torstai 2. lokakuuta 2014

Temppu: olkapäälle hyppääminen

Aloitin viime kuussa opettamaan Noralle uutta temppua ja kertoessani siitä täällä temppu sai kovasti kiinnostusta osakseen. Lopputuloksesta toivottiin videota, joten tässä on! Opetin Noran hyppäämään olkapäälle tämän ohjeen mukaan. 

Suosittelen temppua varsinkin hyppimisestä pitäville kissoille! Tätä oli tosi mukava treenata ja Norakin näytti viihtyvän opettelun sekä suorittamisen parissa. Se tosin muutenkin tykkää hyppiä ja kiipeillä, joten tämä temppu oli sille omiaan.

Seuraavaksi on Rakun vuoro, lähdetään opettelemaan jalkojen välistä pujottelua. Tässäkin videossa näkyy miten kovasti se olisi halunnut olla temppuilemassa ja saamassa nameja. Editointivaiheessa lähti pois Rakun namin perässä hyppelyt (kun houkuttelin Noraa oikeaan kohtaan) ja jalkaa vasten nousut.

20 kommenttia:

 1. Oooh miten hienosti Nora osaa hypätä! :) Ihana <3

  VastaaPoista
 2. Hyvä Nora! :) Toi on kyllä niin siisti temppu! Toivottavasti mäkin pääsisin sitä joskus opettamaan, kun Jade ja Hugo ei tuosta tempusta varmaankaan innostuisi..

  VastaaPoista
 3. Hieno temppu! Meilläkin on tuota jalkojen välissä pujottelua opeteltu, mutta Onni valitettavasti pelkää jalkojen välissä kävelyä (koska pentuna ei osannut varoa - jäi aina jalkoihin jos ei ollut tarkkana), Ella touhottaa yleensä liikaa ja Ruskan motivointiin temppuihin en ole vielä löytänyt keinoa (hei tänään sain sen hiukan tajuamaan edes sitä ideaa, miten istutaan vaa'alle eli mistä siinä saa herkun... kätevä käytännön temppu, tähänkin meni 8kk - neitiä ei siis ruoka kiinnosta lainkaan ja leluista riehaantuu liikaa) - kukaan ei sitä vielä osaa. Ahkerasti meilläkin tosin temppuillaan, mitäisi välillä ottaa videotakin varmaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kokeiltiin sitä temppua olikohan alkuvuodesta, mutta ei oikein sujunut kuten olisin halunnut. Opetin sitten sen sijaan jalkojen välistä kävelyn niin, että olin paikoillani. Raku kävelee siis nyt jalkojen läpi edestä taakse ja kiertää siitä sivulle. Nyt kun tämä sujuu jo täydellisesti, niin aika taas nostaa rimaa. :)

   Olisi kiva nähdä videota teidän temppuiluista!

   Poista
 4. Hieno temppu! Meillä Oiva osaa vasta istua ja harjoittelee takajaloilla seisomista (joka vähän junnaa mun päättämättömyyden vuoksi kun en ihan tiedä haluanko alkaa vaatia siltä takajaloilla seisomista ilman, että se ottaa kädestäni tukea vai olisiko se jo liian vaikeaa pienelle). Kissa olkapäällä on joka tapauksessa mukava asia. :) Oippukin on pari kertaa sylistä kiivennyt olalle, kun on halunnut hattuhyllylle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ugh, nuo yksityiskohtapohdinnat on ärsyttäviä kun niiden vuoksi harjoittelu junnaa. :D Tämän kanssa oli onneksi selkeää miten haluaa lopputuloksen, Noran edellisen tempun, maahanmenon, kanssa minulla kesti kauan ennen kuin päätin miten haluan sen maahanmenon tapahtuvan... Olkapääkissa on erittäin mukava asia. :)

   Poista
 5. Vau :D Mä en tiedä haluaisinko opettaa meidän rontille tuota temppua :D Tosca painaa normaalisti reilut 5,5 kg (plus nyt tiineyskilot päälle), musta jotenkin tuntuu että tää on kivempi vähän keveämmällä kisulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, voi olla. :D Raku on natural olkapääkissailussa (tai sen kohdalla enemmänkin selkäkissailussa), painoa poitsulla on n. 4,5 kg ja kyllä se alkuun tuntuu mukavalta, mutta pian alkaa tuntumaan turhan raskaalta ja pitää vihjailla pojalle, että oisi kiva jos laskeutuisi alas. :D Nora painaa 3,5 kg ja sen paino ei haittaa yhtäääään.

   Poista
 6. Aivan loistava temppu, tätä pitää minunkin tassusankarille opettaa sitten pian kun hän kotiutuu. Kiitos tuosta linkistä ohjeeseen, tekee opettelusta ehkä aavistuksen helpompaa.

  VastaaPoista
 7. Hieno temppu! Kiitos kun jaoit tämän meidän kanssamme :)

  VastaaPoista
 8. Mahtavaa! Cool! Jäädään seuraamaan mitä kaikkea te vielä opittekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavan tempun keksiminen onkin haastavaa kun on niin paljon mitä tahtoo opettaa. :D Onneksi Rakun kohdalla on selvä ja keskitytään siihen. Haikullekin pitäisi jokin uusi keksiä.

   Poista
 9. onpas hän <3! Toinen kattoo lattialta , että "heiii! Mullekkin niitä namuja " <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raku onkin melkoinen namiperso. :D Aloitettiin jo sen kanssa treenaamaan uutta temppua, joten nyt poika on se, joka saa eniten. :)

   Poista