sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Mitä Haiku sanoo?

Tässä se viimein on: uusi temppu Haikulta! Tämä on tytön 16. temppu. Edellisestä valmiiksisaadusta tempusta on jo pieni iäisyys kun yli-innokkaat curlit valtaavat aina estradin, vaikka niiden oma pitkä temppuvuoro oltaisiin juuri saatu päätettyä.

Haikulle riittää palkkioksi myös pelkät kehut ja silitykset silloin kun kyseessä on tuttu temppu (herkuilla motivoituu kuitenkin parhaiten), joten ajattelin kokeilla opettaa tytölle jonkun luontaisesti sujuvan tempun ilman ruokapalkkioita. Haiku rakastaa jutella, joten puhuminen oli luonteva valinta tempuksi.

Aloin toistamaan "mitä Haiku sanoo?" silloin tällöin kun Haiku oli juttutuulella. Jos ja kun tyttö vastasi, se sai palkakseen vuolaasti kehuja ja silityksiä. Temppu ei kuitenkaan lähtenyt sujumaan omana temppuhetkenään ja ajan myötä lopetimme harjoittelun.

Aikaisemmin tällä viikolla muistin yhtäkkiä tempun kun Haiku tuttuun tapaansa seurasi liskojen ruokintahetkeä ja pyysi itselleen jauhomatoherkkua. Pyysin Haikua puhumaan ja kun tyttö vastasi, se sai jauhomadon. Toistimme tämän muutaman kerran. Seuraavalla liskojen ruokintakerralla toistimme tämän ja koska Haiku tuntui hallitsevan tempun jo erinomaisesti, kokeilin ruokintatilanteen päätyttyä temppua myös kisujen normaaleilla treeninameilla. Tulos oli myös niiden avulla onnistunut, mutta tyttö ei ollut kuitenkaan yhtä innokkaasti mukana kuin jauhomatojen avulla. 

Alla kuvatussa videossa on käytetty palkkana jauhomatoja ja curlit suljettiin huoneesta pois, jotta tyttö saa temppuilla rauhassa. Ihme kyllä, Haikua ei kiinnostanut lainkaan oven taakse jääneet kaverit.


27 kommenttia:

 1. Huippu ja kekseliäs temppu! :) ihana Haiku <3

  VastaaPoista
 2. Ihana! Hauska miten se tykkää noin paljon jauhomadoista, pitäsköhän itekin ostaa töistä ja kokeilla miten maistuu. :D

  Ps! Mulla on postaustoiveena liskojen kuulumiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haiku on hulluna myös sirkkoihin, mutta niitä meillä ei ole pitkään aikaan ollut kun ne ei ole maistuneet lismuille entiseen tahtiin. Kannattaa kokeilla! :D Myös Nora tykkää jauhiksista, mutta ei samalla insensiivisyydellä kuin Hai.

   Laitettu korvan taakse! :)

   Poista
 3. Voi miten söpö pieni ääni <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haiku ei osaa oikein naukua, mutta muuten äänivariaatio on valtava ja kun ääni on noin ihana niin eihän sitä voi olla juttelematta päivät pitkät. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Osaa se sanoa isostikin, mutta onneksi juttelee lähinnä tuolla pienellä äänellä ♥

   Poista
 5. Voi ei miten suloinen Haikun miu! <3

  VastaaPoista
 6. Ihana miukaisu! Voi Haiku <3
  -T&Tidi

  VastaaPoista
 7. On se Haiku vaan niin ihana! <3

  VastaaPoista
 8. Ihana Haiku, hirmu söpö pikkuinen ääni! Pöpöhän tuntee tämän tempun mm. sanoista "ottaako Pöpö raksuja?" :D

  VastaaPoista
 9. Ihana pieni ääni. :) Tätä temppuu pitää varmasti kokeilla poikien kanssa, koska näähän juttelee mulle kaiken aikaa. Kas kun ei oo tullut mieleen.
  -ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiii, mahtavaa! :D Laita ihmeessä sitten blogiin juttua! :)

   Poista
 10. Voi miten pieni söpö miu Haikulla! Ihana :)

  VastaaPoista
 11. Ihana pieni ääni! Maukuminen käskystä olisi varmaan helppo opettaa myös Tomulle, mutta vähän pelkään että tulisiko elämästä vielä entistä enemmän huutokonserttia. :D Täytyy ehkä vielä hetki makustella asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin, mutta toki riski on olemassa. :D Tomppa varmasti oppisi äkkiä! Puhuminen tulee niin luonnostaan. :D

   Poista