perjantai 6. kesäkuuta 2014

Koti on siellä missä kehräävä kissa

Ja tavarat. Ja mukava asunto. 

Terveisiä uudesta kodistamme! Kuka olisi uskonut tätä tapahtuvaksi, löydettiin entistä asuntoa parempi asunto ja vielä näin pian! Lähdin epäilevin mielin asuntoesittelyyn viime perjantaina (hyvä hinta, iso neliömäärä, hyvä sijainti ja ryhmäesittely), mutta kohtalolla oli sormensa pelissä, sillä me (minä, äitini ja äitini avokki) olimme ainoat katselijat, jotka tulivat paikalle. Asunto ylitti kaikki odotukseni! Mahtava pohjapiirros, siisti kunto, jätti-iso lasitettu parveke ja ikkunatkin olivat uudenaikaiset sääskiverkoilla varustettuna. Tässä asunnossa on 2 neliötä enemmän kuin vanhassani, yhteensä siis 64 neliötä. Onneksi ystäväni saivat minut suostumaan katsomaan kaksioitakin, sillä jos olisin etsinyt vain kolmiota, etsisin vieläkin, sillä kolmioita täällä keskustassa vapautuu tosi vähän sellaiseen hintaan, että voisin sellaista harkita. Entinen kolmiomme oli kyllä hinnaltaan harvinainen helmi. Halusin alunperin kolmion, jotta saan liskoille oman huoneen, jossa saavat olla rauhassa kissoilta silloin kun en ole vahtimassa. Kaksio tuntui vaivalloiselta, sillä en halunnut sulkea kissoja ulos makkarista, mutta sekään ei käynyt, että liskot ja kissat ovat samassa tilassa nukkuessani. Ystäväni ehdottivat, että yhdistän kaksiossa makkarin ja olkkarin ja ajatus kuulosti miellyttävältä. Ja sitä se onkin. Sain sängylle söpön nurkkapaikan ja nyt olkkarimakkari tuntuu oikein luontevalta. 

Mutta siis, sain asunnon itselleni ja koitti pikamuutto, jotta saan tavarat ulos ennen kuun vaihdetta (lauantaihan oli jo kuun viimeinen päivä). En ollut vielä edes aloittanut pakkaamista kun ajattelin etten saa asuntoa vielä vähään aikaan. Joten loppuilta meni pakatessa. :D Kisut tietty apuna. Ihmetystä riitti kun yhtäkkiä tietokonehuoneen lattia täyttyi säkeistä.

Nora vaatesäkkien keskellä

Raku pakkasi jo itsensä

Valmiina lähtöön

Lauantai oli kisuille melkoinen päivä. Ja meille muille. Kissat viettivät päivän vessassa lukitun oven takana (arvasin että Haiku yrittäisi jossain vaiheessa ulos ja niinhän se yrittikin) ja me muut roudattiin kaikki tavarat ulos ja uuteen asuntoon. Oli ihanaa, miten niin moni pääsi apuun niin lyhyellä varoitusajalla ja saatiin sukulaisen pakettiautokin käyttöön. Koko päivä meni muuttaessa, mutta ihme kyllä kaikki tavarat saatiin siirrettyä päivän aikana. Melkoinen porukka! Kissat noukittiin mukaan viimeiseksi. Haiku matkasi omassa kopassaan ja Raku ja Nora menivät kahdestaan isompaan. Taas näkyi Noran rauhoittava vaikutus; Raku laitettiin koppaan ensin ja se pyöri ja naukui siellä koko ajan. Kun viimein saatiin Nora pois kaapin päältä, piti hetki miettiä miten edes sen saa laitettua koppaan kun Raku repi ovea. Hetken häsläyksen jälkeen molemmat olivat kopassa ja Raku rauhoittui heti. Naukui koko matkan aikana vain pari kertaa.

Minua jännitti kovasti miten pari päivää kestävä Haiku + muovisäkit -yhdistelmä pärjää keskenään. Mutta tutkittavaa oli onneksi niin paljon, että vain yhteen säkkiin tehtiin pieni reikä. Uuteen kotiin päästyään kisut säikkyivät ääniä parisen tuntia, mutta sen jälkeen rauhoittuivat ja hyväksyivät uuden kodin. Olivathan he tuttujen tuoksujen ympäröiminä, vaikka joukkoon mahtui myös paljon uusia hajuja. Kisut eivät olleet syöneet aamupalan jälkeen mitään, joten kaikki juoksivat täyttäpäätä keittiöön kun iltakahdeksan aikoihin annoin myöhäisen päiväruuan  Oli ihana huomata, että muuttostressiä ei ollut.

