keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Sukulaisia Kempeleen näyttelyssä

Viime viikolla oli Pohjoisen Rotukissayhdistyksen järjestämä näyttelyviikonloppu Kempeleellä. Curleja sinne tuli edustamaan Rakun kasvattaja Dezzi kissoineen ja kasvatteineen. Lauantaina mukana oli myös Rakun veljenpoika (Ramandan Nahuel) omistajineen ja ainakin sunnuntaina yksi ulkomailta näyttelyyn tullut curli.

En tällä kertaa osallistunut näyttelyyn erinäisistä syistä johtuen, mutta halusin kuitenkin käydä moikkaamassa Rakun kasvattajaa ja sukulaisia. Paikalle kun tuli myös Rakun veli Bixi (Dezzicat's Brilante BixCurl), jota en ollut vielä nähnyt kuin kuvissa. Minun oli tarkoitus mennä lauantaina, jolloin Bixillä olisi mahdollisuus valmistua korkeimpaan titteliin, Supreme Championiksi, ja sen kunniaksi olisi juhlat tiedossa, mutta pappani 85-vuotis syntymäpäiväjuhla sattui osumaan juuri sille päivälle, joten jäljelle jäi vain sunnuntai. Äitini lupasi tulla mukaan, joten sain kyydin eikä tarvinnut alkaa säätämään bussiaikataulujen kanssa. Äidin avomiehen tytär lähti myös mukaan.

Saavuimme sunnuntaina kahdeltatoista paikalle, jolloin curleilla oli jäljellä enää lähinnä Tuomarin Paras -valinnat. Rakun isopapan veteraaniarvostelu oli ainut jäljellä oleva arvostelu. Kävin pikaisesti kiertämässä salin läpi (paikalla oli mukavan paljon abessinialaisia, harmikseni ei taaskaan yhtään somalia) ennen kuin lähdin kunnommin etsimään curlihäkkejä. Dezzi tulikin sattumalta käytävällä vastaan ja menimme moikkaamaan kissoja. 

Bixi oli odotetustikin valmistunut jo lauantaina ja juhlapoika otti rennosti sturdissaan. Sunnuntainakin se oli käynyt arvostelussa ja saanut kunniamaininnan. Bixiä katsoessa ei voinut erehtyä sen ja Rakun veljeydestä. Bixi on leikkaamaton ja jykevämpi kuin Raku, mutta rakenne ja kollinposkia lukuunottamatta kasvot ovat samat. Sain pidellä Bixiä sylissäni ja yllätyin kovasti miten rauhallinen se oli, jopa nautti huomiosta. Toki Bixi onkin jo näyttelykonkari, ehkei saisikaan verrata Rakun ensimmäiseen näyttelykokemukseen, Rakuparka oli silloin ihan peloissaan. Bixi puski kun sitä rapsutti ja viihtyi pitkään sylissä.

Bixi ja minä

Kasvattajamamilta rapsuja

"Lisää rapsuja kiitos!"

Rakun isopapan Figaron (Siriuksen LeoCurl) näinkin ensimmäistä kertaa viime vuoden Helsingin näyttelyssä. Figaro otti nytkin huomion nautinnolla vastaan lämmitellen meidän kanssamme ennen tuomarin hurmaamista. Figaro on 7-vuotias ja osallistui veteraaniluokkaan, lauantaina ollen Best In Show-veteraani (naaraat ja urokset yht) ja sunnuntaina toiseksi paras veteraaniuroksista.

Figaro nauttimassa ihasteluista

Rakun mummo Safiira (Siriuksen UmaCurl) ja täti Luna (Dezzicat's Amabile AyaCurl) jakoivat saman strudin. Molemmat olivat juuri nukkumassa kun tulimme niitä katsomaan ja Lunasta en saanut strudissa yhtään kuvaa kun Safiira tahtoi kaiken huomion, tuli jopa Lunan eteen pörräämään kun koitin kuvata sitäkin. :D Luna sai kunnolla huomiota sitten kun sitä laitettiin valmiiksi TP-valintoja varten, se oli oikein nätisti paikoillaan kantoboksin päällä jakelemassa rakastavaisia pääpuskuja ja käveli hetken lattiallakin. Oikea näyttelykonkari sekin ja selkeästi viihtyi ihmishulinassa, leipoi TP-valinnassakin.

Safiira oli lauantaina kolmanneksi paras siitosnaaras ja sunnuntaina Best In Show-siitosnaaras. Luna lauantaina Värin Paras.

Safiira juuri heränneenä, valmiina ottamaan ihastelut ja rapsut vastaan

Luna TP-valinnassa, tuli toiseksi tiukan kisan jälkeen

Dezzin omien kissojen lisäksi paikalla perheineen oli Rakun setäpuoli Donnie (Dezzicat's Dimolto DonCurl), jonka tapasin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja Donnien tytär Feia (Dezzicat's Fuocoso FloCurl) sekä tätipuoli/velipuolentytär Evy (Dezzicat's Enfatico EvyCurl) perheineen.

Donnie oli sunnuntaina Tuomarin Paras ja Värin Paras, Feia lauantaina Tuomarin Paras ja Evy sunnuntaina Tuomarin Paras. Dezzi oli lauantaina neljänneksi paras kasvattaja ja sunnuntaina toiseksi paras. Vau! :)

Donnie TP-valinnassa 

Donnien tytär Feia TP-valinnassa, tyttö oli kuulemma nukahtanut lauantaina kesken valinnan. :D Sunnuntainakin nuokkui

Evy TP-valinnassa

Äitini olisi halunnut tuoda jo tähän näyttelyyn oman kotikissansa ja innostui nyt näyttelyistä entistä enemmän, luvaten tuoda Tuiskun ensi vuonna. Jos näin käy, reissu on tuloillaan silloinkin. Ehkä otan mukaan Rakun ja/tai Noran. :)

Onnea Dezzille, Annelle perheineen ja Anjalle perheineen upeasta näyttelymenestyksestä! Oli hurjan mukava nähdä teitä (plus Evyn veljen Egon omistajia) ja kissoja! <3

10 kommenttia:

 1. Upeita kissoja ja hienoja saavutuksia! :)

  Itse olen menossa elokuun lopulla turistiksi Rurokiin. Kävi kyllä mielessä että mitä jos kuitenkin kokeiltaisiin Hugon kanssa vielä, mutta saa nyt nähdä. Vielä on muutama viikko aikaa miettiä asiaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! :)

   Saattaisihan se olla että kokemus kartuttaisi itsevarmuutta ja Hugo oppisi olemaan ainakin vähän rennommin. :)

   Poista
 2. Ihania kissoja!

  Mekin mennään viikonloppuna kissanäyttelyyn :) Mocha lauantaina ja Milo sunnuntaina. TP-valinta kuvassa muuten tuttu tuomari :) Sama tuomaroi Mochaa helmikuussa: http://burmanhurmaa.blogspot.fi/2014/02/kissanayttely-jyvaskylassa-15214.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   Niinpä näkyy! Tuo tuomari oli hirmu mukava, tosi sydämellinen. :) Onnea näyttelyyn!

   Poista
 3. Ihania kissuleita. Taisin menettää sydämeni Safiiralle ♥
  Onnittelut hienoista saavutuksista

  VastaaPoista
 4. Nukahtaminen tuomaroinnissa :D Enpä ole moisesta ennen kuullut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään. :D Kuulemma heräsi sitten leikkimään kun tuomari heilutti lelua naaman edessä. Feia on kyllä aikamoinen. :'D

   Poista