lauantai 17. elokuuta 2019

Tunneliin

Meillä on ollut uuden oppimisessa pitkä paussi kun en ole keksinyt mitä haluaisin opettaa.

Viime viikonloppuna kun heittelin kisuille herkkuja, laitoin Rakun menemään tunnelista ennen herkun saamista ja poitsu tykästyi siihen niin, että ravasi omatoimisesti edestakaisin putkea namisateen turvaamiseksi.

Maanantaina kun homma jatkui, otin mukaan vihjesanan ja lisäsin välimatkaa. Tässä Rakun 24. temppu: tunneliin!

4 kommenttia:

 1. Onpa kiva! :D Nopeasti on Raku oppinut tuon ja hienosti osaa tehdä, vaikka on muu porukka häiriönä!

  Mutta miksi juuri tuo takatunneli, miksei leopardikuvioinen? Osoitatko Rakulle että kumpaan pitää mennä ja se vain ei näy videolla? Onko takatunneli lyhyempi ja Raku vaan tykkää siitä kun herkun saa nopeammin, vai onko temppua harjoiteltu vain sillä ja ei osaa yleistää että "tunneli" voi olla molemmat tunnelit? Nimimerkillä kiinnostaa tämä, että onko kyky yleistää asioita (täällä "merkin kierto" tempussa Kassinen osaa käydä kiertämässä talouspaperirullan, limpparipullon, pinottuja maustepurkkeja tms mitä tahansa tarpeeksi korkeaa, muttei matalia asioita eikä esim. pöydänjalkaa tai ihmisen jalkaa).

  Meilläkinhän on (pitkä) tunneli ja jossain vaiheessa yritin opettaa samaa sheippaamalla, kun välttämättä halusin vain sillä tavalla kokeilla. :P Sain muitaakseni kissan pään ja etutassut tunneliin, mutta loppuosa ei mennyt, kun kuitenkin naksauksen jälkeen piti peruuttaa herkun saadakseen, kun en heittänyt sitä toiseen päähän. Periaatteessa tämän kai voisi opettaa sheippaamalla niinkuin kaiken muunkin, mutta ei taida omat taidot riittää (kun ei näe kissaa tunnelissa eikä oo ihan varma, missä vaiheessa pitäisi naksuttaa...). :'D Ehkä pitää kuitenkin turvautua houkutteluun ja suosiolla heitellä herkut läpi tunnelin, jos haluaa näille saman opettaa. On se nimittäin tosi hieno temppu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppimisessa varmasti auttoi kun temppu oli Rakun "omakeksimä", helppo siitä vain napata liikkeelle suullinen vihje. :)

   Takatunneli valikoitui kun se oli ensimmäinen tunneli mihin tuota naminsaamista käytettiin ja siihen jämähdettiin muillakin kerroilla. :D Koska Raku tietää, että juuri ruskeasta saa herkun, se ei ole yrittänyt leopardikuvioiseen (edes vaikka tunneleiden järjestys olisi muuttunut). Tempun soveltamiset vaatisivat pidempää treeniä, haluaisiko esim. että kisu valitsisi tunnelin itse vai menisikö tietystä vihjeestä juuri jompaan kumpaan, vaikka tietäisi, että teoriassa molemmista saa herkun. Olin itse asiassa miettinyt josko Rakun opettaisi menemään molemmat tunnelit ennen herkun saamista, mutta temppua ei olla lähdetty ainakaan vielä laajentamaan siihen pisteeseen. :) Uskoisin, että yksi namikerta riittäisi saamaan poitsun käyttämään vaihtoehtona myös leopardikuvioista kun poitsu näkisi, että siitäkin saa palkkion. Molempien tunneleiden meneminen peräkkäin olisi vähän haasteellisempi, koska liikesarja muuttuisi.

   Sheippaus on miulla se mihin vedän rajan, ei kärsivällisyys riitä. :D Tuollaiset temput missä ei ole suuntavaihtoehtoja liiemmin taitavat kuitenkin olla hyviä etenkin aloitukseen. Tunnelissa keskikohdan reikä olisi varmasti näppärä apu tai sitten vain odottaa kokeileeko kisu itse mennä suoraan toiseen päähän ilman palkkaa. :)

   Poista
 2. Hahaa, voi Noraa, kun haluaisi myös herkkuja :D Raku teki tosi hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nora niin mielellään ottaisi! Olin suoraan sanottuna ihmeissäni, että herkut päätyivät oikealle kisulle kaikilla heittokerroilla (myös videon ulkopuolella). :D Nuo heitetyt herkut on aina vähän riski kun ottajia riittäisi juurikin Noran ja Kodan toimesta. :DD

   Poista