tiistai 17. heinäkuuta 2018

Kissapetoja viidakossa ja palmumaisemissa

Pohjoinen Rotukissayhdistys tarjosi kissanäyttelykansalle ainutlaatuisen elämyksen järjestäessään heinäkuisen näyttelyn safariteemalla. Näyttelyn yhteydessä oli leikkimielisiä kilpailuja, joista automaattinen osallistuminen oli seuraaviin luokkiin:

 • Paras asu
 • Paras häkkisisustus
 • Viidakon kuningatar
 • Viidakon kuningas

Lisäksi vapaaehtoiset, paikanpäällä ilmoittautumisen vaatineet luokat olivat:

 • Paras leijona
 • Paras tiikeri
 • Paras pantteri

Kolmeen viimeisimpään olin veikannut rotuvoittajia, jotka ilahduttavasti eivät pitäneetkään paikkaansa. Esimerkiksi Paras leijona -palkinnon voitti leijonanharjalla varustettu singapura. Näyttelyssä nähtiinkin POROKin mittapuulla uusia rotuja, jotka olivat tai eivät olleet teeman houkuttelemia: singapura (en muista aiemmin nähneeni) ja egyptin mau. Ilahduttavasti myös somaleita oli paikalla enemmän kuin normaalisti: 3 kpl! Minun aikanani (vuodesta 2011) ei ole kertaakaan ollut noin "montaa" paikalla, vaan tähän asti Norton on saanut edustaa tätä ihanaa rotua yksinään ja hänkin aloitti vasta 2017. Toista se on etelässä: viime sunnuntaina näytti olevan SUROKin näyttelyssä Keravalla 20 somalia. 

Riistanvärinen somali, GIC FI*SunnyPace Fritillaria

Punainen somppu, GIC FI*Amajan Norton Norberto

Beige somppu, IP FI*SunnyPace Cosmos

Suuri kiitos SunnyPacen henkilökunnalle tulivat pitkän matkan takaa tuomaan lisää somppuedustusta näyttelyyn! Ja vieläpä myös vähän harvinaisempaa väriä, beigekin on huippukaunis värimuoto.

Somppujen kanssa olikin jännitettävää sunnuntaina, sillä kaikki 3 olivat Tuomarin Parhaassa 2. sijalla tiukan kisan jälkeen! 

Myöskään curleja ei tällä kertaa onni suosinut nominointien suhteen, sillä lauantain 8 ja sunnuntain 5 curlista vain 1 pääsi koko viikonloppuna paneeliin. Tämä kisu oli Rakun kasvattajan, Dezzin, kaunis kilpikonnavärinen ACL Plusha, joka oli lauantain paneelissa.

Plusha  (CharmingCurl Ada Lavelace)

Plusha oli ensimmäisessä näyttelyssään, kuten oli myös Dezzin toiseksiuusimman pentueen upea naamiopoika Louiz (FI*Dezzicat's Lusingando LouisCurl).

Leikkisä pieni Louiz

Myös Louizin hurmuri-isä oli paikalla:

IC FI*Debals Michigan

Muita paikallaolleita curleja olivat:

PR FI*Willicon Sailor Jerry

FI*Siriuksen XueCurl

Upea kokomusta FI*Siriuksen TitusCurl

FI*Siriuksen VegaCurl

Lisäksi paikalla oli Kermakupin mami Ruusun kanssa! 

Ruusu (IP SC FI*Redcheetah's Ruusu) the luontainen poseeraaja!


Oli ihana nähdä miten osallistujat olivat heittäytyneet mukaan safariteemaan! Hallissa nähtiin monenlaista teemarekvisiittaa aina kasvomaalauksiin asti. Kissanhäntäisiä ihmisiä oli paljon liikenteessä. Tässä muutama upea häkkisisustus:

Ruusun häkki! Huom myös rekvisiitta häkin päällä

Viidakkoteema jatkuu

Kukkuu!
Pikkueläimet!


