eno on kiltti poika ja sen sturdia pystyi pitämään leppoisin mielin auki

Koda taasen joutui tyytymään leikkimään kaltereiden läpi

Jostain syystä

THE lelu; Maailmannäyttelystä ostettu huiska, johon sai valita kaikki osat itse

Sylissä osattiin olla nätisti

Vielä odotellessamme vuoroa Saran arvosteltavaksi, yleisöä kerääntyi ympärille kyselemään ja silittämään. Koda nautti jokaisesta saamastaan huomiosta ja erään yleisöläisen käden se veti itse poskeaan vasten kun käsi lähestyi liian hitaasti.

"Ja taas kopeloidaan"

Toistuuko näissä kuvissa....

... jokin kaava

En minäkään usko

Tässä vaiheessa päivää ei enää jaksettu mennä niin pirteästi superhuiskankaan perässä

Myös Sara tykkäsi todella kovasti Kodan väristä ja tickingistä. Kropan koko ja mittasuhteet ovat hyvät. Myös Sara sanoi pään mittasuhteiden vielä kehittyvän, vaikka tykkäsikin monista asioista siltä alueelta. Yleisvaikutelma: "calm, friendly & sweet boy". Hyvä, että tästä yleisvaikutelmasta saatiin mustaa valkoisella, koska kuvista välittyy ehkä eri kuva. Myös Kodan äiti Isla on sellainen, josta ei saa näyttelyissä kovin montaa suu kiinni -kuvaa kun asiaa on niin paljon.

Värin Parhaassa oli jälleen samat kisut vastakkain, mutta voitto meni toiselle Kharn-Ka -kisulle. 

Koska oltiin jo hyvällä mallilla iltapäivää, pian olikin vuorossa Tuomarin Paras -valinnat. Tämä oli jännä, sillä jouduimme vastakkain Kermakupin mamin Lunan kanssa. 8 kk ikäinen Luna ehti hetken aikaa esiintyä myös kissablogistaniassa Kermakupin blogissa, mutta nykyään Kermakupin poppoo kirjoittaa facebookin ja instagramin puolella.

Koda: "En katso tuomariin, en katso tuomariin, en katso..."

Koda sai paljon kehuja, mutta hurmaava Luna (FI*Redcheetah's Erin) vei voiton tasaisimmilla mittasuhteillaan. Luna oli NOM myös FIN-näyttelyssä. Saman syntymänpäivän jakava serkkunsa Chili (FI*Kermakupin Feel The Thunder) oli NOM SWE-näyttelyssä. Luna ja Chili kilpailivat siis toisiaan vastaan SWE-paneelissa, mutta voiton vei toinen kisu.

SWE-näyttelyn tulos: EX1

Päivän loppupuolella iski jo väsy

Poh-Kisin supernätit ruusukkeet

Komea Puuka-eno (GIC FI*Vulpes Aither) oli molemmissa näyttelyissä EX1 CACS

Näyttely päättyi klo 16. Näyttelyssä oli aikaisen poistumisen kielto, sillä osallistujia oli ollut sunnuntaina sen verran vähän ja näyttely tiedettiin saatavan nopeasti pakettiin. Osa lähti silti aiemmin, mistä seuraa puolen vuoden näyttelykielto. Muistakaa olla tarkkoina noiden kanssa. Lähteä saa vasta jos/kun kuulutetaan lupa. Tässä tosin oli alunperin tarkoitus olla aiempi poistumislupa, mutta hyvissä ajoin kuulutettiin, että näyttely vedetään loppuun asti kaikkien kissojen läsnäololla. Kissoja oli paikalla sunnuntaina suurinpiirtein vain n. 150.

Aivan ihana oli nähdä paikalla myös kaneli-balineesi Uljas (CH FI*Willicon Dracarys!, joka oli NOM toisessa näyttelyssä) ja yllärinä pohjoisemmista näyttelyistä tuttu cornish rex Niilo (FI*Telltail's Undercover).

Uljas

Niilo

Oli mielenkiintoista kokea tuplanäyttely. Yhden kissan kanssa se vielä menee ja kätevä näin pidemmänmatkan tulijalle hotelliyöpymisen suhteen, mutta kahden tai useamman kanssa tuskin lähtisin osallistumaan. Tulisi aivan liikaa stressiä aikataulujen kanssa. 

12 kommenttia:

 1. Hyvin mennyt! Mutta mikähän mahtoi olla syy että hotellissa lasit siirrettiin tasolta pois 🤔😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se pieni kissanpoikakin ihmettelee. :o Hyvä piilo kärsi radikaalisti eikä ollut sen jälkeen enää niin jännä.

   Poista
 2. Hyvin mennyt, onnea! Kuulostaa kokonaisuudeltaan tosi kivalta reissulta. :) Tosi hauskoja nuo Koda tuomarinpöydällä -kuvat, suu auki ja tuima ilme. Ja näyttää hämäävän pieneltä kisulta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oli todella huippu ja kissamainen reissu; Kissuja reissun ihan alusta ihan loppuun. :) Niin tykkään miten kissaihmisten parissa on yhteisöllisyys niin suurta ja silti se jaksaa joka kerta hämmästyttää ja lämmittää pitkään.

   PIENELTÄ?! :DD

   Poista
 3. Onnea! Koda on kyllä niin ilmeikäs poika. Ja mitä sitä suuta kiinni pitää, jos kerran on paljon asioita ja paljon kuuntelijoita 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Asiaa löytyy ja äänikin ah niin.... "miehekäs" xD Ei yllä enää volyymikaan samalle tasolle kuin mitä oli silloin 4 kk ikäisenä ekassa näyttelyssä. Ehkä hyvä näin. :DD

   Poista
 4. Onnea, niin hauska juttu ja kuvat :D

  VastaaPoista
 5. Onnea näyttelymenestyksestä! Kodan ticking näyttää kuvissakin tosi hienolta ja varmasti vielä kehittyykin tuosta. Ja asiaa näyttää tosiaan olevan paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nää väriasiat on mulle niin uutta, on ollu tosi mielenkiintosta seurata ja perehtyä!

   Poista
 6. Ihana Koda!

  Nauratti nuo reaktiot kopelointiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niin hauska kun isosta pojasta lähtee pieni ääni. :DDD

   Poista