lauantai 23. elokuuta 2014

Leikkihetki

Löysin viimein liskoilleni hyvän vitamiinivalmisteen entisen tilalle! Saimme heittää hyvästit huonosti ruokaeläimiin tarttuvalle vitamiinipölylle ja vanhimman liskoni vitamiininirsoilulle. Tämä vitamiini (Reptivite) tarttuu ja maistuu. :) Vitamiinipurkki tuli pahvipaketissa, josta repaisin kannen läpän kissoille leikittäväksi. Haiku rakastaa pieniä pahvinpaloja ja tälläkin leikitään innoissaan.

"Wihii!"

"Kumpi? Helppo valinta"

"Tää on sit mun"

"Kokonaan MUN"

"Tadaa! Esitän taikatemppuja, ettei toi yritä viiä tätä multa"

"Oota, taikatemput jatkuu vielä! Äsken näin sut, nyt en nää"

"Parempi pysyykkin kauempana"

"Eiiih!"

"Eiii...."

"Piilotan sen maton alle ettei se enää mene hukkaan"

"Rynnäkköön!"

"Rakas palaseni"

"Hehheh nyt se luulee olevansa jo turvassa..."

"PAM! Valehyökkäys!"

"Kjeh kjeh, olenpas ovela"

20 kommenttia:

 1. Ihana kuvasarja toi paljon iloista mieltä ja ison hymyn meikäläiselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, sitä samaa toi minulle kommenttisi. :) <3

   Poista
 2. söpö! Meillä rakastetaan pussinsulkijoita ja pinnejä...

  Ja nyt täysin postaukseen liittymätön kysymys:
  Mikä olisi paras tapa saada kissat liikkumaan lisää? Toinen tykkää palloa hakea ja toinen jahdata turkispampulaa, mutta jotain lisää siihen, sellaista oikein kaloreitapolttavaa hommaa. Ja vielä sellainen, mikä olisi hyvä määrä päivässä raakaruokia kissalle, joka lihoo kovin helposti. Molemmat kissani siis saa nyt n. 50 grammaa lihaa, 30-40 g sisäelimiä ja yhden siiven tai kaulan. Onko kanan nahkassa kuinkapaljon tärkeitä ravinto-aineita kissalle, vai onko vaan helppo rasvan lähde? Toinen kissa on ihan sopusuhtainen ( 3 kg) ja toinen sitten vähän enemmän muumia vartaloltaan muistuttava... (4 kg) kissat ovat siis molemmat hyvin pienikokoisia, kun tuosta kolmekiloisestakin lääkäri sanoi että on vähän massukkaa jo :P Tämä lihavampi kärsii sydänongelmista joten sopiva paino olisi aika tärkeä. Tuntuu jotenkin etten vaan saa sitä mitenkään laihtumaan :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, pienet tavarat on kissojen suosiossa. :DD Haikun yksi uusi suosikki on ohut pompula (ennen olen käyttänyt paksumpia ja ne ei kiinnosta) eikä Haiku oikein arvosta etten anna sen leikkiä sillä.

   Hyvää energianpolttoa tuo hyppyjä ja syöksyjä sisältävät leikit. Yleensä varma villityskeino on narunpätkät ja aitoja sulkia sisältävät onkilelut, kuten bird-keppi (http://www.zooplus.fi/shop/kissat/lelut/lelukepit/hoyhenlelut/142603) ja riikinkukonsulkalelu (Mustissa ja Mirrissä on ainakin ollut, ei näkynyt enää verkkokaupasta). Sydänvaivaisen kanssa kannattaa lopettaa leikit kuitenkin hyvissä ajoin, ettei liikaa rasitu. Lyhyitä leikkihetkiä pitkin päivää. :) Myös muita leluja kannattaa kokeilla, sellaisia millä kisut leikkisivät myös yksinään.

