tiistai 1. huhtikuuta 2014

Paketti nro 2

Mitä tämä on, Zooplussalla meni vain viikko paketin toimittamisessa? Tähän asti on aina mennyt 1,5 - 2 viikkoa. Olen tosin aina tilannut Itellan kautta, nyt valitsin DPD'n sen halvemman hinnan vuoksi ja DPD'stä olenkin kuullut paljon hyvää, taisi siis johtua eri kuljetusfirmasta tämä nopeampi toimitusaika? Paketintuoja näytti olevan kissaihmisiä kun tykkäsi kovasti kun kaikki kolme tulivat ihmettelemään pakettia. Varsinkin Haiku ja Raku tietävät, että vihreällä nauhalla varustettu paketti tietää kivaa. Ja niin tälläkin kertaa, tosin ei taaskaan sitä totuttua ruokavuorta tullut mukana (ollessamme vielä puolibarfilla tilasin teolliset ruuat Zooplussasta), mutta tulevaa syötävää kuitenkin. Tai siis sen apuväline.

Tilasin piiiiitkän harkinnan jälkeen Catit Design Senses -sarjaan kuuluvan Gras Gardenin. Viimeksi kun koitin kasvattaa kissoille ruohoa, ruohon ja sen mukana koko multahöskän kävi eräs apina aina nostamassa pois koristaan ja sotkua riitti. Selvää oli, ettei enää ruohoa meille. Kunnes törmäsin tähän tuotteeseen ja ajatus jäi muhimaan päähäni kuukausiksi. Vähän yli viikko sitten keittiön kaappia siivotessani löysin sieltä avaamattoman ohranjyväpussin ja päätös oli tehty. 

Nykyään Zooplussalla on vähimmäisostosumma, n. 30 €. Halusin tilata vain tämän tuotteen ja koska hinta oli alle 13 €, mietin pitkään mitä tilaisin siihen lisäksi. Herkkuja? Leluja? Ulkoilujuttuja? Ruokaa?!? Peti? Mikään ei kuitenkaan tuntunut kivalta eikä väkisin ole mukava ostaa. Onneksi äitini suostui lähtemään tilaukseen mukaan ja tilasi omalle kissalleen tämän saman tuotteen. Lisäksi otin kisuille  höyhenlelun ja äitini otti myös pikkuostoksen mukaan. Täten saatiin hinta juuri ja juuri yli vähimmäisvaatimuksen.

Täytyy myöntää, että Gras Gardenin vankasta ulkonäöstä huolimatta epäilin sen kestävyyttä varsinkin Haikun tassuissa. Mutta avatessani paketin sain huokaista helpotuksesta: mukaan tuli jopa Gardenin ympärille laitettava liukueste! Ja mukava yllätys oli, että mukana tuli myös jyviä ja pohjamateriaalia ruohonkasvatukseen. Eli omat ohranjyväni tulevat vasta myöhemmin käyttöön.

"Miten tän saa pois?"

Hurraahuuto laatikolle

Mikään laatikko ei ole liian pieni

Jyvien päälle laitettava kansi on vankka. Haiku ja Raku koittivat saada sen auki, siinä onnistumatta. Ja nyt kun se on ollut jo vuorokauden lattialla samanlaisena ja samassa paikkaa kuin mihin sen laskinkin, voinen sanoa, että toimii! Seuraava haaste onkin miten saada ruoho kasvamaan ilman että kisut heti tuhoavat kasvavat korret. Kai kirjahylly on suunta sitten.

"Ilonpilaaja"

Mutta tosiaan paketin mukana tuli kisuille kuitenkin hieman turhautumislievennystäkin: höyhenlelu! Tästä kisut tykkäsivät kovasti, pari kertaa kolahtivat yhteenkin kun yhtä aikaa koittivat saada lelun kiinni.

Lelu on kauniin vihreä

Niin keväinen. :)

Ja tottakai laatikko tuli kissoille. Nora valtasi heti. :D

24 kommenttia:

 1. Pakko laittaa heti tilaus menemään! :) Ihanaa että on tällänen keksitty sillä meidän kissa kans aina repi ruohot multinenn pois..

  VastaaPoista
 2. Munkin on pitänyt jo pidemmän aikaa hankkia tuo Gras Garden -juttu, sillä meilläkin kun kerran oli ruohoa kissoille niin sotkuksihan se meni.. Tämän sun esittelyn perusteella innoistuin entistä enemmän tuosta tuotteesta, pitääpä miettiä olisiko Zooplussalta jotain muutakin tilattavaa jos siellä kerran nykyään on tuollainen tilausraja! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä miten jotkut pystyy pitämään huonekasvejakin niin ettei kissat tongi multia ulos! :D Nyt jännityksellä oottelen millon nuo lähtee kasvamaan.

   Poista
 3. Tää olis kyllä ihan must ostos .. juuri tossa suunnittelin laittavani ruohot kissoille kasvamaan .. ja totta ! Normi menetelmällä siltä sotkulta ei vaan voi välttyä .. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sattuipa sopivasti! :D Siitä vaan tilaamaan. :)

   Poista
 4. Meillä kans toinen katti kaivaa idut multineen, joten tää taitais olla nappiostos myös meille! Kiva kun postasit tän!

  VastaaPoista
 5. Meillä kasvatetaan kissanruohot muiden huonekasvien, etenkin parin vanhan oliivipuun, "aluskasvillisuutena". Olen tosin huomannut, että näillä kissoilla kaikkiin kasveihin tottuminen pitäisi tapahtua jo pentuna - 12vko ja 5kk iässä tulleet ovat kasvien kanssa nykyään "sivistyneitä", eivät juuri syö vääriä kasveja ja eivät upota edes tassujansa multaan vaan pitävät ne nätisti ruukun reunalla kun puhutaan isommista ruukuista. Sen sijaan tämä aikuinen neiti... Se seisoo tai istuu keskellä ohra"peltoa" syödessään. Alkuun maisteli kasveja, enää ei niin paljoa.

