tiistai 12. heinäkuuta 2016

Näyttelyn kotikisukamut

Kissanäyttelyissä ei harmillisesti juurikaan näy kotikissoja, eli ihan perus maatiaiskissoja, vaikka nekin pystyvät osallistumaan, kunhan rokotukset ja sirutukset ovat kunnossa ja luonne on näyttelyihin sopiva. Lauantaina 2.7. Kempeleen näyttelyyn osallistui yhteensä 7 kotikissaa, joista 2 oli pitkäkarvaisia.

Tulin Noran kanssa näyttelyyn äitini porukan ja hänen kahden kotikissansa kanssa: Elmon ja 7-vuotiaan Tuiskun, joka osallistui tavallisen luokan lisäksi myös veteraaniluokkaan. Kaksikko osallistui yhteksi päiväksi Kempeleen näyttelyyn myös viime vuonna, josta en aikomuksesta huolimatta saanut kirjoitettua blogin puolelle.

Iloksemme kotikissojen häkit olivat sijoitettuna curlihäkkien läheisyyteen.

3-vuotias Elmo on adoptoitu esyltä. Tänäkään vuonna poitsu ei jännittänyt näyttelyssä suuremmin, vaikka näyttely oli vasta Elmon toinen.

Tuiskua sen sijaan jännitti


Elmon häkin vieressä oli ensikertalainen 4-vuotias komistus Epe, joka oli tullut paikalle maminsa ja rotukissakaverinsa kanssa.

Kotikissojen arvostelu on rotukissojen jälkeen, joten arvostelujen alkamista saatiin odotella. Viime vuonna ensikertalainen Elmo oli kuin kotonaan näyttelyssä, mutta tällä kertaa syystä tai toisesta jännitti hieman. Arvostelun aikana poitsu oli kiltisti, mutta ärähti setelinkirjoitusvaiheessa ja joutui vähäksi aikaa takanaolevaan häkkiin viilentymään.

Elmon ja Tuiskun tuomarina oli Kristiina Rautio, joka kertoi ja kirjoitti kisuista laajasti


"Aito kotikissa!" on kehu, jonka Tuisku kuulee usein eikä tämä kerta ollut poikkeus

Tuiskun onneksi kehujen tulvaan ei voi hukkua ja juttua riitti myös hieman arvostelujen vierestäkin.

Parhaan lyhytkarvaisen uroksen valinta. Elmo tuli käytöksensä vuoksi neljänneksi eli viimeiseksi ja Tuisku taasen oli Paras lyhytkarvainen uros!

Sen jälkeen valittiin Paras lyhytkarvainen eli paras uros ja naaras olivat vastakkain. Tuiskulla oli vastassaan Scandinavian ja National Winner, DSM -tyttö Kerttuli ja tiukan kisan jälkeen Tuisku hävisi tytön rennomman/leikkisemmän käytöksen vuoksi.

Pian sen jälkeen alkoi veteraaniarvostelut. Veteraaniluokkaan osallistui vain 2 kissaa: pitkäkarvainen tyttö ja Tuisku. Tyttö oli 13-vuotias World Winner 2007 ja Scandivian Winner Noora. Nooralla, kuten Kerttulilla, on myös DSM-titteli, mikä tarkoittaa, että kisu on voittanut vähintään 10 kertaa Best In Show -palkinnon. Pahat vastukset siis!

Niin kaunis ja reipas tyttö! Ikä ei näkynyt lainkaan.

Veteraaniarvostelussa oli eri tuomari

Parhaan veteraanikissan valinta. Voitto meni Nooralle, mutta Tuisku oli Paras veteraaniuros.

Hurjan mielenkiintoinen näyttely myös kotikissojen osalta ja kovasti toivon, että kotikissaluokka saisi lisää osallistujia, minkä avulla sitä mahdollisesti pystyisi lähteä laajentamaan! Kotikissojen osallistuminen näyttelyihin on yksi erinomainen tapa viestiä yleisölle, että myös kotikissat ovat arvokkaita perheenjäseniä. Meillä ei Haikun luonne riitä näyttelyihin, mutta toivottavasti muissa talouksissa on intoa ja mahdollisuutta! :)

Elmokin sai ruusukkeen, vaikka tuli viimeiseksi. Kuva (c) Oili

Tuiskun Paras lyhytkarvainen uros ja Paras veteraaniuros -palkinnot. Kuva (c) Oili

8 kommenttia: