tiistai 20. toukokuuta 2014

Hetkellinen kesä

Eilen oli ihana päivä! Sain aamulla, vielä makoillessani mukavasti sängyssä, puhelun ystävältäni. Hän pyysi minua jäätelölle ja olin ihan ihmeissäni,  ei täällä ole ollut jäätelöilmoja. Hän oli juuri ulkona ja sanoi siellä olevan tosi lämmintä. Nousin ylös ja kurkkasin lämpömittaria, 31 astetta auringossa! Kesäää! Jätskillä käytiin kahden ystäväni voimin ja lämmöstä ja merinäköalasta nautittuamme erkanimmme eri suuntiin. Illemmalla minulla oli ensimmäinen asuntoesittely, mutta 55 neliöinen kaksio tuntui pieneltä meidän tavaroille ja tarpeisiin. Pihan nurmikkoaluekaan ei ollut kovin suuri, joten valjastelu ei olisi niin kummoista siellä. Se siis jäi ottamatta. 

Kotiin palattuani lähdin Haikun kanssa ulos. Se varmasti tiesi, että nyt on hyvä ulkoiluilma, sillä se ei yhtään paennut valjaita. Tänä keväänä olemme käyneet tätä ennen kolmesti ulkona ja ensimmäisen kerran jälkeen se on kyllä kipittänyt ovelle kun annan ulosmenovihjeen, mutta kun valjaat otetaan hattuhyllyltä se kuristen juoksee niitä karkuun. Pari ulkoilukertaa meillä on mennytkin sivu suun tämän säätämisen kanssa. Viimeksi käytiin n. parisen yötä sitten ja silloin oli ihanan rauhallista, vaikkakin ulos paleltui. 

Tällä kertaa ei paleltunut ja tykättiin molemmat olla ulkona. Haiku on aina niin onnellinen päästyään ulos ja nytkin puski ja kehräsi paljon. Pitkälti ulkoilu meni paikoillaan ollessa, mutta vähän myös leikittiin oksanpätkällä ja kuivuneella lehdellä.Haikun jälkeen oli vuoro viedä Nora ulos ensimmäistä kertaa tällä vuodelle. Nora ei ole innokas ulkoilija, mutta ulos päästyään yleensä se tutkii mielenkiinnolla paikkoja. Hetken tutkiskelun jälkeen Nora löysi mehiläisen ja meidän piti vaihtaa paikkaa, jottei Nora olisi käynyt sen kimppuun. :D Näin ensimmäisellä ulkoilukerralla se pysytteli lähinnä puiden suojissa nurmikko-alueen takaosassa.
Ps. "Hetkellinen kesä", koska tänään on taas pilvistä ja vain 8 astetta lämmintä.

12 kommenttia:

 1. Voi että Nora on kaunis, tuo turkki! <3

  VastaaPoista
 2. Onneksi ehditte nauttia kesäpäivästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja onneksi ei jätetty ulkoilua yöhön. silloin alkoi satamaan. :D

   Poista
 3. Minä olen melkein kateellinen teille siitä, että tänään teillä on sentään viileätä! Helsingissä tänäänkin +23 astetta (eilen parhaimmillaan kuitenkin sitä kolmeakymmentä), enkä siedä yhtään tätä. Sisällä tuuletin hyrrää täysillä ja mahdollisimman vähän vaatetta päällä ulkonakin liikkuessa. :P

  Kissat (lukuunottamatta Ruskaa) ovat säiden takia päässeetkin viimeiset pari päivää parvekkeelle, vaikka sieltä pitäisikin laittaa verkko paremmin paikoilleen. Sitten kun se saadaan tehtyä, pääsee Ruskakin kokeilemaan parvekeulkoilua. :) Kesän ensimmäiset ampiaisetkin käyneet jo sisällä, hyi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie taasen rakastan helteitä ja siksi viileä kesänalku on ärsyttänyt erityisen paljon. :D

   Poista
  2. Korjaan vielä, että näytti mittari ilmeisesti tänään iltapäivällä +27 astetta, varjossa!

   Hyvä että joku rakastaa helteitä, minä kaipaan talvea takaisin. :P

   Poista
 4. Meillä on ollut tänäänkin loistava sää :) Tosin loppuviikosta saattaa säät huonontua... Mukava että kissatkin ovat voineet ulkoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne on vähän lämpimämpää luvattu seuraavan kerran vasta lauantaille ja silloinkaan ei nouse yli 20 asteen. :/ Nauttikaa te, joilla lämpöä on!

   Poista
  2. Eiköhän se lämpöaalto sinnekin saavu :) Jännä miten kevään alkaminen vaihtelee Suomessa :O

   Poista
  3. Toivotaan. :) Niinpä! Tympeää.

   Poista