Parhaan häkkisisustuksen voittaja

Asukki sattui olemaan sama, joka voitti Parhaan leijonan palkinnon

Arvostelupöydät oli koristeltu teeman mukaisesti


Teemaan pukeutuneet tuomarit saivat palkinnon

Yksi tuomari sai kiikarit, muille taisi mennä hattu

Innostuimme äitini kanssa myös duunaamaan häkkisisusteemme teeman mukaiseksi. Noran häkki oli näytillä edellisessä raportissamme, tässä vielä äitini kotikisujen Tuiskun ja Elmon häkit:


Tuiskulla upea ja näyttävä leopardiverho


Elmolla lapsekas ja harmoninen eläinverho

Näyttelyviikonloppu oli osaltaan jälkifiiliksenä haikea, sillä se oli kaksikon viimeinen. Kumpikaan ei erityisesti nauti näyttelyistä ja murisevat/sähisevät tuomarin luona sekä arvosteluja odotellessa. Tuisku myöskin stressaa automatkoista. Kumpikin pojista saivat upeat arvostelut, mutta tippuivat Tuomarin Paras -valinnassa käytöksen vuoksi. Tuisku oli kuitenkin molempina päivinä Best In Show -veteraani (ilman kilpailua)! Hieno ura Tuiskulla (9 v) ja Elmolla (5 v) takana, nyt alkaa ansaitut eläkepäivät.

Sain kunnian olla molempina päivinä kummipoikani Elmon esittelijänäMolemmat osallistuivat myös Paras tiikeri -kisaan, jossa 3 valittua epävirallista tuomaria valitsivat aina kahdesta ehdokkaasta toisen jatkoon. Kuvassa Tuisku.

Epävirallinen kisa käytiin lauantaina ennen paneelia. Paras tiikeri-, leijona- ja pantteri-kisassa osallistujat muodostivat parit, joista aina toinen pääsi jatkoon. Parijono eteni niin kauan kunnes vain 1 kisu oli jäljellä. 

Sen sijaan Paras häkkisisustus ja asu valittiin kiertelemällä hallia tyylituomareiden toimesta ja asukisan finaaliin päässeet saivat sen merkiksi lapun, jotta tietäisivät tulla paneelipaikalle kutsuttaessa.

Viidakon kuningas ja kuningatar -nominoinnit tehtiin oikean tuomariston toimesta arvostelujen yhteydessä. Jokainen valitsi omista arvosteltavistaan ehdokkaat, jotka sitten kerääntyivät arvostelupäivän ja muiden leikkimielisten kisojen jälkeen paneelipaikalle loppukilpailuun. Tuomaristo teki päätöksen kiertelemällä ehdokkaat läpi ja eniten ääniä saanut voitti, kuten normaalissa paneelissakin. Poikkeuksena, että omistajat saivat esittää kissansa itse ja suostuttelut ja äänitehosteet (naukumiset, karjahtelut) olivat sallittuja. Tuomaristo teki päätöksen fiilispohjalta kuka kissa heidän mielestään oli kyseisen tittelin arvoinen. 

Viidakon kuningatar -finalisteja

Viidakon kuningatar -tittelin voitti itämainen lyhytkarva

Viidakon kuningas -tittelin voitti bengali

Kiitos kaikille superhauskasta viikonlopusta ja POROKille jälleen kerran upeista näyttelyistä!

12 kommenttia:

 1. Tosi kiva, kun ihmiset oli panostanut häkkeihin ja itsensäkin ton teeman kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Vähän saa revitellä normaalin näyttelyarjen keskellä. :D

   Poista
 2. Kiitos somppujen osalta, kun meidät otettiin niin hienosti vastaan <3

  VastaaPoista
 3. Oho, te ootte nähny mun systerin! Sehän onki kova likka matkustelemaan näköjään.
  -Punkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Mie tiiäkkö mietinkin onkohan kumpikaan mitään sukua Punkulle, mutten arvannut lainkaan että noinkin läheistä! :D

   Poista
 4. Ihanat somppulit ja curlit ja Ruusunkin näit, wau! Osuva palkinto tuolle singapuralle, kun on kyllä selvästä leijonan näköä kissassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja se leijonaharja oli huippu. :D Kiva oli nähdä tätäkin rotua livenä.

   Poista
 5. All of these cats are so cute! I love how unique each of these cats look. Hope you have a wonderful weekend. Thanks for the share, keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much for your nice comment! :) Yes, if only one could take them all.... ♥ Have a great weekend!

   Poista
 6. Onpas kivat näyttelyt kun ihmiset ovat panostaneet asuihin ja häkkeihin!

  VastaaPoista