keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Raikas aamu

Jos uskoisin kissojen eritekostoihin, tämä olisi niitä hetkiä kun osoittelisin niitä sormella. 

Odotan tänään tai huomenna Noran Zooplus-lähetystä saapuvaksi. Heräsin aamulla siihen kun kuulin askelia käytävästä ja aivan kuin ovikelloni olisi soinut. Ponnahdin ylös ja kipitin pikapikaa unenpöppörössä kurkkimaan ovisilmästä. Ei ketään, koitin yhtä nopeasti luikkia takaisin sänkyyn, jotteivat kissat luule että nousen jo ylös. Liian myöhäistä, kaikki olivat eteisessä odottamassa siirtymistä keittiön puolelle. Nora sinne jo menikin. 

Sori kissat, minä kömmin kuitenkin suoraan takaisin punkkaan ja jätin kissat miettimään seuraavaa siirtoa. En heti saanut unta ja pian kuulinkin olohuoneesta yökkimistä. En jaksanut nousta siivoamaan, vaikka arvasin että se oli tähdätty vaikeasti pestävälle pörrömatolle.

Herätessäni herätyskelloon huoneessa oli hitusen etova tuoksu. Aloin miettimään tuliko oksennus sittenkin makkariin, sillä kuulin kun Haiku koitti peittää jotain lattialla. En päässyt heti nousemaan ylös kun Haiku tuli sänkyyn pörräämään ja kehräämään ja asettui sitten päälleni. Puolen tunnin päästä kun viimein sain kerättyä tahdonvoimani, nousin. Ja olisi pitänyt arvata. Kakka lattialla hiekkalaatikon vieressä. Kakka oli pakko siivota heti pois, mutta matto sai odottaa että sain ensin kahvin juotua.

Kiitos Nora

Kiitos Haiku

Onneksi näiden jälkien siivous ei ole maailman kamalin asia kun on tehokas puhdistusaine käytössä.

8 kommenttia:

 1. Oksennuksen siivoaminen pörrömatolta on tosiaan vaikeaa! Meillä on tummanruskea pörrömatto (tosin se ei ole tällä hetkellä käytössä), jonka hyvä puoli on se että tahrat ei näy siinä ollenkaan. Huonona puolena on kuitenkin, ettei siitä myöskään huomaa oksennuksia helposti, eli ne löytää usein vasta sitten kun jotain osuu jalkapohjaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi. :D Ruskea on kyllä paha väri, meillä on eteisessä pitkä ruskea matto ja siitäkin on tosi vaikea erottaa esiputsauksen jälkeen että missähän se tahra olikaan.

   Poista
 2. Yh. Yäks. Justiinsa totahan se aina joskus kumminkin on....

  VastaaPoista
 3. Jeps, onni on valkoiset karvamatot...not. Meillä oksennettiin aamuyöstä kivipiirat urheilukassiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen matto kuulostaa jo itsessään niin värisyttävältä eläintaloudessa. Meillä oleva on hopea, näkyy tahrat hitusen huonommin. :D Meillä ei onneksi olla vielä kertaakaan kasseihin oksennettu (säilytetään kaapissa), se on minusta vielä vaikeampi siivottava kuin karvamatto!

   Poista
 4. Yyyh mikä ylläri! Mocha on toistaiseksi pyyhkinyt pyllynsä laminaattiin. Monen metrin jarru jäljet olivat lattiassa juuri muutama päivä sitten! Meillä on ollut nyt Mochan aikana helposti puhdistettava yleismatto käytössä, oikeastaan kaksikin jotka ovat aika vanhoja ja kaipaisin jo uutta mattoa. Aikaisemmin meillä oli valkoinen ryijymatto joka ei enää kahden vuoden päästä ollut valkoinen... eli uusi matto tulee olemaan jonkun muun värinen. Ja tuurillahan pylly pyyhitään jatkossa siihen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jarruraidat, hyh. :D Niitä on kiva alkaa etsimään suurennuslasin kanssa, että kaikki tahrat varmasti on hoksattu pyyhkiä pois... Vielä kivempaa, jos ne on jaoteltu eri huoneisiin. Meillä raitoja on tehnyt ainoastaan Nora kun pitkiin peppukarvoihin välillä jää kakki kiinni, mutta sitäkin onneksi harvoin.

   Poista