sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Esittelynäyttely Kemissä

Eilen oli Pohjoisen rotukissayhdistyksen järjestämä rotukissojen esittelynäyttely Kemissä. Noran ja Rakun lisäksi mukaan lähti myös äitini kissat Tuisku ja Elmo. Esittelynäyttely alkoi klo 11 ja eläinlääkäritarkistus oli 9.30 - 10.30. Olimme paikalla kymmeneltä ja pääsimme melkein heti tarkistukseen, meitä ennen oli vain pari kissaa.

Elmo ei valitettavasti päässyt tarkistusta läpi, sillä sille oli annettu vain yksi rokotekerta eläinsuojeluyhdistyksen toimesta ja vaikka rokote oli merkitty vuodeksi eteenpäin, se ei kelvannut kun vahvisterokote puuttui. Kissa tulee rokottaa kuukauden päästä uudestaan elämänsä ensimmäisestä rokotuksesta, jotta rokote lähtee kunnolla vaikuttamaan. Elmo jäi vahtimestarin koppiin odottamaan kotiinpääsyä. Muut 3 kisua pääsivät kunnialla tarkastuksesta läpi.

Luulin esittelynäyttelyssä olevan määrätyt häkkipaikat, mutta siellä saikin mennä minne halusi. Noralle ja Rakulle oli varattu tuplahäkki ja niitä oli 2 vierekkäin. Äitini oli ottanut Tuiskulle häkin toista tuplahäkkiä vastapäätä, joten menimme siihen vastapäätä olevaan. Tuplahäkkinaapuriksemme saimme sfinx-kissan ja toiselle puolelle ragdolleja.  

Oli tosi hyvä, että tulimme tuntia ennen näyttelyn alkua, sillä sain kaiken esittelykuntoon vähän ennen kuin ovet avautuivat yleisölle. Nora oli ensikertalaisena paikalla ja se otti häkkiinmenon tosi tyynesti, asettui heti petiin makaamaan ja katseli sieltä kiinnostuneena. Rakua taasen pelotti eikä se noteerannut Noraa lainkaan, vaan jäi siihen kohtaan kyhjöttämään, minne sen laitoin. Päivän mittaan kun sitä rapsuttelin, se siirtyi Noran luokse.

Rakun ja Noran tuplahäkki

Nora ihmettelee. Peti on otettu kiipeilypuun tasosta

Rakua pelottaa

Yleisö oli tosi kiinnostunut curleista! Suurimmalle osalle rotu oli kokonaan uusi tuttavuus eikä päivän aikana juurikaan ollut hiljaista hetkeä kun sain koko ajan olla kertomassa rodusta. Korvat tietenkin herättivät eniten kiinnostusta. Joillekin riitti kun kerroin rodusta perustietoja, jotkut halusivat kuulla enemmän ja jotkut jopa jakoivat omia kissatarinoitaan, joita oli mukava kuunnella. Kun yhdelle oli saanut rodun esiteltyä, siinä oli jo toinen ihastelemassa kisuja ja sain aloittaa kertomuksen alusta ja kierre jatkui koko päivän. Pari ihastui curleihin niin paljon, että sanoivat äänestävänsä Noraa suosikkikissaäänestyksessä.

Päivän aikana pidettiin 2 rotuesittelykierrosta, joissa rodunedustajat tuotiin salin eteen ja juontaja kertoi yleisölle rodusta. Ensimmäinen pidettiin klo 12 ja järjestys oli kategorioittain. American curlit aloittavat 2. kategorian, joten olimme kolmantena vuorossa. Annoin Noran äidilleni, sillä tiesin Noran olevan kiltisti. Viime vuoden kokemuksesta tiesin, että Raku saattaa rimpuilla ja yrittää karkuun, joten minä huolehdin Rakusta. Päästyämme salin eteen Raku tosiaan yritti karkuun. Se yritti kiivetä olkapääni yli ja sain irrotella sen kynnet puserostani yksi kerrallaan, jotta saan sen kunnolla takaisin syliin. Esittelykierroksella omistajia pyydettiin kertomaan kissoistaan lisää juontajan pitämän esittelyn lisäksi. Sain siis samalla puhua mikrofoniin kun koitin pitää Rakua aloillaan. Juontaja sanoikin yleisölle puheeni jälkeen, että tässä näkyy miten kissalle ei ole niin helppoa sanoa "irti". :D Molemmat kisut olivat tyytyväisiä kun pääsivät takaisin häkkiinsä.

Nora uskalsi kurkistella

Turvaa kaverista


Päivän aikana pidettiin 3 leikkimielistä kilpailua: mahtitassu, silkkiturkki ja säihkysilmä. Olisin laittanut Noran mukaan silkkiturkkiin, mutta se pidettiin sen verran aikaisessa vaiheessa päivää, etten viitsinyt stressata Noraa viemällä sitä salin eteen enkä ollut varma olisiko kilpailuun pitänyt ilmoittautua etukäteen + meidän häkin edessä kävi sen verran porukkaa, että pysyin mieluummin siinä kertomassa rodusta. Viimeisen rotuesittelyn jälkeen pidettiin säihkysilmäkilpailu ja siihen vein Noran, mutta voitto meni ansaitusti venäjänsiniselle.

Toisen rotuesittelyn aikaan olin paremmin varautunut. Viimeksi saatiin kisut salin eteen vasta puolessavälissä rodun juontoa, sillä Raku oli vaikea saada ulos häkistä. Tällä kertaa annoin Noran äidilleni jo siinä vaiheessa kun persialaisten juonto oli puolessa välissä (persialaisten jälkeen oli curlit ja esittelyt oli lyhytkestoisia) ja tällä kertaa päästiin ajallaan salin eteen. Rakukin oli rennommin eikä yrittänyt pakoon, joten pääsin kertomaan rodusta vähän pidemmin. Jopa niin pitkästi, että minulta loppui sanomiset kesken kun en jännityksen vuoksi saanut päähäni muuta kuin niitä asioita, mitä olin eniten kertonut päivän aikana (jälkiviisaana olisi voinut mainita, että curlit on tosi älykkäitä ja oppii helposti temppuja, mutta vaikkei se päässyt mikrofonissa esille, mainostin sitä päivän aikana häkin luona niille, jotka halusivat kuulla rodusta enemmän/eivät ehtineet pakoon ajoissa). Onneksi juontaja pelasti ja kysyi luonnekuvauksen jälkeen vielä kisujen sukupuolen ja iän, joten esittely ei loppunut osaltani tönkösti.

Näyttelyyn otettiin myös kotikissoja, mutta loppujen lopuksi ainut paikalle tullut kotikissa oli äitini Tuisku. Tuiskukin sai parrasvalon rotuesittelykierroksella.

Harmi kun curliesittelyjen aikaan en hoksannut pyytää äitini avomiestä tai avomiehen tytärtä ottamaan kuvia (eivät tosin olleetkaan paikalla koko näyttelyaikaa) eikä se tuntunut siinä tilanteessa niin tärkeältäkään. Koko näyttelyn ajan olin "sidottuna" häkin äärelle, joten en käynyt tutustumassa muihin rotuihin pikaista häkkikierrosta lukuunottamatta. Oli mahtavaa nähdä niin monen rodun edustajaa livenä.

Tuisku on iso kolli

Äitini kertomassa Tuiskusta

Tämä esittelynäyttely oli Kemin ensimmäinen lähes 20 vuoteen ja näyttely sai valtavasti yleisöä: n. 500 - 600 henkilöä (Porokin yleisöennätys!) kävi päivän aikana! Ei ihme, että siellä sai koko ajan olla höpisemässä ja salissa oli tungosta. :D

Cornish rexejä

Norjalaisia metsäkissoja

Osa kissoista vietti aikaa häkin ulkopuolella

Komea häkkinaapuri

Seisoin lähes koko päivän, joten jalat kiittivät päivän jälkeen ja posket oli ihan puutuneena kotiinpäästyä, mutta päivä oli aivan mahtava! Kiitos järjestäjille, osallistujille ja yleisölle upeasta päivästä! ♥

Päivän loppupuolta: curliliittouma nurkassa

15 kommenttia:

 1. Aikamoinen määrä siellä on kyllä jengiä käynyt ja kuulostaa kivalta tapahtumalta !

  VastaaPoista
 2. Oho! Kävipäs siellä porukkaa :-) ja oli varmasti mukava kokemus kaikeata huolimatta!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa siltä, että teillä oli aika jännä ja hyvä päivä. Todella komea tuo häkkinaapuri tosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi onnistunut päivä, oli ihanaa miten paljon curlit herätti ihastusta! ♥

   Poista
 4. Olipahan populaa! Voi Elmoa, milläs mielillä Elmo oli kotiinlähdön aikaan, kun joutui vahtimestaria viihdyttämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elmo oli mielissään kun pääsi kotiin. :D Kai se oli ollut kiltisti kopissa, äitini avomies ja avomiehen tytär kävivät heittämässä Elmon kotiin päivän aikana, ettei tarvinut kauaa oleskella kopissa.

   Poista
 5. Päävyin tänne siun blogiin pitkästä aikaa, aivan ihanalta päivältä kuulostaa, harmittaa melkein ku ei itte täältä kaukaa päässy mukaan :') ja tosi kommeita kissoja oot kuvanu!

  - Pes

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mui nas, kiva kun eksyit tänne ja oli tosiaan upea päivä, harmi kun et päässyt mukaan! Tapahtuma rikkoi Pohjoisen rotukissayhdistyksen yleisöennätyksen, joten eiköhän ne tule Kemiin tai lähettyville uudestaankin. ♥

   Poista
 6. Hieno päivä! Tuisku on kyllä komea kolli :)

  VastaaPoista
 7. Teillä vaikuttaa olleen mukava päivä esittelynäyttelyssä! :)

  Kissaliittohan ei muuten ymmärtääkseni vaadi että vahvistusrokote täytyisi antaa kuukauden päästä ensimmäisestä - vuodenkin päästä pitäisi kelvata näyttelyissä. Tokihan aina parempi että olisi annettu suoraan se kaksi kertaa esim. kuukauden välein. ;)

  Me kun oltiin vuosi sitten Tica-näyttelyssä Helsingin Messukeskuksessa lemmikkimessuilla, kaikkien yllätykseksi Ella oli ainoa näyttelyyn tullut russi. Voi sitä kissan esittelyn ja kissasta puhumisen määrää sinä päivänä, kun isot messut tietysti veti yleisöä ja sitä yleisöä meidänkin häkille paljon kerääntyi aina kun tuli niitä "hei onko tämä venäjänsininen? Voi kun on kaunis!" -ihasteluita. Sitten kun antoi jonkun silittää Ellaa, niin siinä oli saman tien viisi ylimääräistä kättä kissassa kiinni. :D Sain tosin olla neidistä ylpeä, sillä koskaan aikaisemmin se ei ole esiintynyt niin edukseen, tuli jopa välillä poseeraamaan häkin edessä pitämäni "etutason" päälle ja häkissäkään ei kaivautunut jatkuvasti pesänsä alle kuten yleensä. Neitikin taisi ilmeisesti tajuta että nyt on hänen tilaisuutensa hurmata ihmisiä. ;)

  Tulkaahan ihmeessä joku kerta tänne Etelä-Suomeenkin vaikka näyttelyyn! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin olen ymmärtänyt, että riittää, että 2 rokotekertaa näkyy. Yleensähän se on kuitenkin kuukauden päästä ensimmäisestä. Äitini meinasi laittaa vahvisterokotteen ensi kuussa kun mennään Tuiskun, Haikun ja Noran kanssa vuosirokotuksille. :)

   Hienoa Ella! :D Olisipa nämäkin olleet enemmän omia reippaita itsejään, mutta onneksi yleisö ymmärsi, että kisuja jännittää ja siksi ovat rauhallisina. :D

   Käytiin viime vuonna Helsingissä. Oli mahtavaa, mutta se matkustus ei ollu ihan miun juttu. :D 8 h/suunta. Joku kerta olisi mahtavaa päästä käymään PetExpossa, mutta turistina. ;)

   Poista
 8. Tuo vaikuttaa todellakin hauskalta! Aikuisena aion ostaa aivan varmana ainakin yhden rotukissan, niin pääsisin ittekki viemään näyttelyissä niitä. :) alkaa vaan pelkkä ajatus jännittämään/pelottamaan. Kauhea hälinä ympärillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelytouhu on mukavaa, eritoten jos kisukin siitä nauttii. :) Näkee samanhenkisiä ihmisiä, saa esitellä rotua kiinnostuneille ja saa arvion miten oma kisu vastaa rotustandardia ja jos kisu menestyy niin ainahan se on mukavampi. :] Maatiaiskissankin voi viedä näyttelyyn, niillä tosin ei ole yhtä laajasti kilpailuluokkia kuin rotukissoilla. Ensikertalaisena jännitys on suuri, mutta sen jälkeen kun päivän kulku on tuttua, niin seuraava näyttely menee jo rutiinilla. :D

   Poista