perjantai 29. toukokuuta 2015

Mökkeillen

Viime vuonna oli mökkeilyn osalta välivuosi muuttojen ja muun häslingin vuoksi, joten odotin tämänvuotista reissua hyvin innolla, varsinkin ihania metsälenkkejä tyttöjen kanssa. Haiku aloitti jo viime viikolla pyytämään ulos, mutten ole viitsinyt viedä säiden vuoksi ja ajattelin mökin toimivan myös upeana ulkoilukauden avauspaikkana.

Lähdimme mökille tiistaina ja perille päästyämme kisut tutkivat ihmeissään mökin läpi. Raku naukui levottomana, mutta ruoka kuitenkin maistui. Tulopäivänämme oli hyvä ilma: lämpöä oli jopa 16 astetta. Maa oli kuitenkin hieman märkä sateen jäljiltä. Koitin lähteä Haikun kanssa ulos jo tulopäivänä, mutta jostain syystä Haiku ei tykännyt lainkaan valjaista, vaan koitti jopa purra minua kun laitoin ne sille päälle. Eli ei menty ulos. Noran kanssa pääsimme pihalle asti ja se siellä hieman liikuskelikin, tosin murinan kera, mutta suuri positiivinen yllättäjä oli Raku, joka yleensä pelkää ulkoilua. Tiistaina se oli todella rohkeana ulkona, vaikkei kauaa siellä viihtynytkään.

Keskiviikkona Haiku suostui lähtemään ulos, mutta sen käytös oli yhä tosi ihmeellistä. Sain pukea sen valjaisiin ilman vastalauseita, mutta kun kannoin sen ulos, se tärisi siellä. Vettä alkoi silloin hieman tihuttamaan (minkä vuoksi en ottanut kameraa mukaan) ja kannoin Haikun navettaan. Maahan päästyään Haiku muuttui itsevarmaksi ja tutki innoissaan ympäristöä. Kovin kauaa ei oltu ulkona sateen vuoksi eikä Haiku enää sen jälkeen tahtonut ulos, kuten ei muutkaan kisut.

Käytännössä meillä oli siis sisäreissu, mutta mukavaa oli silti. Isäni, joka oli meillä reissukaverina, keksi, että laitetaan mukaan ottamani narulelu ongen päähän (hakakiinnitys) kiinni. Kisut tykkäsivät tästä leluideasta kovasti. Ne saivat myös herkutella tavallista enemmän, sillä puolessatoista vuorokaudessa kokonainen turskaherkkupurkki oli syöty kun kotona sellainen kestää vähintään viikon. Ehkä herkkujen runsaus oli syynä siihen, että Raku alkoi lämpeämään isälleni enemmän. Isälläni on tapana aina meillä käydessään antaa kisuille herkkuja, mutta siitä huolimatta curlit ovat pitäneet välit neutraaleina isääni. Tällä reissulla Raku antoi isäni silittää, hyppi selkään nähdäkseen paremmin ikkunasta ja nukkui kahdesti isäni kanssa päikkärit.

Vainukissa-Haiku löysi heti luun sohvan alta

Tipu-tv, vähän erilaisempaa tarjontaa kuin meillä

"Tse tse lintuset"

"Kato, siellä ne on!"

Takan päällä ei ihme kyllä ollut juurikaan liikennettä. Raku ja Nora kävivät kuitenkin sen tutkimassa.

Itsepalvelu

"Sopii!"

Kissakala
Kaksi kisua ikkunalla

Nora löysi täydellisen nukkumapaikan. Viltti on lampaanvillaa ja superlämmin.

Raku toimi päikkärikaverina

Toisena, viimeisenä, iltana Rakukin löysi viltin

Toinen kiva nukkumapaikka

Metsästäjä vauhdissa

Reissu meni nopeaa ja tulimme jo eilen takaisin. Katsotaan josko päästäisiin vielä kerran tänä kesänä, ehkä silloin olisi parempi tuuri ulkoilun suhteen.

