tiistai 27. toukokuuta 2014

Broilerinkaulaonnea

Tänään pidin päänsisäiset bileet, sillä Raku söi ensimmäistä kertaa kuukausiin broilerinkaulan ja vieläpä vapaaehtoisesti! Saanen kiittää asiasta poikkeuksellisesti ruokavaliossa olevaa possunsydäntä, se on meillä nyt käytössä koska broilerinsydän on ollut jo jonkin aikaa loppu paikallisessa eläinkaupassa. Possunsydän ei ole Rakun lempparia, mutta se on kuitenkin tainnut olla ratkaisevana tekijänä siinä, että kokonaiset luut ovat alkaneet maistua paremmin. Eilen Raku natusti broilerinsiiven pidemmälle kuin pitkään aikaan (yleensä syö vain kärjen, nyt söi lähes kokonaan) ja tänään päätin uhkarohkeasti tarjota broilerinkaulaa kun Rakun perusluuruoka (jauhettu broilerinsiipi) ei ollut vielä tarjoilukunnossa. Yleensä kaula saa osakseen korkeintaan nuuhkaisun, nyt ei tarvinnut edes suostutella kun rouske jo kuului. :) Olen ylpeä ja onnellinen, kunhan poika jatkaisi samaan malliin sittenkin kun saadaan broilerinsydämet takaisin käyttöön.10 kommenttia:

 1. Hyvä muistutus.. me ei olla vieläkään kokeiltu noita kauloja, vaikka on pitänyt monta kertaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaulat on kivoja rouskutettavia, toivottavasti maistuu! :)

   Poista
 2. Todella! Taidanpa lähteä kauppareissullani myös eläintarvikeliikkeeseen.

  VastaaPoista
 3. Meillä on opittu nyt pienten ennakkoluulojen (ok, kaksikon vanhempi osapuoli syö niin että ROUSKROUSKROUSK vaan kuuluu :D nuorempi on meidän ruokakriitikko) jälkeen melkein kokonainen kaula kerralla! Olin niin ylpeä tuosta kissasta, kun veteli kaulaa kuin vanha tekijä, vaikka kaksi viikkoa sitten eka yritys oli luokkaa "hyi hele- mitä sä mulle tarjoat". On siis pari viikkoa suunnilleen oltu kokonaan raa'alla ruualla, sitä ennen muutama viikko siirtymävaiheessa puoliksi purkkiruokaa ja puoliksi raakaa. Ja nyt alkaa pikkuhiljaa sujua, eikä kaikki uusi aiheuta tyrmistynyttä peittelyreaktiota.

  VastaaPoista
 4. Meillä lihoja on suht harvoin tarjolla, joten vähintään Minttuun uppoaa melkeimpä mikä vaan tarjottu (jauheliha, kanankaulat, possun sydän) ja Sirvikin syö hyvällä ruokahalulla. Nuttu ja Tessa keskittyy vähän turhan paljon ruualla leikkimiseen ja saavat yleensä vain palan tai pari lihaa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Owww. :D Kissojen kohdalla on poikkeus sääntöön "ruualla ei saa leikkiä". Kunhan se ei ole elävä.

   Poista
 5. Namnam, kauloja! Jopa minä ("suloinen nirsander", sanoo emäntä) syön niitä puhumattakaan Miiru-veljestäni, joka maiskuttelee kaulat suitsaitsukkelaan, herkkua!
  - Pipsu -

  VastaaPoista