lauantai 26. huhtikuuta 2014

Haaste: Päivä kuvina 5

Aka viimeinen haastepäivä. Tänään on ollut sekä rieha- että nirsoilupäivä. Riehavastaava onkin varmasti arvattavissa, mutta nirsoiluun liittyi yllättäen mukaan Raku. Rakulle ja Haikulle oli aamupalaksi broilerin sisäelinseosta ja vaikka se on yleensä Rakulle maistunut, tällä kertaa se ei herättänyt lainkaan mielenkiintoa. Noralle keitin naudanmaksaa, mutta ahkeran nuuskuttelun jälkeen se jäi kuppiin. Tosi harmi, jos Noralle ei maistu naudanmaksa, sillä juuri ennen allergiaepäilyn toteamista sain sen viimein syömään maksaa: kypsennettynä. Kypsennys oli kokeilun tulos kun Noralle maistuu kuivattu broilerinmaksa, niin päätin sitten kypsentää maksaa mikrossa ja kokeilla maistuuko. Broilerin ja naudan maksassa on varmaan maku- ja hajueroa, joten nyt ei maistunut. Tai ehkä kypsennystapa oli väärä? Pitää kokeilla ensi viikolla vielä mikron kautta. Mitään akuuttia hätää tässä ei sentään ole, sillä poroon on jauhettu myös maksaa mukaan, mutta toki vain pienesti.

Porosta puheenollen, sekään ei tänään maistunut. Eilen meni mukisematta, tänään sai heti peittely-yrityksiä osakseen, vaikka märkäruokaakin oli laitettu normaalia enemmän sekaan. Koska aamupalakin oli jäänyt välistä, oli pakko antaa märkäruokaa päiväruuaksi, jotta Nora saa edes vähän energiaa tänä kuumana ja riehakkaana päivänä. Olen alkanut harkita Zooplus-tilauksen tekemistä....

Riehapäivästä johtuen täällä on leikitty ahkerasti ja pitkästä aikaa kisut saivat leikkiä ruokapuolta hoitavalla aktivointilelulla. Noraa ei alun jälkeen enää kiinnostanut, mutta Haiku ja Raku touhusivat sen parissa innoissaan. 

Ihmetystä on tuonut kovasti koko päivän rappukäytävästä kuuluvat muuttoäänet, joka on osaltaan vaikuttanut Rakuun. Poika ei uskaltanut tulla olohuoneesta keittiöön päiväruualle kun ihmiset tömistelivät käytävässä. Onneksi hiljeni vähäksi aikaa niin Raku pääsi vähän natustamaan broilerinsiipeä.

Katkarapuja onkimassa
Tähyilyä

"Ai syömään? No tulisin kyllä, jos noi äänet lakkais!"

Tänään on ollut hirmuisen kaunis päivä, pitääpä katsoa jos illalla vähän hämärän tultua lähdettäisiin testaamaan Haikun kanssa ulkomaailmaa. :) Se on kuulemma ihan kiva paikka.

Haaste lähtee The Zoolandialle!

6 kommenttia:

 1. Kiitos! Ehkä mä aktivoidun tästä. Ainakin viideksi päiväksi. :D

  Ihana tuo aktivointilauta. Pitäisi hommailla sellainen myös, omat sekä koirille että kissoille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! :) Aktivointilauta on kiva, Nora tuppaa sen omimaan (yksi syy miksei sitä ole pitkään aikaan käytetty), tällä kertaa toisten onneksi sitä ei lauta kiinnostanut. :D

   Poista
 2. Hei onko teillä samanlainen kiipeilypuu kuin meillä? Vai onko se vain samaa "sarjaa"? Niin ja se tärkein: onpas Raku söpö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suattaa olla. :D Muistaakseni sitä ei enää ole Zooplussasta saatavilla ja nimeä en muista, mutta siinä on putki tasojen välillä.

   Poista
 3. Mistä tuo aktivointilelu on hankittu? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zooplussasta :) http://www.zooplus.fi/shop/kissat/lelut/aktivointilelut/alypelit/142656

   Poista