tiistai 17. kesäkuuta 2014

Uusi puu

Tänään saapui uusi raapimispuu - tai pikemminkin kyttäyspuu, koska, suoraan sanottuna, sitä varten se on hankittukin. 

Keittiön ikkunasta on hyvä näköala ja ikkunan viereisellä apupöydällä on ollut kissoille penkkinä vanha muovilaatikko, joka ei ole hirmuisesti saanut suosiota osakseen. Paljon suositumpi on ollut tuuletusikkuna, varmasti myös paremman tuoksuyhteyden vuoksi, mutta siihen mahtuu vain yksi kerrallaan. Halukkaita katselijoita taasen olisi useampi.

Ongelmaan oli vain yksi ratkaisu ja koska tilakin salli sen niin lähdin innoissani tutkimaan Zooplussan valikoimaa. Kerrankin sain katsella puuta "pienten" puolelta ja valinta oli helppo. Tässä on kaikille jotain: Mukava pehmeä yläpeti ja alempana paikkoja hitaammille sekä vaihtelua haluaville ja värikin sopi hyvin yhteen keittiön värimaailmaan. Kokoaminen oli kerrankin mukavan vaivatonta kun tasoja oli niin vähän. Mutta miinupuolikin löytyi; puun kova heiluvuus. Takaa kaksi alinta tolppaa heiluu tosi paljon, vaikka kiristin ne niin tiukaksi kuin uskalsin. Puu heiluu kun siinä liikkuu vähänkin.

Testausta

"Huomioi minua!"

Yhteiskönötys

"Jaa mikä? Ei me vaan..."

Tärkeintä on toki kissojen viihtyvyys ja puun vastaanotto on ollut hyvä. Haiku on teroittanut siihen kynsiään (sitä se ei tee muihin puihin), mutta teko saattoi olla myös uuden puun kunniaksi, toivottavasti kuitenkin tulee aktiiviseen raapimakäyttöön Haikullakin. Raku oli ensimmäinen, joka kävi katselemassa ylimmältä tasolta ulos, mutta pian luovutti paikan Haikulle. Nora tuli paikalle vasta hieman myöhemmin ja katseli vähän harmissaan kun paras paikka oli jo viety. Niinpä se kävi kurkkimassa hieman alempaa, mutta siirtyi pian paremmalle paikalle tuuletusikkunalle.

Puu kokonaisuudessaan

"Hyvin näkyy"

"Tykkään"

"Mieki tahon!"

"Ei tästä oikeen nää..."

"Oma paikka paras paikka"Puu on toiminut jo nukkumapaikkanakin, Haiku valitsi kaaren nukkumapaikakseen, myöhemmin Haikun lähdettyä Raku meni makoilemaan ylimpään.


"Tässäkin on hyvä"

6 kommenttia:

 1. Mainio puu! Kyllä nyt kelpaa. Valitettavan usein nämä puut kyllä ovat kovin heiluvaista sorttia... Selvä tuotekehityksen paikka!

  VastaaPoista
 2. Hieno kiipeilypuu, kyllä nyt kelpaa tähystellä tirppoja :)

  Meilläkin oli aikaisemmin se pienempi puu ja se jäi Mochalta käyttämättä, koska heilui niin paljon, ettei selkeästi uskaltanut hypätä siihen, kun meinasi aina kaatua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl! :) Meillä ei ujostella heiluvuutta, olkkarimakkarin kiipeilypuussa on yksi keskitolppa rikki ja puu heiluu paljon. Tottuneet siis. :D

   Poista