torstai 12. kesäkuuta 2014

Hiirensyöntivideo

Kuvasin viimeisimmän hiirensyönnin videolle ja toivottavasti siitä on apua niille, jotka ovat kahden vaiheilla ottaako hiirtä mukaan ruokavalioon tai ehkä jopa inspiroi kokeilemaan, vaikkei aiempaa ajatusta olekaan ollut. Meillä tytöt nauttii kovasti hiiriaterioista, Rakua sen sijaan ei kiinnosta ja se luikkii toiseen huoneeseen turvaan pelottavilta hiirestäjiltä. Haiku ei ole enää pitkään aikaan leikkinyt hiirillä, mutta Nora yleensä leikkii 30-40 min ennen syöntiä. Tällä kertaa leikki kesti poikkeuksellisesti alle vartin.

Hiiret jättävät jälkeensä vähemmän sotkua kuin esim. sisäelimet (videon lopussa kuva jäljestä) ja tarjoavat erinomaista hammastyötä, aktivointia ja ravintoa. Molempien hiiret ovat n. 20 g painoisia. 

Jos laitatte volyymin isolle, kuulette Noran murinat. Jos haluatte siirtyä suoraan syömiskohtaan, se alkaa 7:14.


14 kommenttia:

 1. Onko nuo hiiret jäisiä vai sulia, piti niin kolinaa kun Nora sitä heitteli? :D Pohdin josko uskaltautuisi omillekin mirreille noita ostamaan kokeiluun....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulana annan. Hiirestä kuuluu tömähdys kun se kopsahtaa lattiaan ja laminaatti lisää ääntä entisestään. :) Kannattaa ehdottomasti ainakin kokeilla. :)

   Poista
  2. Okei :) Kuis monta noita pitäis antaa päivässä, jos ajatellaan että antais pelkästään hiiriä? Vai olisko pelkästään välipala? :)

   Poista
  3. Se olisi mahtavaa, jos pystyisi ottamaan hiiret pääruuaksi! :) Ilman omaa kasvatusta se on vain turhan kallista, tuon kokoinen hiiri maksaa 2-2,50 €, harrastajilta saa ehkä halvemmalla. Meillä kisut saa yhden hiiren viikossa. Tarvittavaa määrää pääruokana en osaa sanoa, se riippuu myös hiiren koosta ja kissan energiantarpeesta. Mie antaisin alkuun hiiriä yhtä paljon kuin tavallista raakaruokaa ja kissan painoa seuraamalla muuttaisin sitten määrää tarpeen tullen.

   Poista
  4. Outsss minkä hintaisia jyrsimiä :o Ehkä meilläkin sitten mentäisiin ihan tuolla "välipala"meiningillä :D

   Poista
 2. Suostuko kissat syömään alusta alkaen ilman mutinoita vai oliko alussa hankaluuksia, esim. hiirellä leikkimistä muttei syömistä lopulta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haiku taisi syödä heti, mutta Noraa piti kehua että hoksasi hiirenpoikasen olevan ruokaa ja aluksi oli hieman epäröintiä. :) Molempien kanssa aloitettiin vastasyntyneillä, karvattomilla hiirenpoikasilla ja siitä pikkuhiljaa lähdettiin nostamaan kokoa.

   Poista
 3. Hui! Aika raakaa!

  Aika moni kissanomistaja ei varmaan tuosta tykkää tai viitsi lähteä tuohon. Itse olisi kyllä valmis kokeilemaan - tapetaanhan eläimiä meidän ihmistenkin ruoaksi. Mistäköhän kissan ruoaksi tarkoitettuja pakastehiiriä saisi ostettua parhaiten? Asumme pk-seudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raakaa, mutta terveellistä :p Joo, monille pelkkä ajatus hiirensyöttämisestä sisätiloissa on puistattava ajatus, mutta eipä noissa lemmikkihiirissä pöpöjä ole samalla tavalla kuin luonnonvaraisissa + ne on kuolleena jo ostettaessa. Minua kiinnostaisi kovasti tulevaisuudessa kasvattaa ruokajyrsijät itse, mutta katsotaan tuleeko se toteutumaan. Melkoisen määrän terraarioita se ainakin vaatisi kun haluan kasvattaa niin, että eläimillä on hyvä olla lyhyestä tulevaisuudestaan huolimatta.

   Pk-seudulla ja sen läheisyydessä on hyvin matelijatarvikkeita myyviä eläinkauppoja, sieltä saa myös pakastejyrsijöitä (käärmeillehän nämä oikeasti on suunnattu) ja joistain myös -kaneja. Näitä kauppoja on mm. Reptilemaniacs (http://www.reptilemaniacs.com/, kotiinkuljetukset pk-seudulle) ja Petshop (https://www.petshop.fi/). Myös barf-autoista saa, ainakin Vauhti-Raksusta (http://www.vauhtiraksu.com/).

   Poista
 4. Mä niin toivoin että meidä neidit söis näitä, mutta ei! Ehkä kokeilen vielä toisenkin kerran...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! :) Viilto voi houkutella syömään. Kehut myös kun kisu haistelee.

   Poista
 5. Hauska olisi joskus kokeilla, mitä meidän tyypit hiiristä tykkäisivät. Veikkaisin tosin, että eivät söisi. Ella todennäköisesti kävisi vain nuuhkaisemassa, Ruskasta en osaa sanoa ja Onni vaatisi syödäkseen tuollaista ihmisen, joka sen ruuan syöttäisi käsistä sille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. :D Meilläkään ei aluksi Noralle maistunut, mutta ymmärsi sitten. Rakulle olen kokeillut paloittelua, muttei maistu silloinkaan.

   Poista
 6. Pakko kommentoida näin vähän jälkikäteen mutta tosiaanko ne antaa kissan suolistoa tuohon lattialle:):)

  VastaaPoista