keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Haaste: Päivä kuvina 2

Tänään on ollut oikein kisutäyteinen päivä, kiitos Noran yhtäkkisen energiarysäyksen. Sillä oli meno päällä heti kun nousin ylös. Laitoin kahvin kiehumaan ja annoin kisuille aamupalan. Raku ja Haiku saivat Rakun "lempparia", kivipiiraa (ihme kyllä Raku söi mukisematta) ja Nora naudan palalihaa, jota käytiin vain nuuhkaisemassa. Noralle yleensäkin maistuu nauta huonommin kuin possu. Niiden sekoitukset vielä menee (esim. karjalanpaisti), mutta paljas nauta on arveluttava. Naudan jauheliha ei maistu ilman märkäruokaa apuna ja nähtävästi ei palalihakaan. Uuden ruokavalion alussa se tosin sai naudan keittolihaa, jota se söi hyvin, joten nähtäväksi jää oliko tämänpäiväinen nirsoilu yksittäistä vai eikö nauta maistu.

Nora tosiaan kävi vain pyörähtämässä lautasen luona ja meni sitten naukumaan eteiseen leikkitoveria kutsuen. Tämä päivä on pitkälti mennyt Noran kanssa haliessa, pusutellessa, kanniskellessa ja leikkiessä ja tyttö tahtoo koko ajan lisää. Leikittiin pitkästä aikaa "myyräleikkiä" missä huiskanjämä piilotetaan mahdollisimman pitkäksi levitetyn viltin/peiton alle ja sen sulkapäätä tuodaan esiin milloin mistäkin kohdasta. Raku rakastaa tätä leikkiä ja kovasti dominoikin, mutta Norankin onnistui saada syöksyvuoroja. Haiku katseli syrjemmästä.
Tätä leikkiä leikittiin kahdesti varmaan tunnin sisään. Senkin jälkeen Nora maukui tietokonetuolini takana ja koska netti ei tarjonnut mitään jännää, päätin pestä Noran. Nora oli muutenkin tarkoitus pestä tänään, sen poskikarvat korvien lähettyviltä kun ovat rasvaiset kuurin jäljiltä ja koska osa kissaa joutuu pesuun niin miksei sitten pestäisi kokonaankin. Nora-parka ei aavistanut mitään kun kaappasin sen kainaloon ja vein vessaan. Vasta kun aloin kauhomaan vettä sen päälle se lopetti kehräyksen ja pian sillä selkeästi alkoi aivot raksuttamaan. Nora on kuitenkin mukava pesukohde ja koko aikana se naukui vain kahdesti. Rimpuiluakin oli suhteellisen vähän. Raku ja Haiku olivat hyvin ihmeissään mitä vessassa tapahtuu.

"Mitä siellä tapahtuu heiiii?"

"Miks sä oot märkä?"

"Annas mä autan"

Päiväruuan aikaan Nora tuli paikalle epäilyistäni huolimatta. Pesusta oli kulunut tunti ja turkki oli hyvin kuivunut. Nora sai ensimmäistä kertaa sian luumursketta ja se maistui. Kaikkia ei kuitenkaan syönyt, mahtoiko päivän tapahtumilla olla siihen vaikutusta. Raku osoitti mielenkiintoaan mursketta kohtaan ja laitoin hitusen sitä senkin lautaselle sen oman aterian maistuvuuden parantamiseksi. Ei kuitenkaan maistunut. Mikään. Huomenna pitänee jättää sekoitukset pois ja katsoa johtuuko nirsoilu nyt vain sekoituksesta vai onko poika tosiaan kyllästynyt jauhettuun siipeen. Pitänee ostaa jauhettua kalkkunaa kokeiluun. Se on muistaakseni joskus sille maistunut.

Syöminen on vakavaa puuhaa


Tänään haaste lähtee Kissankujeita-blogille! :) Haasteessa kuvataan arkea kuvin ja sanoin viiden päivän ajan ja haastetaan joka päivä joku mukaan.


Yöllä kerättiin voimia päivän riehuntaan

"Whaaaaa?"

4 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta, katsotaan jos vaikka huomenna muistaisin aloittaa sen! :)

    VastaaPoista
  2. Joo , täälläkin on välillä noita ihania energiapiikkejä .. silloin ei sais olla rauhassa edes koneella , vaan kaikki huomio tulis olla noissa karvakorvissa ;)

    VastaaPoista