lauantai 21. heinäkuuta 2018

Tuuletus allergiavapaaksi

Ulkoa tulee jotain, mikä aiheuttaa Noralle oireita. Yli 10 minuutin tuuletuksen jälkeen ressukan ohimo muuttuu päivän aikana märkiväksi raapimisen seurauksena, etenkin vasen puoli. Tutkin jo viime kesänä ratkaisua tähän, mutta viileän kesän vuoksi parveketta tai tuuletusta ei sen kummemmin kaivannut, sillä meillä on sisällä viileät betoniseinät n. 20 asteen ulkolämmössäkin ja viileät seinät pitävät koko asunnon lämpötilan siedettävänä.

Tämän kesän helleaalto on pakottanut pitämään tuuletusikkunaa auki koko päivän sillä omatunnon pistoksella, että Noralla on taas märkivä ohimo. Koska helteet eivät ole hellittämässä vielä hetkeen eikä Noran tilanne voi jatkua, tilasin Allergia-apu -verkkokaupasta suodattimen tuuletusikkunaan. Suodatin saapui tänään ja sen pitäisi suodattaa pois kaikki siitepölystä katusaasteisiin ja silti päästää ilmaa hyvin sisään. Toivotaan, että tämän avulla saamme nauttia allergiavapaasta tuuletuksesta!

Huh hellettä

Raavittu ohimo, lievempänä oikealla puolella

Raato-Raku

Helpotusta helteeseen: kosteana pakastimessa käynyt pyyhe

Raato-Haiku


Ei kovin nätti, mutta jos ajaa asiansa...

10 kommenttia:

 1. Harmittava tilanne. :( Pidetään kaikki sormet ja varpaat pystyssä, että suodatin auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On auttanut! ♥ Vaikka blokkaa kyllä raitista ilmaa... Huomaa kuitenkin hyvin vaikutuksen kun olin säätänyt tätä hieman yhtenä päivänä eli irrottanut hieman teippejä ja painanut sitten paikalleen uudestaan. Seuraavana päivänä siitä Noran ohimo märki taas ja hirmuinen rapsutus. Tsekkasin teippaukset ja siihen oli jäänyt pari kahden sormen paksuista "ilma-aukkoa". Tarkkaa on. Ne laitettuani umpeen on ollut taas kutinatonta.

   Poista
 2. Allergiat on kyllä niin &#"€%&€#%&€#. piste.
  Toivottavasti tuosta on apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri sitä. :( Jossain vaiheessa pitää keskustella eläinlääkärin kanssa antihistamiinista. Harmittaa kun tämä rajoittaa muidenkin kisujen elämää.

   Poista
 3. Toivottavasti tuo helpottaa. Ollu ihan karmee allergiakesä ihmiselle, toivottavasti ei kissalle yhtä paha...

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti tuo auttaa ja helpottaa että tuuletusikkunakin saa sitten näide helteiden ajan olla auki. Ehkä sitten ilmenisi vähemmän kissojen kesken sitä raatoiluakin tässä kuumuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisesti blokkaa ilmaa ja välillä pitää ihan käydä kädellä testaamassa tuleeko ilma ollenkaan läpi. Mutta sen siitä saa kun nyt on 2 ilmanvaihtoestettä: lasitettu parveke ja sitten vielä tämä kangas. Parhaiten ilmanläpäisyvyyden tuntee/haistaa öisin, jos on viileämpää/tuulisempaa.

   Poista
 5. Jännä noi allergiat, Ruffekin allergisoi jostain kesäisin ja veikkaan että se on ruoho? Jotenkin niin outoa, tuntuu että jos on vähääkään allerginen jollekkin niin sitten on kaikelle. Ruffella meni aina se leuka ihan hirveän näköiseksi. Toivottavasti tuosta on apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan! On kyllä tämä jännä. Hassu kroppa kun kaikkea vastaan pitää hyökätä.

   Poista