keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Jälleen eläinlääkärissä

Klo 7.00 Raku-parka joutui taas inhottavaan koppaan. Tällä kertaa poika matkasi pienemmässä kopassa, mutta se ei ainakaan näyttävästi tuonut lohtua. Ei myöskään koppaan suihkuttamani Feliway. Raku koitti murtautua ulos heti koppaan jouduttuaan ja rappukäytävässäkin naukui niin että naapurit varmasti heräsivät. Yleensä Raku lopettaa naukumisen jonkin ajan päästä, mutta tänään nau'uttiin koko 5 min bussiasemalle kävelyn ajan, bussin tulon odotuksen ja vielä bussiin nousemisen jälkeenkin. Matkalla nau'unta oli on/off. Junassa Raku matkustaa hiljaa, taisi nyt bussin tärisevämpi liikehdintä tehdä levottomaksi.

Matkasimme eläinlääkäriin 100 km päähän hampaiden röngtenkuvauksiin. Meillä oli aika varattuna 9.30 sille eläinlääkärille, joka on hoitanut liskojani vuodesta 2010 (eli siitä lähtien kun ensimmäisen kerran lääkäriä tarvitsimme). Olin viimeksi tähän asemaan yhteyksissä vuosi sitten, joten oli kovin mukava yllätys maanantaina aikaa varatessani kun puhelimeen vastannut eläintenhoitaja muisti vielä ääneni.

Kävi ilmi, että eläinlääkärimme tykkää kovasti curleista. :) Hän kyseli olemmeko tulossa kesällä näyttelyyn ja Raku sai kovasti kehuja. Hampaidentutkinnassa todettiin ientulehdus, mutta hampaat eivät kuulemma näyttäneet vielä niin pahoilta, että syöpymää/kiillevauriota olisi. Röngtenkuvauksissa vielä varmennettiin asia, tosin diagnoosiin kirjoitettiin, että aivan lievää alkavaa kiillevauriota kahdessa hampaassa, joten vuoden päästä mennään kontrollikäynnille. 

Rakulta poistettiin käynnillä hammaskivi ja annettiin ihonsisäinen antibiootti ja kipulääke ientulehdukseen, joten kotona minun ei tarvitse enää lääkitä. 

Kotimatkalla Raku oli niin pökkyräinen lääkkeistä, että nukkui koko matkan. Kotiintullessa oksensi olohuoneeseen ja eteiseen pissasi Pissojen kuninkaan. Koppaan mukaansaatu alustakin oli hieman kostea, joten taisi lirauttaa hieman sinnekin. 

Kotiin tultiin puoli kolmen aikoihin. Raku on nukkunut/nuokkunut siitä asti. Pitkä päivä takana, mutta olen onnellinen, ettei vakavampaa diagnoosia saatu. :) 

Zzzz

Zzzz

Zzzz

Zzzz

Hampaidenhoidossa on nyt erittäin oleellista, että putsaillaan Rakun hampaat säännöllisesti. Aloitinkin hampaidenharjauksen viime viikon diagnoosin jälkeen ja toistaiseksi Raku on ottanut harjauksen hyvin vastaan. Harjasin Rakun hampaat säännöllisesti sen ollessa nuori, mutta pojan kyllästymisen jälkeen se alkoi mennä tappeluksi, joten lopetin. Tällä kertaa emme lopeta, vaikka kyllästymisen merkkejä näkyisikin. Silloin vaihdetaan kalanmakuiseen tahnaan. Onneksi vaihtoehtoja on. :)

Raku tykkää kovasti siipikarjan makuisesta Petosan-hammastahnasta

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ihan pökkyrässä, vasta tänä aamuna oli kunnolla oma itsensä.

   Poista
 2. Petosan maistuu paahtuneelta pähkinältä, kovin lihaisa maku ei kuulema oikeasti ole. Kokemusta on perheessä, kaksi viikkoa tuota tietämättömyyttään käyttänyt äitini kyllä tykkäsi mausta, meinasi suositella tahnaa minullekin kun on hyvänmakuista, kun tuli ilmi. :P

  Onhan sitä toki kissojen shampoitakin tullut itse testattua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi. :D Siipikarjan maku onkin varmasti vaikea vangita, voisin tänään oikeastaan maistaakin.

   Poista
 3. voi pikkuinen , mutta hyvä , että saitte kuitenkin helpottavan diagnoosin .

  VastaaPoista
 4. Meillä Lily oli aika samanlainen hammasoperaation jäljiltä. :) Hienoa, että kissa on kunnossa, toivottavasti ei ole vuodenkaan päästä mitään ongelmaa hampaiden kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oww. Tympeää kyllä katsoa, Raku oli vasta tänään kunnolla oma itsensä. Ja toivotaan! :)

   Poista
 5. Voi Raku. Näkyy kuvista niin selvästi, että pientä väsyttää edelleen kovasti. Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin, eikä pahempaa diagnoosia tullut. Ja hyvä, että muistuttelilt hammaspesusta! Meillä on ollaan hieman laiskistuttu - pitääpä ottaa itsensä niskasta taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raskas pää oli koko päivän, juuri ja juuri jaksoi syödäkään. :/ Vasta tänään oli oma itsensä. Kiva, että sait inspistä. :D On kyllä aikamoisia muistuttajia nämä suuongelmat. Nyt kun hammaskivi on pois, toivon ettei se enää uusiudu.

   Poista
 6. Eeei, hän on vain hieman tööt. :') Parempi kuitenkin väsynyt kissa, kuin sekava, hyperaktiivinen ja itsetuhoinen, kuten Mikael oli jokaisen nukutuksen jälkeen. Loistavaa, että reissutuliaisiin ei kuulunut pahoja uutisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääks! Todellakin, apua Mikaelissa on taatusti ollut vahtimista! :D

   Poista