maanantai 11. toukokuuta 2015

Kurapöksyjen hoito

Pitkäkarvakissojen pöksyt ovat riskialttiita nappaamaan mukaansa ei-toivottua tavaraa laatikolla käydessä, varsinkin kun masu on löysällä. Noralla tarttuu välillä pöksyihin ihan kiinteää tavaraakin. Masun löysyyden aikaan kisu saattaa pahimmillaan tarvita peppupesun vähintään päivittäin, joten olen suosiolla mennyt siitä mistä aita on matalin ja tyytynyt leikkaamaan likaantuneet karvat pois. Tämä kikka toimii tietenkin vain niille kisuille, jotka eivät käy aktiivisesti näyttelyissä, mutta olen ollut todella tyytyväinen tähän taktiikkaan ja niin on Norakin. Karvojen leikkuu on nopea ja kissaystävällinen tapa, hommassa menee max. 2 minuuttia ja leikkuu ehkäisee myös tilanteen uusiutumista kun riskikarvat on pois tieltä. Nora on kokenut tavan niin hyväksi, että se tulee lähes aina suoraan luokseni kun jokin ahdistaa pöksyissä. Tytön elekieli onkin selvä. Sen sijaan, että se koittaisi itse korjata ongelmaa pyyhkimällä peppua mattoon tai lattiaan, se kipittää näköetäisyydelleni ja kellahtaa yrittämään pestä peppuaan.  Jos en huomaa mitään outoa, Nora tulee lähemmäs. Joskus se nostelee häntäänsä lähistölläni tai kävelee rauhattomasti peppupesuyrityksen sijaan.

Lauantaina Noralla oli jostain syystä masu löysällä (eikä vieläkään ole masu täysin kunnossa, mutta lähes täysin kiinteää on jo). Se kävi laatikolla, kipitti tietokonehuoneeseen ja kun seurasin perässä, Nora kipitti huoneen keskeltä jalkojeni juureen ovensuulle ja kellahti pesuasentoon, muttei alkanut pesemään. Ei muuta kuin kisu kainaloon ja laskeminen "hoitotasolle" pesukoneen päälle vessaan. Nora meni heti maaten eikä siitä tarvinnut pitää kiinni toimenpiteen ajan.

Rauhallinen "potilas"

Kun likakarvat on pois tieltä, voi itse viimeistellä homman

Leikkuuta ei juuri huomaa

Kun karvat on pois tieltä, jäljelle jää vain pikainen saksien, hoitotason ja käsien desinfiointi ja kiitollisen kissan puskujen vastaanotto.

16 kommenttia:

 1. Leikkaaminen on tosiaan kätevä tapa välttää villahousujen pesu, meilläkin toimitaan niin jos Jadelle iskee ripuli! Onneksi ei ole pitkäkarvaista näyttelykissaa, kissan peppupesut ei oo kivoja kummallekaan osapuolelle.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Paljon kivempaa ja helpompaa kun saa leikellä. :p

   Poista
 2. Kyllä on Nora oppinut hyvin mikä on fiksuin tapa hoitaa homma!

  VastaaPoista
 3. Pöksyn pesut ja siistimiset on tuttuja juttuja täälläkin. Meillä turvaudutaan useimmiten pesuun. Jo kuivuneet lähtee karstalla. Saksia on toistaiseksi käytetty vain takkuihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noraa häiritsee tosi paljon, jos/kun pöksyt on sotkuiset. eritoten jos sinne on jäänyt pökälettä painamaan. Silloin ei voi rauhoittua ennen kuin ongelma on pois. :D Onneksi olen aina ollut kotona ja hereillä kun on tullut apua vaativa tilanne, paitsi kerran Nora oli käynyt tarpeillaan yöllä ja koska olin nukkunut, se oli ilmeisesti itse ralleillut pökäleen irti. Se muistaakseni löytyi kolmesta eri kohtaa olohuonetta, toisiaan lähellä kuitenkin. :p

   Poista
 4. Onpa fiksu kissa ♥ Nora saisi kertoa kyllä Myrskyllekin terveiset, että peppupyykille joutuu jopa tapauksessa, hinkkasi sitä ylläriä mattoon tai ei... Rakkain terveisin, pepunhinkkaajan omistaja. Onneksi nyt on paikallistettu ne mahaa löysentäneet ruokamerkit, ja jätetty pois. Ei ole aikoihin tullut peppupyykkiä. *kop kop*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihanasti ruskea matto eteisessä. Siitä on tosi vaikea löytää oksennuksiakin, joten olen tosi iloinen, ettei Nora harrasta pyyhkimistä. :D Mahtavaa, että masu on pysynyt hyvänä jo pitkään! :)

   Poista
 5. Kissakuiskaajan fiksu kissa osaa tulla kertomaan kun tarvitsee apua!
  Penalla kun joskus on massu vähän kovalla ja kaikki ei heti putoa tonne huussiin niin poitsu ensin hyppää metrin ilmaan ja sitte alkaa hinkata persusta lattiaan, sitä on kiva siivota. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. REPS! Penallakin on nähtävästi selkeä elekieli kun jokin beba-alueella vaivaa. :DDD

   Poista
 6. Onpas Nora fiksu, kun kertoo sulle jos pöksyissä on jotakin epämääräistä :D Kun Cocolla oli maha ihan ruikulla niin ajoin sen pyllykarvat koneella pois. Nytkin sillä on tosi lyhyet takamuskarvat, mutta eipähän jää enää mitään villapöksyihin kun niitä ei enää edes ole :'D Ilkeä mamma, mutta paljon helpompaa koska Coco aina sotki niin paljon että joutui pesulle. Onneksi nyt maha ei ole ollut sen episodin jälkeen enään huonona.

  Me muuten ollaan tykästytty Canikur -tabletteihin jos vatsa menee löysälle. Rufus syö niitä ihan mielellään ja niitä tulee antaa 8 tunnin välein neljä, mutta vähemmänkin on riittänyt. Jos Ruffella sattuu menemään maha taas huonompaan annetaan aina yksi tabletti ja seuraava kakka onkin ollut taas kova :) Jos et ole kokeillut niin kannatan, mielestäni paljon parempia kuin ne tahnat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on hyvä kikka, että poistaa kaikki heti kerralla! Ei ainakaan varsinkaan silloin mitään jää kiinni. :D

   Pistetään korvan taakse! Mie en tykkää lääkitä lievillä ripuleilla, lääkkeet otetaan käyttöön vasta kun masu on monta päivää pahana eikä näytä kiinteytyvän. Viimeksi testissä oli se Promax-tahna kun Raku sotki lattian ripulin takia, mutta mielellään kokeilen jotain muuta tuotetta, jos tarve tulee. En ollut erityisen tyytyväinen tuohon, vaikka ihan hyvin ajoikin asiansa. :)

   Poista
 7. Onneksi meillä on lyhytkarvaiset kissat. :D Eemelillä on tosin kerran jäänyt pökäle puoliväliin ja sepä tomerana poikana sitten hinkkasi pyllyä muutaman metrin lattiaan ja mattoon. Tosi mukavaa siivota. :'D

  VastaaPoista
 8. KADE! Meillä se reuhapeppu ei todellakaan vinkkaa ollenkaan vaan hinuttaa raidat pitkin lattioita ja jos oikein on löysää niin maalailee hännällään katot ja seinät täyteen kakkiraitoja. YÖÄKS. Siksi meillä on nykyään ne ammattilaiskamat, jolla vedellään ongelman keskipisteen lähistötä karvat veks. Häntään ei vielä koskettu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siis 2 sisustajaa siellä, vähän eri tyylit vaan! ;)

   Poista