   Kuulostaa isolta ruokamäärältä, miun aktiivinen 4,7 kg naaras lihoo, jos saa yli 120 g päivässä ruokaa. Saakin usein 110 g/pv, mikä on sille soppeli määrä. Curlit taasen saavat hieman enemmän kun niillä on isompi energiantarve. Kannattaa poistaa päivittäisestä ruuasta 10 g ja parin viikon päästä toinen sama, jos tarve. Isommalta kissalta uskoisin, että ainakin 20 g pois pysyvästi. Tarpeen vaatiessa vielä lisää, kunnes sopiva määrä löytyy molemmille. :) Laihdutuksen tulee tapahtua hitaasti, joten siksi määrääkin kannattaa vähentää hissukseen, jotta kissa pysyy muutoksessa mukana ja että pystyt paremmin seuraamaan missä vaiheessa paino lähtee laskuun.

   Nahassa on paljon rasvaa ja omega 6'tta, joita molempia tarvitaan, mutta rajoitetusti. Ylimääräiset nahat kannattaa jättää pois esim. rintapaloista ja koipi-reidestä. Siiven nahan voi jättää paikoilleen, mutta kannattaa suosia kauloja ainakin tämän isomman kanssa. Tsemppiä laihdutukseen!

   Poista
 3. ihania kuvia .. naureskelin kuvateksteille ;)!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kuvaajakin on iloinen että kerrankin riehumiskuviin mahtui koko kissa. :D Hyppykuvissa yms tulee aina vaan puoli kroppaa mukaan eikä niitä viitti julkaista. :'D

   Poista
 5. No todellakin pitää kurittaa tollaista pahvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se käy että pahvit elelee herroina lattialla. :D

   Poista
 6. Kiitos vastauksestasi! Joo, pudotan siis heti molemmilta 10 grammaa lihoista ja myöhemmin saman verran sisäelimistä :) oon jauhanut itse lihaa koivista ja laittanut osan nahkasta mukaan, mutta seuraavasta satsista poistan senkin :) Mietin myös, pitäisikö kauloista poistaa osa rasvasta? Joissakin kanankauloissa on mielestäni kauhean paljon rasvaa, mutta en ole sitä lähtenyt poistelemaan vielä ainakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä. :) Kannattaa jättää lihat paloiksi, niin kisut saavat lisää hammastyötä. :) Kaulojen isot nahkaroippeet voi leikata pois.

   Poista
 7. Mitä suotta ostamaan kissalle kalliita leluja, kun ne ilmaiset on parhaita :D Meilläkin leikittiin tänään palloksi rutistetulla kuitilla, maailman paras lelu tietenkin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin totta, ilmaisilla on varma menekki. :D

   Poista
  2. Talouspaperirulla wörkkii kans tosihyvin!

   Poista
 8. Erinomainen leluvalinta, kannatetaan! Ihmiset on joskus hämmästyneitä, mikä meistä on kiva leikkikalu, mutta niinhän niiden pitääkin olla ällistyneitä - me kyllä osataan valita. Kissoilla on kissojen salaperäiset ( ja parhaat!) ajatukset!
  - Pipsu ja Miiru -

  VastaaPoista
 9. Voi ihana Haiku! :D <3 ilmaiset lelut ovat tosiaan parhaita. ;D Meillä eilen leikittiin varjokuvioilla Lennin kanssa, jahtasi varjoja ihan täpinöissään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, me ei olla kokeiltu varjoleikkejä! Heijastukset ja laser taasen on parhautta. :D

   Poista
 10. ♥ Ihana Haiku ♥ Niin riehakas ja söpö!

  En yleensä niin piittaa liskoista, mutta olis kiva nähdä...Muistelen, että olisit joskus niistä postannutkin, mutta en nyt ainakaan tunnisteista löytänyt moista aiheta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niitä se on! <3

   Lismuille en ole vielä tehnyt tunnistetta, mutta tähän tulee muutos esittelypostauksen myötä. :) Esittelyä toivottiin jo keväällä ja se on seuraavana kirjoitusjonossa.

   Poista