maanantai 18. toukokuuta 2015

Typerimmät hankinnat top 3

Trio MiuMaun ja Herra Nilssonin Taru haastoi kaikki osallistumaan haasteeseen, jossa listataan 3 typerintä hankintaa, jotka on tullut hommattua omalle lemmikille. Olen vannoutunut materialisti ja rakastan ostaa kisuille kaikenlaista mistä ne mahdollisesti voisivat pitää. Yleensä materialismini kohdentuu leluihin, mutta myös muita tavaroita ostan mielelläni ja tällä kertaa keskityn vain niihin muihin, leluista huteja löytyy liikaakin ja niitä on vaikea laittaa järjestykseen. :D 

1. Pet Corrector


Ehdottomasti typerin hankinta. En pidä negatiivisesta välinekouluttamisesta, mutta Pet Correctorin ostin vuonna 2013. Haiku ei ollut oppinut raapimaan kiipeilypuuta lukuisista yrityksistä huolimatta, vaan teroitti kyntensä aina sohvaan eikä mitkään suosimani koulutustavat olleet auttaneet. Aloin leikkimään ajatuksella, että hankkisin apuvälineen, mutta aina työnsin ajatuksen pois ja jatkoin tuloksetonta opetustapaani.

Eräällä Musti ja Mirri -reissullani viimein päädyin katsomaan koulutushyllyä ja bongasin sieltä Pet Correctorin, jonka vaikutus perustuu suhinaääneen, jonka pitäisi keskeyttää eläimen toiminta. Harkitsin sitä, mutta ajattelin vielä yrittää keksiä muunlaisia koulutustapoja tai sitten luovuttaa ja ihan vain suojata sohva. Oli viimeinen bonuskerryttämispäivä ja ostokseni jäivät uupumaan n. 10 €'stä seuraavaan bonustasoon pääsystä, joten lyhyehkön harkinnan jälkeen nappasin kuin nappasinkin PC'n mukaan.

Pääsin testaamaan tuotetta varsin pian, mutta enpä ollut ottanut huomioon, että usean eläimen taloudessa tuote ei toimi, sillä vaikka ääni olisi tarkoitettu vain yhdelle, sen kuulevat kaikki. Tuloksena joukkopaniikki. Eli kyllä, suhina sai lemmikin lopettamaan toiminnan hetkeksi, mutta siitä seurannut pelko ei vastannut lainkaan "rikoksen" vakavuutta, joten PC sai arvonsa mukaisesti jäädä kaapin nurkkaan ja siitä myöhemmin se löysi tiensä roskakoriin. Kertasuhaus PC'stä ei edes saanut Haikua lopettamaan kynsimistä, mutta helpotus löytyi viimein kun saimme lahjoituksena suuren raapimalaudan. Se kelpasi Haikulle ihan omatoimisesti ja sohva sai jäädä ainakin pitkälti rauhaan.

Nykyään lauta makaa sohvaa vasten sohvan takana. Välillä silti Haiku eksyy rappaamaan sohvaa, mutta se on pelkkää huomionhakuisuutta ja tapahtuu onneksi varsin harvoin.

Vuonna 2013 saimme viimein Haikulle mieluisen sallitun raapimakohteen

2. Patteripeti


Patteripedin muistaakseni koitin ostaa kisuille joululahjaksi, sekin taisi olla vuonna 2013. Olin jo kauan ihastellut ihania patteripetejä Zooplussalla ja koska Raku rakasti nukkua lämpimässä, halusin sellaisen ehdottomasti meillekin. Ongelmana oli vain, että meidän patterit olivat (ja ovat yhä) tosi kapeita ja kaikki pedit näyttivät sopivan vain leveille. Viimein kuitenkin bongasin pedin mikä sopisi meillekin ja laitoin sen tilaukseen. Siinä kiinnike oli säädettävissä ja sen piti sopia kapeillekin pattereille. Ei sopinut, peti jäi roikkumaan eikä näyttänyt turvalliselta tai edes mukavaltakaan. Lahjoitin pedin äitini kissoille, mutta heillä oli sama ongelma. Tuplahuti.

3. Vesiputous


Haiku rakastaa leikkiä vedellä, joten en ole pystynyt hankkimaan meille vesiautomaattia, sillä en luota lainkaan sähkö + vesi + vedellä leikkivä kissa -yhdistelmään enkä uskaltaisi pitää edes painavaa automaattia lattialla, sillä laminaatti ei pidä vedestä. Meillä vesikuppi asustaakin lavuaarissa.

Vuonna 2012 innostuin kuitenkin ostamaan tällaisen söpön pienen putouksen Citymarketista. Ajattelin, ettei näin pieni vesimäärä innostaisi Haikua leikkimään. Jonkun aikaa se saikin olla rauhassa, kunnes Haiku keksi miten kiva lelu se on. Jokusen kerran jälkeen kun putous oli löytynyt kaatuneena (ja parvekematto litimärkänä), se pääsi kaappia koristamaan. 