  Meillähän on tosiaan kissakodille epätyypillisesti paljon kasveja, ja joukossa on myrkyllisiäkin kukkasia. Ongelmaa ei juuri ole ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ohhoh. Teillä on kilttejä kisuja. :D Meillä aikoinaan Haiku töni kukkaruukun alas ikkunalaudalta ja järsi kasvia. Raku taas nostelee koko multahöskän ulos korista, joten näiden kans pitää olla supertehokkaat estot kaikenlaisten tihutöiden varalta. :D

   Poista
  2. Oma hypoteesini on, että kun kasveja on tarpeeksi, niin noilta loppuu niiden kanssa mellastamiseen into lopulta. :D Meillä kun on tällä hetkellä n. 30-40 huonekasvia, parhaimmillaan ollut yli 50. Voin kuvitella minkälaista se olisi näidenkin kanssa jos kämpässä olisi vain muutama hassu kasvi... Kun on valinnanvaraa, niin nuo syövät vain tiettyjä kasveja, jotka ovat havainneet "hyviksi", eikä mikään kukkaruukku kiinnosta hirveästi, kun ne on jo "niin nähty". Jos Ellalla tosin on nälkä, niin yksi metodi sillä on ruuan saamiseen mennä maistelemaan vähän kaikkia kasveja. Naureskelenkin, että tuo kissa ei aio nääntyä nälkään - se vaihtaa vaikka vegaaniksi jos iskee epätoivo. :D

   Poista
  3. Hehe, no ei sitten ihmekään! :) Kun on kasvien ympäröimä niin niistä tulee normeja. Ellalla hyvä taktiikka. :D

   Poista
 6. Gras Garden vaikuttaa hyvältä ostokselta, ehkäpä olisi syytä ostaa sellainen meillekin. Nyt meillä on kasvamassa sokeriherneet pöydällä, juuri alkavat itää ja jännittääkin kun tuo karvainen hortonomi on syönyt jo meidän kaikki kaksi huonekasvia kuoliaaksi, että sokeriherneen varret taitavat mennä Mochan suuhun, eikä meidän ihmisten salaattiin :D

  Höyhenlelu on kyllä ehdoton suosikki ja ihana värikin vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat on melkosia puutarhureita, kannattaa suojata herneet jollain. :D Meillä ei onnistu minkään kasvatus noiden kanssa, toivottavasti tämä nyt sujuu.

   Poista
 7. Pipsun ja Miirun Pirjo2. huhtikuuta 2014 klo 5.23

  Nuo pahvilaatikkokuvat <3! Miten voikin kissa olla onnellinen laatikon kanssa leikkiessään.
  Aloin kasvattaa ruohoa (ohra, vehnä) mun kissoille aika pian niiden tultua mulle, joten toki muutamat oraat kiskottiin alussa multineen lattialle, mutta aika nopeasti oppivat, että kukkaruukussa on herkkusalaattia, jota kannattaa odottaa. Kasvatan ikkunalaudalla aika painavissa kukkaruukuissa, kummallekin on oma ruohoruukku. Syövät tosi hyvin, uuden ruukun ruokailupaikalle saadessaan oikein ryntäävät herkuttelemaan. Muita kukkia ja kasveja haistellaan, mutta aika hyvin saavat olla muuten paikallaan. - Olisi kiva kuulla lisää tuosta laitteesta, sitten kun saat ekat ruohot kissoille tarjolle? Nyt ainakin näyttäisi kiinnostavan kovasti :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahvilaatikot <3

   Oi, killtejä kisuja! Meillä jos on kevyt ruukku/kori niin Raku vetää multineen ulos ja jos on iso ja painava, niin Haiku terrorisoi. Toivonmukaan tämä nyt auttaa. Juu teen postauksen sitten kun ruohot on syömäkorkeudella. :)

   Poista
 8. Me otettiin myös DPD:n kuljetus viimeksi kun kyllästyin ennustamaan Itellan työntekijän saapumisaikaa. Eipä nuo muistaneet sinne seurantasysteemiin päivittää tietoja, mutta paketti tuli ihan ennätysnopeasti ja mikä parasta, soittivat ennen kuin toivat paketin. Tykkään. :) Ja uuden kissanruohon kasvatusta täälläkin harkitaan, edellinen oli aika fiasko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä eivät ihme kyllä soittaneet. Onneksi olin kotona. :)

   Poista
 9. Meilläkin tilaillaan DPD:n kautta, paketit tulevat noin viikossa. Lelu näyttää tosiaan ihanan keväiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tosiaan sitten olla kuljetuspalvelua kiittäminen, oli hirmuisen mukava yllätys kun niin nopeasti tuli. :)

   Poista
 10. Vieläkös tämä höyhenlelu ehjänä? :) Täytyisi herroille tilata/ostaa myös joku uudenlainen huiska tai onkilelu, vähän vaihtelun vuoksi niin kissoille kuin omistajallekin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kannattaa, on kestävä. :) Samanlainen yhä kuin avaamishetkellä.

   Poista
 11. Minä yritn taas laittaa neidolle ohraa kasvamaan, kun alkoivat äidin chilipuskat liikaa kiinnostamaan. Mutta sama tulos kuin viime keväänä, eihän se sallittu kasvillisuus miltään maistu x_x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. :'D Niinhän se toki että kielletty on aina parempaa.

   Poista