lauantai 3. elokuuta 2019

Nora 7 v!!

Rakas Nora-orava täyttää tänään 7 vuotta!! Se tarkoittaa kissanäyttelytermein, että Nora on nyt veteraani-ikäinen ja saa osallistua myös veteraaniluokkaan. Osallistumme ensi kuussa Ruotsin näyttelyyn ja olin ajatellut josko Nora testaisi jo siellä veteraanina oloa. Veteraaniluokassa ei kerätä sertejä, vaan kaikki saman kategorian veteraanikissat kilpailevat keskenään (erikseen naaraat ja urokset kuitenkin) ja tulokset ovat pelkkiä numeroita (1 NOM,2,3 jne), joista paras uros ja naaras kilpailevat keskenään BIS-tuloksesta.

Huomaa kyllä todella miten untuvikko olen vielä näissä näyttelyasioissa. Suomessa veteraaniluokka on numero 17, mutta sen paikalla olikin jokin toinen Ruotsin näyttelyssä. Ruotsissa on myös erikseen senioriluokka, mitä Suomessa ei ole. 

Hämmentyneenä aloin perehtymään tähän veteraaniuteen tarkemmin ja selvisi, ettei se ole kattojärjestö FIFen virallinen kilpaluokka, vaan vapaaehtoinen luokka, mikä selittää eroavaisuudet maiden välillä. Vapaaehtoiset luokat ovat kansallisia. Suomessa veteraaniluokkaan voi osallistua yli 7-vuotiaat kissat kun taas esim. Ruotsissa ensin tulee senioriluokka (7-10 -vuotiaat kissat, luokkanro 15 a) ja sen jälkeen vasta veteraaniluokka (yli 10-vuotiaat kissat, luokkanro 15 b).

Emme siis edes saisi osallistua Ruotsin senioriluokkaan eikä siitä olisi meille mitään hyötyä. Nora testaa veteraaniluokkaa sitten siitä seuraavassa näyttelyssämme joulukuussa Kempeleellä. 

"Vetreä veteraani tässä terve!"

"Mitä mami nauraa?"

Mutta, synttäreihin! Meillä on ollut hyvin herkkutäyteinen ja täten liikunnallinen päivä kun kisut ovat juosseet pitkin asuntoa herkkujen perässä. Nora otti itselleen lisäjumppaa ja hyppi edestakaisin olkapäideni ja kuvauspaikaksi valikoituneen kiipeilypuun tason väliä. Tyhmä mami kun vain heiluttaa herkkua eikä anna.

Nora on ollut myös todella hellyydenkipeänä aamusta alkaen. Ystäväni kävi meillä kylässä ja huomiota tultiin hakemaan tasaiseen tahtiin.

"Tuun nyt!"

Niin ja tuuletettiin meillä jalkaakin.

Siellä tuuletetaan

Hienosti tuulettuu hieno tassu

Ja sieltä toinen

"Moi tuun taas!"

"Posepose, joko herkku?"

Prinsessa ♥

10 kommenttia:

 1. Aika vauhdikas veteraani 😀 Varsinkin toisen kuvan ilme on mainio!
  Onnea kaunottarelle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella vauhdikas! Jäykkyydestä ei merkkiäkään. :'D Noralta kiitokset!

   Poista
 2. Onnea seitsemästi! Synttärinä kuuluukin olla esillä 😸

  VastaaPoista
 3. Tosi paljon onnea seiskavuotiaalle, hyviä tuuletuksia ja rapsutuksia!

  VastaaPoista
 4. Hyvää syntymäpäivää Nora! <3 <3 <3

  VastaaPoista
 5. Voi onnea kovasti ihana Nora!!

  VastaaPoista