18 kommenttia:

 1. Hirmuinen mökkikuume iski noista kuvista, tahtoo mökkeilemään! Ihana Raku tuossa takalle kurkotus -kuvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä on tunnelmaa! :) Vähän kyllä jäi harmittamaan kun ei päästy nauttimaan tunnelmasta metsään asti, mutta josko ensi kerralla. :D

   Poista
 2. Oih mökkeilemään kisujen kanssa, mekin tahdomme! Jos avokilla on töitä juhannuksena pitää varmaan lähteä kissojen kanssa silti mökille pariksi päiväksi äitin ja hänen miesystävänsä seuraksi. Toivottavasti olisi kivat ilmat vaikka meiän mökillä juhannuksen aikaan aina sataa se on semmonen perinne ;D Ois silti ihana päästä, Ruffe nauttisi ihan täysillä :3

  VastaaPoista
 3. Oi mökkeily!! Minäkin tahdon! Viikon päästä kuulema pääsen, jos säät sallivat! - Pepsi

  VastaaPoista
 4. Oi kun oliskin mökki mihin mennä rauhoittumaan... Ihan mahtava tiputelkkari teillä siellä mökillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kisut tykkäsivät erilaisesta tarjonnasta! :) Täällä on telkkarissa vähän isompaa lintua. :D Mökkeily on kyllä mahtavaa kun ainoastaan luonnon äänet on ympärillä. Kisutkin nauttii siellä ulkoilusta paljon enemmän kuin täällä kaupungissa. :)

   Poista
 5. Yhteiset päikkärit on superhyvä merkki! Niitä meilläkin on treenattu ja tuloksia saavutettu. Hienonhieno tiputeevee teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa! Luottamusta vaatii, että uskaltaa nukkua noin liki! :)

   Poista
 6. Tosi kivoja kuvia taas, ihanasti välittyy kaikki mökillä ollut toiminta. Ja nuo nukkumapaikkakuvat, ihania! Olisi kyllä hauska päästä joskus kissojen kanssa mökkeilemään kaikessa rauhassa. Pystyisi myös ulkoilemaan ilman jatkuvia koirakohtaamisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kisut nauttii paljon enemmän ulkoilusta mökillä kuin kaupungissa, juurikin kun ei tarvi pelätä ihmis- tai koirakohtaamisia. Ja jos ei tahdo ulkoilla, niin kuin Raku, niin tipu-tv'kin viihdyttää erinomaisesti! :)

   Poista
 7. Olettepa te reippaita reissaajia:) Kolmen kissan kanssa saakin jo hieman miettiä mitä kaikkea tarvitaan mukana. Mekin ollaan käyty pari kertaa mökillä ja reipas on Tidikin ollut. Oikeastaan ainoa tiukka pala on ollut järveltä puhaltava kova tuuli, jota on riittänyt monelle päivälle:(
  -T&Tidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useamman kissan kanssa ei oikeastaan tarvi muuten huomioida isompaa laumaa kuin ottamalla enemmän ruokaa mukaan (ja tykkään ottaa reippaasti tarvetta enemmän ihan kaiken varalle), kaikille omat valjaat ja narut (jos ovat kiinni pihassa, lenkkeily tapahtuu yksitellen, joten 1 fleksi riittää) ja ylimääräinen hiekkalaatikko (yhteensä siis 2). :) Ihanaa, että Tidikin on päässyt mökkeilemään! Meillä taasen on vieressä joki ja saattoi kyllä sekin vaikuttaa tämänkertaiseen ulkoiluhaluttomuuteen kun se kohisi melkoisen äänekkäästi.

   Poista
 8. Sulla on nyt sitten varmaan tosi onnellinen isä, kun Raku on antanut huomioita ;)

  Mä en oikein osannut odottaa tota Haikun ekaa tuolikuvaa ja se sai mut nauramaan ääneen :D IHANA PETO ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se varsin otettu. :3 Haikulla kyllä upeasti tulee kynnet ja hampaat esille kuvissa, meidän the Peto ♥

   Poista