keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Heihei entinen asunto

Sain entiseltä vuokranantajaltani viestin, että entinen asuntomme on myyty. Se meni nopeaa eikä ihme! Saan käydä kurkkaamassa mahdollisesti huomenna miltä asunto näyttää sinne tehdyn myyntiremontin jälkeen.

Tuntuu hassulta, että entiseen rakkaaseen asuntoomme muuttaa joku toinen. Ei sillä, tämäkin on ollut oikein hyvä eikä, ihme kyllä, minulla ole ollut sanan varsinaisessa merkityksessä ikävä entistä asuntoamme. Tunnearvoa sillä toki on kovasti.

Olin ajattelut postata jo viime kuussa viimeiset asunnolla kuvatut videot, mutta kännykän näyttöön tuli jostain särö ja kosketusnäyttö lakkasi toimimasta, joten lähetin puhelimen huoltoon. Vinkki: 10-20 € suojakotelosta ei ole paljon, näytön korjaaminen tuli maksamaan lähes uuden puhelimen verran, yli 200 €, onneksi vakuutus korvasi yli puolet kuluista. Harmitti silti, olihan puhelin vasta 2 kk vanha, mutta toivottavasti nyt pysyy ehjänä suojapussinsa ansiosta.

Kosketusnäyttöviasta huolimatta sain onneksi puhelimen varmuuskopioitua tietokoneelle, en ollut viimeisten päivien kuvia ja videoita vielä ehtinyt kopioida turvaan. Tässä meidän viimeiset dokumentaatiot asunnosta. Videot on kuvattu päivää ennen kuin kävin nykyisen asuntomme esittelyssä. :)

Pehmopoika onkin bebamies

Rakulla on hassu tapa läimiä laatikon kansia, jos ne ovat sepposen selällään. Joskus se tekee niin muuten vain, mutta joskus koittaa viestiä sen avulla, että vatsa kurnii jo.Reaktiovideo kissojen ruoka-aikamerkkiin "Onko nälkä?". Tällöin tiedetään juosta keittiöön ruokalautasten eteen (tai hyppimään pöydältä toiselle ja toistensa yli kunnes ruoka on lautasella). Nämä ovat älykkäitä ja tietävät että ruokaa tulee vasta kun sanon molemmat sanat. Tosin ruoka-ajan lähestyessä ne nykivät jo pelkän "onko" kohdalla, valmiina sinkoamaan ympäriinsä jos sanon seuraavankin sanan. Kerran vahingossa kysyin Haikulta "Onko hätä?" lähellä ruoka-aikaa. Kissat lähtivät sinkoilemaan ympäriinsä, mutta jo parin sekunnin kuluttua rauhoittuivat kun tajusivat, että loppuosa meni väärin. :D Videolla nähtävä reaktio on oikeastaan laimea verraten vastaanottoon, minkä sanat saavat nykyisessä kodissamme. Pitäisi kuvata se joskus.14 kommenttia:

 1. Heh heh. Aika hienosti menivät joukolla keittiöön!

  VastaaPoista
 2. Hauska tuo ruoka-aikamerkki! Meillä ei ole vielä kunnolla toimivaa äänimerkkiä, mutta olen yrittänyt totutella kissoja nyt boksiruokintaa harjoitellessamme menemään bokseihin reippaasti itse napsuttelemalla sormia ja sanomalla "boksiin". Vielä vähän pitää sitä harjoitella, mutta yllättävän nopeasti ne ovat alkaneet päästä siitä jyvälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kätevä! Ruoka on erinomainen motivoija, eiköhän ne pian opi boksiinmenon. :) Meilläkin on opetettu koppaanmeno herkkujen avulla.

   Poista
  2. Siis mä en ajatellut opettaa niitä menemään boksiin muuta kuin ruokailemaan.. Koska oon ihan varma ettei se toimi siinä tilanteessa kun ollaan johonkin lähdössä, varsinkaan Hugon kanssa koska se ei tykkää boksista ollenkaan jos siellä on tarkoitus matkustaa (syöminen ja nukkuminen boksissa kotona on ok). Hugo aloittaa boksin pakoilemisen heti kun se vaistoaa että ollaan lähdössä, viimeksi eilen se luuli virheellisesti että se lähtee miehen mukaan kun se pakkasi reissulaukkuaan. Hugo juoksi meitä sitten koko loppuillan karkuun ja kyyhötti surkean näköisenä huonekalujen alla. :D

   Poista
  3. Ymmärsin mitä tarkoitit. :) Tarkoitin siis, että kun ruuasta tai muusta kyse, sanat/käskyt opitaan yleensä äkkiä. :) Meillä riitti muutaman kerran lautasten kilistely + "onko nälkä?", että kisut oppivat sanan merkityksen. Koppa voi olla vaikeampi kun se on pieni tila (meillähän sanat tarkoittaa vain, että keittiössä on pian ruokaa ja keittiössä niillä on iso tila purkaa innostuneisuuttaan), mutta koska sanat merkitsevät ruokaa, ei oppimisessa varmaan kauaa mene. :)

   Owww, Hugo-ressu. :D

   Poista
 3. Haha, ihana pahvilaatikonheiluttaja! Meillä Eemeli myös sekoaa jos kysyy "onko nälkä", se tosin keittiöön juoksemin sijaan alkaa huutaa ja puskea ja kipittää keittiöön vasta jos lähden kävelemään sinnepäin.

  Videoista päätellen kissoilla on vissiin ollut hauskaa tapettien kanssa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awww! Vähän kuitenkin enemmän itsehillintää teillä. :D Nämä saattaa alkaa ravaamaan keittiö-mun sijaintihuone väliä, jos en heti tulekaan perässä.

   Tapetti on Haikun pentuajoilta kun se oli vielä ainut kissa. Tylsistyminen näkyi. :'D On curlit jatkaneet tuota hieman, mutta suurinosa on Haikun aikoinaan aikaansaamaa.

   Poista
 4. Voi mikä pebamies ♡ ja mitkä sinkoilijat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raku vaivihkaa riisunut vähäksi aikaa kiltin pojan naamionsa. :D

   Poista
 5. Miten kauniisti suuntaavat keittiöön! Tuo pahvilaatikon läpsyttäminen on mielenkiintoinen, mikähän toive kissalla siinä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, ruoka ainakin tuossa videossa. :D "Tarjoilija, tarjoilija!"

   Poista