tiistai 12. elokuuta 2014

Tutkimuksissa

Viime viikon tiistaina Rakun varpaanvälistä katosi karvat muutaman tunnin poissaoloni aikana. Minusta alue pysyi hieman kosteana, joten aloin hoitamaan varpaanväliä laimennetulla Betadinella, mutta en huomannut vaikutusta. Raku nuoli välillä varpaanväliä (ei maanisesti kuitenkaan) ja sunnuntaina sai sen ensimmäistä kertaa verille asti (pikkuinen haava). Pientä punoitustakin oli, joten parempi käydä näyttämässä eläinlääkärillä. 

Tämän lisäksi Rakun poskeen oli ilmestynyt pyöreä vähempikarvaisempi kohta ja tottakai hysteerikko-omistajan ensimmäinen ajatus oli: sieni! Sienen mahdollisuutta pohdin myös varpaanväliin, mutta en nähnyt siellä sienimäisiä jälkiä ja onneksi posken iho ei ollut rikki tai muutenkaan kummallinen lukuunottamatta karvojenlähtöä. Myös kaulaan tuli vähempikarvaisempi kohta, siinäkään ei ollut mitään ihomuutosta. Sieni kummitteli mielessäni kuitenkin kovasti ja google oli ahkerassa käytössä lukiessani mitä kaikkea sieni-infektioon liittyy. Täytyy sanoa, ettei se ole yhtään mukava tartunta ja vaatii pitkän hoitojakson. Pelkästään sieniviljelyn tuloksia joutuu odottamaan kuukauden tai yli. Toisaalta mietin ettei minussa eikä muissa kissoissa ole viitteitä sieneen (tosin ne voi myös puhjeta myöhemmin), joten ehkä, toivottavasti, tässä on kyse jostain muusta. 

Varasin eilen eläinlääkäriajan ja saatiin se onneksi jo tälle päivälle. Varpaanväliin saatiin, kuten epäilinkin, tulehdusdiagnoosi ja sen hoitoon kortisonia ja Canofiten levittämistä alueelle. Canofite on korvalääke, mutta sitä käytetään myös haavoihin. Karvanlähtöön saatiin allergiaepäily (mitään muutoksia missään tosin ei tule mieleen) ja korvat tutkittiin onko siellä tulehdusta mikä viittaisi allergiaan. Hitusen hiivaa löytyi, sen verran että rajatapaus kannattaako laittaa kuurille vai riittäisikö tavallinen korvahuuhtelu, mutta laitettiin varalta kuuri. Sieniviljely tehdään, jos ei näillä hoidoilla parane.


Vähäkarvaiset kohdat


Lääkekuurit aloitettiin jo tänään. Oli mukava kuulla, että tavallista korvahuuhdetta ei tarvitse käyttää Canofiten kaverina kuin vain joka toinen päivä (tekee esihuuhtelun, jotta lääke vaikuttaisi paremmin). Raku kun pelkää korvahuuhdetta ja vaikkei se Canofitenkään laitosta pidä, se on selvästi sille helpompi toimenpide.Kortisonia syö aluksi 2 tablettia kerran päivässä 4 pv ajan ja määrää lähdetään sitten laskemaan. Kuuri kestää 2 vk. Koitin syöttää tabletit Rakulle miellyttävällä tavalla ruuan seassa (pieni nokare ruokaa, johon piilotettuna tabletit), mutta vain yksi tabletti päätyi suuhun sitä kautta. Toinen piti laittaa pakkosyötöllä mikä olikin yllättävän helppo toimenpide. Poika on niin kiltti ettei juurikaan laittanut vastaan. :)

10 kommenttia:

 1. Oi Rakua, toivottavasti paranee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poitsu itse onneksi ottaa tilanteen rennosti eikä arista tassuakaan. :)

   Poista
 2. Voi pientä, toivotaan pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänkke! Toivon ja uskon, että näillä paranee. :)

   Poista
 3. Voi Raku! Paranehan pian! <3

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että selvisi eläinlääkärillä noin paljon. :) Toivottavasti lähtee sielläkin hoidot helpottamaan!

  VastaaPoista
 5. Kumma juttu! Myös meidän curlilla on välillä tuollaisia omituisia vähäkarvaisia kohtia... Muutenkin yhtäläisyyksiä teidän kanssa ihon "käyttäytymisessä". Ehkä meidänkin kannattaisi tehdä tarkistureissu eläinlääkäriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko huomannut että tulisi jonkun tietyn ruuan tai ruoka-aineen syönnin jälkeen, mikä viittaisi allergiaan? Mie en keksi mistä nuo meidän kaulajäljet olisi tulleet kun ruokavaliossakaan ei ole muutoksia. Kortisoni on kuitenkin tainnut auttaa, sillä varpaanväli on jo terve enkä ole huomannut ropsutuksia tai nuolemisia. :) Toki karvojen takaisinkasvussa menee hetki.

   Poista