torstai 24. heinäkuuta 2014

Varainkeruukampanja: Kissatalo Medgidiaan!

Vaikka Suomessakin on parantamisen varaa kissa-asenteissa, on täällä sikäli hyvä tilanne, etteivät kadut pursua kulkukissoista toisin kuin monissa muissa maissa. On aina harmillista kuulla matkailijoilta miten paljon kissoja kaduilla, ihan keskustoissakin, liikkuu ja nähdä kissoista otettuja kuvia. Toki kaikki kuvien kissat ovat todella kauniita, mutta joistakin näkee selvästi, että elämä kaduilla on kovaa. Se saa mielen surulliseksi, että on niin paljon kissoja, joilla ei ole kattoa päänsä päällä, mahaa täynnä ruokaa ja rakastavaa kättä, joka silittää. Mitä enemmän kaduille syntyy kissoja, sitä pahemmaksi tilanne käy sekä kissojen, ympäristön että ihmisten kannalta. Monissa maissa eläinsuojelujärjestöillä onkin käytössään sterilointiohjelma, jonka avulla hillitään kulkukissakantojen kasvua. On ihanaa, että löytyy niitä, jotka ovat halukkaita näkemään vaivaa suurien kissapopulaatioiden hillitsemiseksi ja koittavat auttaa niitä muutenkin parhaansa mukaan. Eläinsuojelujärjestöjen toimintaa rahoitetaan lahjoituksilla, joten ilman niitä tällainenkaan ei ole mahdollista.

Tähän asti olen konkreettisesti auttanut vain suomalaisia kissoja, lahjoittamalla niille ruokaa/tavaroita/rahaa vähintään pari kertaa vuodessa. Tällä kertaa päätin antaa apuni myös hieman pidemmälle, nimittäin Romaniassa sijaitsevan Medgidian kissoille. :)

Kodittomien koirien ystävät ry kerää varoja kissatalon rakentamiselle Medgidiaan, jonka heidän kattojärjestönsä Save the Dogs aikoo rakentaa. Talolle on suuri tarve, sillä Medgidian tarhalla on aina noin parikymmentä kissaa, mutta kissoille tarkoitettuun tilaan mahtuu vain 6. Uuden kissatalon myötä paikkoja tulisi 20-25 ja talo toimisi pääasiassa toipumispaikkana steriloiduille kulkukissoille ja väliaikaisena asumispaikkana adoptoitaville kissoille (Suomeen ei valitettavasti pysty adoptoimaan).

Autetaan Medgidian kissoja saamaan parempi elämä, pienikin apu on suuri! :) Kampanja kestää elokuun loppuun asti ellei pidempäänkin ja auttaa voi myös jakamalla tapahtumasivua, josta löytyy myös tarkemmat tiedot sekä osallistuminen.


9 kommenttia:

 1. Multa tulee kohta samanmoinen postaus, hyvä että asia saa näkyvyyttä myös blogien puolella :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, pitänee joku lantti laittaa hyvään asiaan.

  Olen tässä jokusen päivän lueskellut raakaruokintaa käsitteleviä tekstejäsi ja mielestäni olet onnistunut oikein hyvin karistamaan sitä outoa mystiikkaa mikä useimpia vastaavia kirjoituksia vaivaa... Luettuani tekstejäsi tiedän nyt, että raakaruokinta ei ole ollenkaan niin hankalaa kuin jossain muualla on annettu ymmärtää ja siksipä olen tehnyt päätöksen, että kun kissa viimein joskus kotiutuu niin ainakin kokeillaan suostuuko hän ruokavalionsa muuttamaan luonnollisempaan suuntaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa!

   Oi, ihanaa, että ovat olleet noin paljon hyödyksi ja että kisu pääsee raakaruokinnalle! <3 Pennut on yleensä helppo totuttaa (varsinkin jos on saanut raakaruokaa myös kasvattajalla), joten mukavia raakailuhetkiä!

   Poista
 3. Tästä tuli mieleen hyvä blogikirjoitus minkä löysin Facebookin Kissanomistajat-ryhmästä, viitaten tuohon Suomen tilanteeseen. Suosittelen kaikkia lukemaan!

  http://rekkublogi.blogspot.fi/2014/07/elainlaakarin-nakemys-suomen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin lukemisen arvoinen! Näkee hyvin, että vielä on suuresti työtä ja valistusta tehtävänä täälläkin päin. :/

   Poista
 4. Mekin kannoimme kortemme kekoon ja osallistuimme varainkeruuseen.

  VastaaPoista