keskiviikko 6. elokuuta 2014

Outouksia

Eilen illalla huomasin, että Rakun yksi varpaanväli erottui muista. Säikähdin, että siihen olisi tullut haava (mistä?), mutta kynsien välisestä nahasta olikin "vain" lähtenyt kaikki karvat. Tämä tapahtui sillä välin kun olin muutaman tunnin pois kotoa, joten en osaa sanoa mistä se sai alkunsa. Raku ei kiinnittänyt varpaanväliin huomiota silloin kun olin kotona ja hyvin vähän sen jälkeen kun tulin kotiin. 

Stressi olisi yksi vaihtoehto, mutta ainut kunnon stressinaiheuttaja oli aamulla kun naapuri sirkkelöi ja siitä kuului älytön meteli. Kissat, varsinkin Raku, säikkyivät äänen aikaan sitäkin kun liikuin asunnossa. Onkohan meteli jatkunut poissaoloni aikaan?

Karvaton kohta tassussa

Tämä päivä on mennyt kissojen kanssa normaalisti, helteen vuoksi rauhallisesti. Hieman leikittiin ja annoin pari herkkua, mutta muuten pelkkää oleskelua, rapsutuksia ja pusuttelua. Lähdin illalla uimaan ja palasin viimeistään tunnin päästä. Rakun ohimolle oli sattunut jotain sillä välin ja se oli vereslihalla. Verta ei tullut, vaikka pahalta näyttikin. Siihen ei ilmeisesti satu kun poika ei arista kosketusta. Jälki on tullut kynnestä, mutta raapimisen syy on tuntematon. Ohimokaan ei vaivannut silloin kun olin kotona eikä sen jälkeen kun tulin kotiin.

Huomennakin minulla on menoja, toivottavasti sinä aikana ei tule uusia yllätyksiä. :/

Mystinen otsahaava

20 kommenttia:

 1. No toivottavasti ei tosiaan tule uusia yllätyksiä! Eiköhän noissakin oo tarpeeksi...

  VastaaPoista
 2. Auts, näyttääpä pahalta tuo ohimohaava. :s Toivotaan tosiaan ettei enää tule tuollaisia yllätyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös... Näytti ihan siltä, että verta vuotaisi, muttei se edes märi. Harmitti kuitenkin kun Betadine oli päässyt loppumaan, oli ilmeisesti ehtinyt mennä vanhaksi ja olin heittänyt sen muuton yhteydessä pois. Silloin ollut niin paljon kaikkea että unohtui sitten. Pitää tänään käydä ostamassa. :) Tänään otsa näyttää paremmalta, pitää vain vahtia ettei se tulehdu.

   Poista
 3. On kyllä suhahtanut kynsi kohti ohimoa ikävän näköisesti. Varmasti säikäyttää, kun poissaolon jälkeen vastassa on tuollainen kolhu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Tänään otsa näyttää kuitenkin vähän paremmalta. :)

   Poista
 4. Ohhoh. Rakulla on uusi harrastus tai sitten teillä on meneillään joku vallanvaihtoyritys ja siihen liittyviä kissatappeluita???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että on tahallaan aiheutettu, vaikka sekin mahdollista. Ajattelin eilen että Raku olisi saattanut raapia ihon rikki, mutta tänään se näyttää enemmän vahingolta, että kynsi olisi osunut ja se olisi jotenkin vaikuttanut laajemmallekin alueelle. Otsa ei ole kutissut, joten uskoisin tosiaan että vahinko. Rakulla on leikkaamatta kynnet, joten voi olla itseaiheutettu, mutta on saattanut tulla esim. painissakin. Haikunkin kynnet on leikkaamatta. Tänään molemmat joutuvat manikyyriin. :p

   Poista
 5. Ou nou, toivottavasti ei enää tuollaisia mystisiä haavoja tule! :( Voi Raku. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Onneksi ei sentään ole kipeä, mutta pitää vahtia ettei lähde tulehtumaan.

   Poista
 6. Voisiko olla mahdollista, että Raku on käynyt rymyämässä jossakin ja satuttanut itsensä? Tai sitten kaveri on repäissyt? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat toki mahdollisia, onhan keittiössä matalalla pöytä, jossa suht teräviä kylmia, mutta jälki muistuttaa kuitenkin enemmän kynnenjälkeä. Haikulla on leikkaamatta kynnet, joten esim. painin yhteydessä olisi saattanut tulla. Tai toki Raku itsekin on saattanut raapaista vahingossa turhan kovaa, silläkin on leikkaamatta kynnet. Tänään kynnet saa kyytiä.

   Poista
 7. Oho, onpa ilkeän näköinen ohimohaava. Minusta näyttää kyllä siltä, että Raku on senkin saanut itse aikaan... Mietin, että eihän kyse voi olla jostain allergiasta tmv, että kissaa kutittaisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että on allergiaa, ohimo ei ole kutissut ennen eikä jälkeen tapahtuman. Enemmän vaikuttaisi vahingolta. Toi kuitenkin jos näitä tulee vielä lisää niin pitää alkaa tutkia kunnolla. :/

   Poista
 8. Huh, pahan näköinen haava! :/ Minäkin mietin, että voisiko kyseessä olla allergia? Sehän yleensä kissoilla ilmenee niin, että ohimoilta putoaa karvat ja ne kutisee ja sitten tietysti voi tulla rupea yms, jos kissa sitä rapsuttaa. Varpaanvälin karvojen katoamiseen taas voisi olla syynä käytöshäiriö (=stressi) tai sitten jopa kipu, jolloin kissa vaan pakkomielteisesti nuolee samaa kohtaa koko ajan, jolloin karvatkin lähtee mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että tässä on kyse allergiasta, mitään uutta ei ole tullut ympäristöön eikä ruokavalioon (Rakulla on allergiaa, mutta se oireilee korvillaan) eikä ohimo ole kutissut ennen eikä jälkeen tapahtuneen, mutta toki jos tämmöiset jatkuu niin sen mahdollisuutta ei voi poissulkea. :/ Tänään otsa näyttää jo paremmalta ja kallistun enemmän ja enemmän vahingon puoleen. Todennäköisesti ehkä painin seurauksena, mutta saattaa olla Rakun omiakin tekosia. Haikulta ja Rakulta on leikkaamatta kynnet, mutta leikkaan ne tänään.

   Stressiä mietin, mutta kipua ei tullut mieleenkään! Raku hieman nuoleskeli varpaanväliä yöllä, joten pitää seurailla. Saattaa olla vain että se on jäänyt kutisemaan pitkän nuolemisen/nyppimisen seurauksena ja harkitsin Cothivetin ostoa (desifioiva, voimakkaanhajuinen sumute, joka vaikuttaa nuolemishalukkuuteen), mutta jos jatkuu niin pitää käyttää eläinlääkärillä kipujen poissulkemiseksi.

   Poista
 9. Ohoh, onpas ollut nyt liikkeellä kaikenlaista haaveria. Tuosta haavasta mietin, että mun kissat reagoi helteeseen illan viilentyessä, että nujakoivat ja painivat oikein kunnolla. Eivät siis tapelleet, mutta ilmeisesti vasta viileämmällä jaksoivat purkaa energiaansa. Voisiko teilläkin olla helteen vaikutusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa tosiaan olla, että paini yltynyt turhan rajuksi. :)

   Poista
 10. Itse säikähdin tässä vähän aikaa sitten, että Kajsasta löytyi punkki, mutta kyseessä olikin lopulta jokin roska. Kissanomistajan kirous tuo huolehtiminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset huolehtimiset on kivoja kun selviää että on huolehtinut turhaan. :) Otsa näyttää jo hyvältä.

   Poista