Pikku-Raku tutkii putousta vuonna 2012. Kivet lähtivät hyvinkin äkkiä tuosta.

"Tällähän on kiva leikkiä!"

"Niin olisi, kunhan kuvaaja lähtisi häiritsemästä."

20 kommenttia:

 1. Piti ihan googletella toi Pet Corrector, en ollut ennen tavannut moista. Kuulostaa vähän siltä, että ei toimis. Toi raapimalauta on aikast makee, melkein tekee mieli mennä ostamaan pätkä puuta ja iso kasa sisalia ja tehdä tollanen Penalle, mutta ku on vielä pari muutakin projektia toteuttamatta... Saispa jostain päivään lisää tunteja.
  Patteripeti - ihan kiva idea, mutta onko jossain oikeasti joku kissa, joka siitä tykkää? Ei ainakaan täällä.
  Suihkulähde näyttää kivalta, mutta jos toinen tykkää sillä leikkiä niin, että koko parveke on märkänä ni sitte voi olla vähän huono idea. :D
  Mä en oo vielä saanu päätettyä mitkä kolme ois ne turhimmat kolme tuolla kasassa tavaroita, jotka ei Penaa vois vähempää kiinnostaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei toiminut. :D Tiedä sitten miten toimisi yhden lemmikin taloudessa, mutta ainakaan herkille lemmikkeille tuo ei sovi lainkaan.Ääni ei ollut kova, mutta kissojen mielestä pelottava silti.

   Uskon vahvasti, että Raku oisi tykännyt patteripedistä, harmi kun meillä ei missään asunnossa ole ollut sopivaa patteria. :( Ehkä sitten meidän lopullisessa asunnossa kenties sitten vuosien päästä...? :DD

   Oijoi. :D Ei kai se haittaisi, vaikka laittaisi vähän extratavaroita mukaan. :D

   Poista
 2. Patteripeti sielläkin :D Hyvä tietää, että "vika" ei ole meidän kissoissa. - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie uskon vahvasti, että Raku oisi tykännyt. Pitää toivoa, että meidän lopullisessa asunnossa sitten vuosien päästä on pedille sopivat patterit. :DDD

   Poista
 3. Voi mitä turhuuksia, :D Toi suihkulähde on kyllä söpö, voisi olla että meilläkin olis parveke märkänä jos sinne tommosen ostaisi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Harmi kun Haiku meni keksimään uuden käyttötarkoituksen. :D

   Poista
 4. hehee .. meillä Mikon lempipaikka nimenomaan patteripeti .. ostin joku aikaa sitten uudenkin , mutta eihän se kelpaa .. vanha paras ;)

  VastaaPoista
 5. Meillä kans patteripeti on yks lemppareista, molempien mielestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Hyvä, että jotkut sentään pääsevät nauttimaan. :D

   Poista
 6. Heh, kissat osaa kyllä tuon arvioinnin :-D. Täytyykin ottaa osaa haasteeseen. Meillä tuo soliseva vesilähde on ykkönen, mutta juuri siitä syystä, ettei kertakaikkiaan kiinnostanut kumpaakaan. Miiru kerran lipaisi kohteliaisuudesta vettä siitä altaasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Ainakin sie saat nauttia solisevasta putouksesta. :D Mie mieluusti olisi jättänyt tuon koristeeksi, jos ei vesiautomaatiksi, mutta Haiku päätti toisin.

   Poista
 7. Meilläkin vesiautomaatti oli aivan turha ostos, koska ei siitä kukaan juo. Lenni sen kanssa tykkää läträtä ja se on mun mielestä sellaseen hommaan vähän turhan kallis. :D Joten hukkaan meni rahat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hööh! Meilläkin saattaisi mennä enemmän leikiksi. :D Haiku varmasti koittaisi kaataa tai muuten keksiä miten saisi läikyteltyä.

   Poista
 8. Meillä taas tuo patteripeti lukeutuu ehkä parhaimpiin hankintoihin, siinä on lähes aina joku nukkumassa. Tosin se valuu helposti pois paikoiltaan, eli siinä mielessä tuotteessa olisi pientä korjaamisen varaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih ♥ Harmi kun ei ole kuitenkaan täydellinen :/

   Poista
 9. Kiitän syvästi osallistumisesta ! Vertaistuki on niiiiiiin tarpeen näiden hutihankintojen kanssa ;)

  Vesiputous... ;D
  Meillä on juoma-automaatti tiskipöydällä, siinä ei kukaan tahdo leikkiä vedellä kun kerran voisivat. huikkaa ottavat aina silloin tällöin. Kissat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joo on kivaa tietää muidenkin huteja! :)

   Näinhän se menee. :D Meilläkään Haiku ei leiki lavuaarissa olevalla kupilla, vaikka saisikin, mutta jos kuppi olisi lattialla, sitä siireltäisiin ja läikyteltäisiin. :'D

   Poista
 10. Hyvät hudit. Siis ihan täysosumat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ne edes tuohon loppuneen. Löysin kaapista lisää, kuten vähän pelkäsinkin. :D

   Poista