maanantai 6. lokakuuta 2014

Ällötyksiä

Uusi asunto on kissamaisten ällötysten osalta korkattu. Viime viikolla Nora lirautti laatikon ohi laatikon likaisuuden vuoksi, Raku oksensi yhtenä aamuna neljästi ja Haiku heti perään sympatiaoksut (tietenkin vasta kun olin viimein päässyt kömpimään takaisin petiin) ja tänä aamuna oli odottamassa kahteen huoneeseen levittäytynyt ripulijälkimeri. Meri oli tehty yön aikana, sillä se oli jo kuivettunutta.

Rakulla on ollut muutaman päivän vatsa löysällä. Se sai alkunsa hirvenretkumaistiaisesta ja oli jo hetken parempi, kunnes meni huonoksi taas. Viime yönä tuli pohjat. Raku kyllä kävi laatikolla, mutta likaa nähtävästi jäi peppuun, sillä pieniä, alkujaan vetisiä, viiruja/pisteitä oli siellä täällä eteinen ja olkkarimakkari täynnä. Nyt päivällä Raku kävi laatikolla kahdesti ja sentään näiden molempien kohdalla onnistuin eristämään sen kylppäriin (jossa sijaitsevaa vessaa se käytti) ja pyyhkimään pepun märällä paperilla ennen muualle asuntoon vapauttamista.

Koska ripuli on näin kova, ajattelin, että nyt on hyvä aika ostaa testiin Promax - ripulilääkettä, josta kuulin ensimmäistä kertaa Kissankujeita-blogissa. Tähän asti olen käyttänyt ripuliin Tehobakt petiä tai Attapectiniä.

Tuotteessa on kätevä annostelumittari, jottei tule annettua vahingossa liikaa

Promaxia laitetaan suoraan suuhun. Raku aukaisi suun kiltisti, mutta en saanut yhdellä kädellä puristettua tahnaa ulos, ruisku oli sen verran jäykkä. Kokeilin puristaa kahdella kädellä ja siitä hieroa suupieleen, mutta lopputulos oli iso läjä lääkettä lattialla kun, kuten osasin arvata, ruisku otti äkkilähdön ja töräytti kerralla ison vanan ilmaan kun koitin tusertaa vain pientä määrää ulos. Tämä olisi voinut vielä naurattaa, jos en olisi viettänyt aamusta laatuaikaa ripulijälkien siivoilun parissa. Ratkaisu: testaa maistuuko tahna herkkuihin sekoitettuna suoraan lattialta. Hain kisujen rakastamaa Bilanxin pakastekuivattua turskaa ja tiputtelin tahnaan paloja yksi kerrallaan. Ja hyvin maistui! Huomisen annos taitaakin mennä suoraan ruuan sekaan. Tuloksista riippuu ostetaanko me enää tätä tahnaa tämän kokeilun jälkeen, ainakaan tämän ekan kerran kohdalla ei jäänyt hyviä fiiliksiä (minulle), vaikka saattoi olla omassa tekniikassanikin vikaa. Ehkä annan vielä tilaisuuden suoraan suuhun-taktiikalle, toinen kerta toden sanoo?

Promaxia vai sitä itseään?

"Hei mieki haluun herkkuja hei..."

18 kommenttia:

 1. Mä oon ihan suosiolla laittanut Promaxin aina ruuan sekaan. Toivottavasti Promax kuitenkin toisi avun Rakun vatsaongelmiin nopeasti, niin sitten ei ehkä jäisi ihan niin huono ensivaikutelma kyseisestä tuotteesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon kahden vaiheilla laitanko seuraavat ruokaan vai kokeilenko vielä suoraan suuhun. :D Tosin, koska se näemmä maistuu hyvin, niin voisihan sen ruokaan laittaa, ei ainakaan tulisi enää lentoyllätyksiä. Toivottavasti tosiaan! En ole ainakaan huomannut, että olisi enää päivän jälkeen käynyt kakkosella, mutta eiköhän viimeistään huomenna näe onko tämä eka erä vielä vaikuttanut.

   Poista
 2. Voihan KAKKA! Toivottavasti pikkuisen masu rauhoittuu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pian, ei ole mukavaa tämä kenellekään. :/ Paitsi että Raku tykkäs ku sai herkkuja lääkkeen kans. :D

   Poista
 3. Toivottavasti maha rauhoittuu! Laitan korvan taakse tuon Promaxin jos tulee tarvetta :)

  VastaaPoista
 4. Voihan yök! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 5. Mä itse voisin kyllä sanoa, että käyttöteholtaan Promax on yksi parhaista vatsanrauhoittajista, eli vaikka annostelu olisikin vaikeaa, niin käyttäisin silti :)

  Toivottavasti siellä vatsa rauhoittuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nähtävästi, tänään ei ole enää näkynyt vetisiä pikkuläikkiä!

   Poista
 6. Morriksella meni edellisyönä maha kuralle kun annoin pelkkää sisäelinseosta.. liekö maksa syypää. No niissäkin karvoissa se kakka kulkeutuu :D Puolen tunnin kissanpesu-urakka oli edessä ja sen jälkeen oli rättiväsyneitä sekä poju että äitiliini :D

  Toivon teille pikaista vatsan tasoittumista.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, voi ei! Pitkäkarvakissalla ripuli on varmasti inhottavaa. Noralla ei taida olla koskaan ollut, ainakaan näin pahaa mitä Rakulla nyt. Paranemisia!

   Poista
 7. No voi hitsi. Toivottavasti massu jo parempi!

  VastaaPoista
 8. Hei, hyvä tietää, jos jolloinkin vaikka sattuis tarttemaan. Meillä on kyllä onneksi *koputtaa nyt puuta* säästytty pitkään vaivoilta.
  Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näemmä voin suositella ainakin ensimmäisen päivän jälkeen. Ei ollut enää vetisiä lammikoita laatikossa, vaan yksi suht kiinteä, jota en lähtenyt testaamaan oliko kakka vai oudonmuotoinen pissapaakku. :D

   Poista
 9. Mekin otetaan tästä vinkki vastaan ja toivotaan, ettei meidän tosin tarvi sitä koskaan ostaa ;)

  Kiva kuulla, että kakkihommat on jo hallinnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli samat ajatukset kun kuulin tuotteesta, toivottavasti teillä käy parempi tuuri. :D

   Poista