maanantai 25. heinäkuuta 2016

Uusi puhelin, uudet kujeet

Minulle puhelimen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on laadukas kamera. Se tulee tarpeeseen silloin kun ei pysty tai halua napata isompaa ja kalliimpaa kameraa mukaan ja kissakuvauksissa se on erittäin hyödyllinen kuvien nappaamiseen tilanteissa, joissa ei ole aikaa hakea kameraa toisesta huoneesta.

Valitsin edellisen puhelimeni myös kameran perusteella, joka osoittautuikin lopulta pettymykseksi. Ulkokuvien kanssa se ajoi asiansa, mutta sisäkuvissa, etenkin hämärä-, se oli surkea. Salama teki kuvista rumia ja ilman salamaa kuvatessa kuviin tuli kohinaa ja epätarkkuutta. Niinpä puhelinkuvaukset jäivät todella vähäisiksi.

Kun kissablogeissa alkoi jokin aika sitten säännöllinen instagram-/puhelinkuvien jako, aloin kaipaamaan laadukasta kännykkäkameraa entistä kovemmin. Liian monta hauskaa ja/tai söpöä tilannekuvamahdollisuutta on mennyt sivu suun kun olen lähtenyt hakemaan järkkäriä toisesta huoneesta.

Kun puhelimeni muisti alkoi kaipaamaan laajennusta, päätin uuden muistikortin sijaan hankkia uuden puhelimen. Parissa kissablogissa ja työpaikallani on näkynyt Samsung Galaxy S7 Edgeä ja se herätti kiinnostukseni juurikin laadukkaan kameran ansiosta. Pikaisen vertailun jälkeen puhelinvaihtoehdoiksi nousi Samsung Galaxy S7, S7 Edge ja iPhone S6. S7 tippui nopeasti vaihtoehdoista ja lopullisen voiton puhelimesta vei Samsung Galaxy S7 Edge laadukkaamman kameransa (etenkin automaattitarkennusnopeutensa ja valovoimansa (f/1.7 vs iPhonen f/2.2)) sekä paremman akunkestonsa puolesta. 

S7 Edge kotiutui 30.6. ja rakastuin siihen heti. Kamera ei ole turhaan kehuttu, laatu on todella kaunista ja hämäräkuvauskin huippuluokkaa! 

Haiku-pehmolelu

"Moikka!"

"Wut?"


Etukamerakuva

Näyttelyä edeltänyt yö. Raku halusi nukkua pitkästä aikaa niinkin vieressä kuin peiton päällä. Vaistosi varmasti, että jotain poikkeavaa on tapahtumassa ♥

Yhdistettynä penkkiurheilu ja liikunta. Myöhäisiltakuva.

Kukkuu

"Kukkuu täältäkin!"

Kivaa olla sisällä etenkin sadesäällä

"Saaks tän syödä?"

"Mitä tuijotat?"

"Mitä se tuijotti?"

Kuvankäsittelyapuri on vähän touchy feely

"Ahkera apuri vaatii rapsupalkkaa etukäteen!"

Kuningatar tarkkailee valtakuntaansa

Katsoimme Rakun kanssa leffaa ja testattiin laajemmin hämäräkuvausta. Oli todella pimeä alkuyö etenkin kun verhot oli kiinni, kameran toisella puolen Rakusta erottui pelkkä siluetti.

Sama tilanne ilman salamaa. Kuvaa ei käsitelty (kuten ei ylempääkään). Valovoima ♥

"Plääh, taasko mamin pitää lähteä töihin?" Etsi kuvasta 3 kissaa

Kuvausinto on saanut uuden sykkeen nyt kun pystyn paremmin tallentamaan tilannekuvia ilman järkkärin apua. Tein puhelinkuville tänne oman tunnisteen.

14 kommenttia:

 1. Itsellä oli vielä alkukesästä Samsung Galaxy S3, siinä oli kans tosi hyvä kamera. Nykyisessä Samsung Galaxy J5:ssa ei niinkään, ja siinä kameran asetuksia ei saa muokattu mieleiseksi :/ Jäänyt kissakuvailu hyvin minimiin tämän takia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. :( Tässä on todella laajat asetusmahdollisuudet, olen yllättynyt! Melkein kuin järkkärillä kuvaisi. :)

   Poista
 2. Onpa teräviä ja valo(voimaisia) kuvia! Tykkään nyky puhelimestani, mutta hämäräkuvaus ja kameran hitaus ovat sen heikkouksia. - Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin edellinen puhelin toimi hyvin puhelimena ja sen takia ei ollut kiirettä vaihtaa, vaikka kovasti haluttikin parempaa kännykkäkameraa. Kissojen kanssa kun se hämäräkuvaus on varsin oleellinen olla hyvä. :D

   Poista
 3. On kyllä ihan erilaista laatua, kuin meikäläisen luuri tuottaa... Ihania kuvia täällä jälleen.

  VastaaPoista
 4. Laatu on IHAN MUUTA kuin meikäläisen Lumiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Windows Phoneissa on näkynyt laadukasta kameraa, mutta Microsoftin puhelimet oli pois vaihtoehdoista käyttöjärjestelmän vuoksi, en tykkää.

   Poista
 5. Itse olen myös etsinyt uutta puhelinta, ja se hyvä kamera on yksi kriteeri. Pitääkin tutustua kyseiseen puhelimeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tätä ehdottomasti! :) Taisipa olla markkinoiden paras puhelinkamera ja kissakuvaus on tällä ihanan vaivatonta! Tykkkään myös erityisesti siitä, että kun on tarkentanut kameran tiettyyn kohteeseen, koko kuvasta ei tule suttua, jos jokin, kuten toinen kissa, liikkuu tarkennuksen ulkopuolella.

   Poista
 6. LG:n puhelimissa on myös hyvä kamera esim mun LG g4 puhelimessa! Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sinun puhelinkuvat(kin) on aivan ihania! :)

   Poista
 7. No kylläpä olikin laadukkaan oloisia kuveja! Ja söpöjä tietenkin:)
  -T&Tidi

  VastaaPoista