Asunto toi mukanaan monia mukavuuksia, kuten:

Reunallisen kirjahyllyn päälle on nyt sallittu mennä (ja toki viereisenkin), hyllyjen päältä pääsee hyppäämään vaatekaapin päälle. Tietokone-/liskohuone.

Hyvä näkymä kadulle. Keittiö. Keskikokoinen kiipeilypuu laitettu tilaukseen ;)

Sääskiverkon ansiosta kisut (Nora) saavat nyt mennä myös tuuletusikkunaankin ihmettelemään. Keittiö.

Sääskiverkollinen tuuletusikkuna toisessakin huoneessa, täällä voi katsella pöydällä istuen. Tietokone-/liskohuone.

Pehmustettu nukkumapaikka viileässä, mutta hyvä näköala laajalle. Keittiö.

Sänky nurkassa. Olohuonemakkari.

Pehmot

Uusi mukava makuualusta/rallialusta. Olkkarimakkari.


Mukava viileä lattia.


Enemmän korkeaita nukkumapaikkoja aitiopaikalla. Olkkarimakkari.


Pyöreän pöydän pehmustettu alusta (sis. viilennyspussin). Parveke.Kiipeilypuu parvekkeella (!! <3)


Ötököitä tullaan varmasti näkemään parvekkeen sadevesiputken ansiosta.

Haiku sai oman ruokailunurkan (vanhassa aina kantoi ruuan nurkkaan syötäväksi). Ihme kyllä ruoka on pysynyt papereilla. :) Keittiö.


Jotain tuttuakin tuli mukana:

Rakun rakkaus tunneleihin. Tässä nyt on tosin nukuttu tavallista enemmän. Tuntuu viileältä sisältä.

Rakun kynsienteroitustapa

"Mikäs tässä hengaillessa"

Noran roikkujalat


Nora

Haikun leikkityyli. Odottaa hiiren heittoa.

Tämä asunto on kyllä täydellinen ja ihanaa, että kisutkin ovat tykänneet. <3 Haikun kanssa ollaan käyty jo pari kertaa ulkonakin, meillä on jätti-iso (ja rauhallinen) sisäpiha. Jonkin matkan päässä on myös laaja puistoalue, katsotaan jos joku yö Haiku rohkaistuisi mennä sinne tutustumaan. Odotan innolla. Omalla pihallamme Haiku kulkee jo kuin vanha tekijä.

Kisut ovat olleet oikein hellyydenkipeinä, Raku ja Nora nukkuivat pari yötä sängylläkin (yleensä eivät nuku koskaan), mutta nyt on laajennettu öisiä nukkumapaikkoja kun tavarat ovat löytäneet lopullisen paikkansa. Nora kyllä yhä tahtoo jatkuvasti syliin ja pussailee, ei nyt erityisemmin ole mitään uutta, mutta uudessa asunnossa se tuntuu eriltä. :)

Tämän asunnon kanssa oltiin vähän edellistä viisaampia ja kissakielletyt huoneet suojattiin ovenkahvat kääntämällä. Ei jää jälkiä oviin. Vanhassa asunnossa saatiin kuitenkin tosi hyvin hakasten tekemät reiät umpeen, mutta onhan tämä parempi tapa.

Parvekkeen ainut miinus on, että sadevesiputken kautta pääsee ei-toivotutkin ötökät sisään. Kerran jo pelastin kisut ampparilta, Raku ehti sen jo kahdesti napata suuhunsa ennen kuin sain kisut pois parvekkeelta. Onneksi ei pistänyt...

Ps. Vähän jännitti vanhan asunnon takuuvuokran kanssa saadaanko takaisin kisujälkien vuoksi, mutta onneksi saadaan! Huh. <3

20 kommenttia:

 1. Oii! Onnea uudesta asunnosta! :) Kiva kuulla miten nopeasti kissat sopeutuivat uuteen kotiin. Ja ihania kuvia! <33

  Meilläkin pääsee parvekkeelle ties mitä ötököitä aina ja nyt sinne on myös ilmestynyt muurahaisia... Myös monet ampparit tullut moikkaamaan kissoja, mutta onneksi mies on pelastanut kisut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hyvä jos teitäkään ei olla pistetty! Mua hirvittää pistiäiset varsinkin kissojen seurassa, toivottavasti ne jäi tuohon yhteen. :D

   Poista
 2. Iiiiiiihania kuvia! Ja on kyllä hyvännäköinen kämppä ainakin sen perusteella mitä näissä kuvissa näkyi :)
  Mahtavaa, että siellä on viihdytty eikä muuttostressiä ollut. Meilläkin vältyttiin ressiltä kun maaliskuussa muutettiin. Kisut olivat heti kotonaan, vaikka rauhallisen metsänlaitakodin äänet vaihtuivat suomen yhden vilkkaimman kadun ääniin ja 2012 rakennetun talon haju 1950 rakennetun talon hajuihin. Välillä ihmetyttää kun sanotaan, että kissat kiintyvät paikkoihin. Nämä eivät ainakaan vaikuttaneet ikävöivän vanhaan kotiin, ihmisiä nämä sen sijaan tuntuvat ikävöivän - tai siis ainakin pidemmän erossaoloajan jälkeen jälleennäkemiset ovat täynnä rakkautta :)

  Onnea vielä täälläkin uuteen kotiin! Tulee varmasti roppakaupalla onnellisia hetkiä tuossa asunnossa :) Lisää tämmöisiä kuvantäyteisiä postauksia! Sulin tuolle kuvalle missä Raku nukkuu sängyllä ja tuolle jossa koko kolmikko haltioituneena tuijottaa öttiäistä <3

  Terkuin Kata ja tupla P-curlit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tää on niin ihana! :) Hienoa ettei teilläkään ollut muuttostressiä! Tuo paikkakiintyvyys on vanhoja luuloja kun haluttiin uskotella ettei maalaiskissat häivy minnekään. Mutta toisin on todistettu, saisi mokoma tyhmä väite kadota maan rakoon. Ei täälläkään ole ollut vanhaan asuntoon kaipuuta (mökillä taasen Rakulle iskee koti-ikävä), varmasti kun kaikki tavarat on täällä niin ymmärtävät, että täällä nyt ollaan. :) Haiku koitti eka tai toka päivänä livahtaa ovenraosta, mutta se oli vain sitä kun haluttiin tutustua perusteellisesti paikkoihin.

   Kuvapostauksia varmasti tulee! :) Varsinkin sitten kun päästään Haikun kanssa sinne puistoon. <3

   Silityksiä ja pusuja tuplapeelle! <3

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin! :) Kämppä näyttää kivalta ja kissat näyttävät sopeutuneen myös oikein hyvin.

  Hyvä tuo Rakun asento kiipeilypuussa! :D Jade tekee tuota samaa, mutta keittiön pöydän reunalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tää on täydellinen <3

   Oww, ainakin näillä tasapainoaisti pelaa!

   Poista
 4. Onnea uuteen kotiin! Näytätte kotiutuneen sinne jo erinomaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ollaan joo, vielä pientä siivousta ja järjestelyä, mutta tärkeimmät on jo hoidettu. :)

   Poista
 5. Onnea uuteen kotiin. Olittepas te nopeita liikkeissänne =) Ihanat kuvat ihanista kissoista, jälleen kerran ♡

  VastaaPoista
 6. Onpas mukava kuulla, että löytyi uusi ja ihana koti! Yllättävän nopeasti kisutkin siis ovat sopeutuneet. Sunnuntaina kotiutuu se meidän uusin sopeutuja, saas nähdä kuinka Mocha ottaa pennun vastaan... Täytyy muistaa kuvata, multa kun tuppaa unohtumaan aina silloin kun tapahtuu jotain jännää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raku oli positiivinen yllätys, ettei itkenyt missään vaiheessa. :) Mutta varmasti auttoi kun on tutut tavarat ympärillä. Mökkireissuilla yleensä iskee koti-ikävä.

   Odotan malttamattomana teiltä kuulumisia ja kuvia! <3

   Poista
 7. Vautsi, onnea uuteen kotiin :) meilläkin oli muutto viime viikonloppuna, samaa hässäkkää oli täälläkin siis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onnea siis teillekin uuteen kotiin! :)

   Poista
 8. Onnea uuteen kotiin! :) Meillä kävi sitte molemmilaa hyvin ku löyty uudet entistä kivemmat kämpät ja aika helpolla vieläpä! :)

  P.S. Ärsyttääkö suakin ku D.N.Angelissa tyyli muuttuu kesken kaiken :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä, hyvä me! :)

   Akh, muuttuiko siinä? Siitä on niin pitkä aika kun katsoin sen ja kun viime vuonna aloitin uudestaan, olin saanut yliannostuksen japanilaisista ääninäyttelijöistä enkä pystynyt katsomaan kuin yhden jakson. Ehkä tässä joskus voisi yrittää uudestaan tai ainakin lukaista mangat uusiksi. :)

   Poista
 9. Näyttää oikein hienolta teidän uusi koti! Ja kissoilla on monta kivaa piilo-oleskelu-tähystely-nautiskelupaikkaa. Oikein bueno siis!

  VastaaPoista