keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Heräteostos ja paketti

Kahdesta terraariosta paloi päivänvaloputket ja tänään kävin hakemassa niihin uudet. Ne haettiin vakieläinkaupastamme läheisestä kaupungista, siellä eläinkauppa on paljon suurempi kuin täällä oleva Musti ja Mirri ja valikoimakin on erilainen. Jo ennen reissua päätin, etten osta kissoille sieltä mitään, mutta en millään malttanut olla vilkaisematta valikoimaa siellä ollessani. Varsinkin, kun houkuttelevia tuotteita oli laitettu esille liikkeen keskellä olevalle pöydälle. Ja, hitsi vie, siellä oli niin näyttäviä huiskia, että yksi lähti matkaan. Onhan meidän nykyiset huiskat jo aika kynittyjä...

Nättejä sulkia


"Oho sain kiinni"


Haiku ottaa leikin vakavasti

Kaunokainen

Huiskasta tykättiin, mutta se ei saanut osakseen niin suurta suosiota kuin olisin toivonut ts. saanut kissat ihan villiksi.

Noin parin tunnin päästä kotiutumisestani ovikello soi. Siellä oli mukava lähettipoika tuomassa pakettia. Paketti sisälsi ne nautaruuat, jotka olin ehtinyt tilata Zooplussasta ennen kuin jätettiin nauta pois allergiaepäilyn vuoksi. Mietin silloin perunko tilauksen, mutta päätin ottaa ne kuitenkin. Jos Nora ei pysty niitä syömään, onhan aina ainakin Haiku syöjänä. Nähtävästi olin laittanut tilaukseen myös lelun ja Haiku kävi nappaamassa sen paketista ennen paketin purkamista. Kyseessä karvainen ja rapiseva kissanminttulelu.

"Ei tässä mikään kiire, mut oisi kiva jos tämä paketti aukeaisi!"

"Jeee!"

Karvalelu


Sulkahirmu kynimistyössä

Haikun jälkeen Rakun vuoro

Joka menetti sen pian Noralle. Raku testaa vaaaarovasti saisiko se hieman läimäistä ja omia

Ei saanut. Sillä välin kun Nora leikki, muut menivät puuhailemaan laatikon kanssa

Laatikko villitsi"Kaikki kyytiin!"

Oli jännä katsoa pitkästä aikaa sellaista määrää märkäruokaa. Märkäruokaa käytän nyt Noran kanssa, sillä luuruuat ei maistu ilman sitä. Alkuun märkäruokaa piti sekoittaa myös joidenkin liharuokien sekaan, mutta nykyään ne menee ilman. Ehkä jossain vaiheessa luuruuatkin ja se onkin tavoite. Märkäruokaa kuluu n. 20 g/pv, tosin Carnyt pitäisi syöttää myös omina aterioinaan, etteivät ne ehdi pilaantua avaamisen jälkeen.Tilatut märkäruuat:


 • Animonda Carny Exotic 6 x 85 g- strutsinliha
 • 6 x 200 g Animonda Carny- Adult: naudanliha & sydän
 • Granatapet DeliCatessen 6 x 100 g- vasikka & kani
 • Grau Gourmet, viljaton 6 x 100 g- kani, naudanliha & ankka
 • Cosma Thai Pouches 6 x 100 g- tonnikala & rapu

Viikko sitten kerroin meidän allergiatilanteesta. Sen jälkeen kun jätettiin nauta pois ruokavaliosta kutinakin väheni asteittain. Lauantaina kävi kuitenkin harmillisesti, sillä Noralla taas ohimo kutisi sen verran, että silmä meni siriin. Sitä ennen sinä päivänä se sai pitkästä aikaa poroa ja ensimmäistä kertaa Feline Portan tonnikala & katkarapu -ruokaa. Poroa sen on saanut ennenkin, mutta en osaa varmuudella sanoa oireileeko se, joten se jää vähäksi aikaa pois. Syötin loput märkäruokapussista Haikulle ja Rakulle ja nähtävästi ainakaan Raku ei sitä hirmuisen hyvin kestä, joten saattaa olla, että se oli Norallekin aiheuttaja. Tavallisesta katkaravusta ei kuitenkaan tule kummallekaan mitään, mutta jätetään tuo märkäruokaversio pois. Lauantain jälkeen Nora on voinut oikein hyvin ja kisu alkaa muistuttaa käytökseltään kutinavapaata kissaa. Katsellaan kuitenkin vielä hetki ennen kuin ryhdytään palauttamaan ja testaamaan ruokia. 

14 kommenttia:

 1. Ihana leikkihetki :) Meillä laitetaan puolet Carnysta pakastimeen, jottei ruokaa menisi hukkaan, Devi kun on ainoa joka sitä syö (jos syö).

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia <3 ! Zooplussa on kyllä huippupaikka .. nyt ei vaan ole rahaa sinne tilausta laittaa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ykköspaikka. :) Erittäin tyytyväinen olen ollut varsinkin nyt kun Itella sai kilpailijan, taas tuli supernopeaa paketti.

   Poista
 3. Ihanat leikkikuvat! Touhukkaat kissat sinulla ♥ Zooplussa on meidänkin suosikki, ja kyllä harmittaa oma nihilistisyyteni: tänään tuli muhkea ruokapaketti, eikä lelun lelua! Mitä mä olen oikein ajatellut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! <3 Seuraavalla kerralla mukaan siis 2 lelua! :D

   Poista
  2. Korjasin tilanteen PIROKin kissanäyttelyssä tänään Tampereella =)

   Poista
 4. Vieläkö tämä karvalelu jaksaa innostaa kissoja ja on ehjä? :) Mietin jos sellaisen tilaisi Harmille ja Huolellekin, sunnuntaihin on vielä aikaa miettiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen sillä leikittiin paljon yksikseenkin, tänään vain jos leikittää. :D Pyrstösulat on jo kaikki irti, tosin kaksi viimeistä irrotin itse kun ne muutkin irtosi sen verran helposti. ei viitsi turhia riskejä ottaa kun lelu on valvomatta lattialla.

   Poista
  2. Latioin sen karvalelunkin sitten tilaukseen :D Saa nähdä mitä tykkäävät. Ajattelin että sillä saavat leikkiä vain valvonnassa.

   Poista
  3. Ne sulat tosiaan lähtee aika herkästi irti, joten se voi olla hyvä idea, varsinkin jos ne tykkää kyniä. :)

   Poista
 5. Me tilattiin jokunen viikko sitten ensimmäistä kertaa tuota cosmaa. Hyvin tuntui kissoille kuulemma maistuvan :)
  Mies siis on meidän perheessä kissaihminen ja hoitaa sen ruokkimisen ja tuumasi että voisi uudelleen tilata samaa :)

  VastaaPoista