tiistai 22. huhtikuuta 2014

Haaste: Päivä kuvina

Kiitokset Elämää Kisun ensikodissa -blogille haasteesta! :) Tässä haasteessa kerrotaan kuvin ja sanoin päivästä viiden päivän ajan ja tänään onkin hyvä päivä aloittaa. Noralla nimittäin on viimeinen korvatippapäivä ja nyt jännätään, että onko selkeästi vähentynyt kutina kiitosta tippakuurista vai myös ruokavalion muutoksesta. Nora on ollut siipikarjattomana jo pari viikkoa. Sen sijaan tyttö on saanut possua, nautaa, poroa ja hiirtä. Olisin halunnut vaihtaa ruokavalion kokonaan poroksi testin ajaksi, mutta luuttomana sitä on vaikea/kallis saada, joten joudutaan käyttämään myös possua ja nautaa. Nora on ottanut avosylin vastaan possunsydämen ja isot lihanpalat, mutta naudan jauheliha ja poron luinen jauheliha ei mene ilman märkäruuan sekoittamista mukaan.

Viimeinen korvatippapäivä

Sen sanon, että hirmu vaikeaa löytää kaupoista märkäruokaa, jossa ei ole kanaa mukana. Zooplussassa sentään on paljon kanattomia ruokia, mutta koska märkäruokaa ei ole tarkoitus lisätä meidän ruokavalioon sen enempää kuin on tarpeen, mennään eläinkaupasta ostetuilla kalamärkäruuilla (Feline Porta). Kävin tänään ostamassa sian luumursketta, jotta saataisiin märkäruokaa vähennettyä poistamalla poro ainakin pariksi päiväksi viikossa. Odotan innolla testin ensimmäisen vaiheen päättymistä, jotta päästäisiin testaamaan kalkkuna. Vielä mennään n. kuukausi nykyisellä ruokavaliolla.

Jauhettua poroa ja märkäruokaa

Myös Raku on joutunut ruokavaliomuutokseen luiden osalta. Antibiootit on tehonneet hyvin ja nyt on aika lähteä treenaamaan isompia luunpaloja, jotta hampaat pysyisivät paremmin kunnossa. Viimeksi kun koitin saada sen syömään pätkittyjä kanankauloja, se mieluummin oli vähäisellä ruokinnalla useamman päivän kuin suostui edes maistamaan. Tällä kertaa mennään hitaammin ja oikeaoppisemmin, sekoittamalla aivan pieneksi pätkittyjä kaulanpaloja jauhetun broilerinsiiven joukkoon. Jottei tämäkään ihan liian yksinkertaista olisi, Raku päätti kolmisen päivää sitten, että broilerinsiivet alkaa tulla jo korvista eikä mielellään enää syö sitäkään. Eilen se suostui syömään päiväruokansa vasta iltapalan jälkeen, tänään sentään natusti osan oikeaan aikaan. Loppu tarjoillaan taas iltapalan jälkeen, jos poika tahtoo lisää. Ei sentään ole eritellyt siipeä ja kaulaa toisistaan syödessään, mikä on hyvä merkki. Pikkuhiljaa lähden nostamaan kaulan osuutta ja kun kaula on koko ateria, lähden nostamaan palojen suuruutta, tavoitteena että Raku söisi tämän päätyttyä kokonaisia kauloja.

Luusekoitus

Pakastimen täydennystä

Ja toki leikitty ollaan tänään myös. :) Lelukori-inventaarion avulla löytynyt riikinkukonsulkalelu on ollut nyt ahkerassa käytössä ja pitkästä aikaa Nora on läähättänyt leikkien jälkeen.

Valmiina loikkaan

Haaste lähtee eteenpäin Purrfecting Lifelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti