lauantai 28. joulukuuta 2013

Meidän ruokakulut 2013

Moni kysyy kuinka paljon kissojen raakaruokinta tulee maksamaan, varsinkin markettilihoja käytettäessä. Olen antanut meidän kuluista vain arvioita kun joka kuukausi kulut vaihtelee riippuen siitä mitä ruokia milloinkin ostan. Hiiriä ostan aina paljousalennuksia käyttäen (viimeksi ostin lokakuussa ja ne riitää ainakin ensi vuoden helmikuuhun) ja muutenkin koitan ostella mahdollisimman paljon tarjouksia hyödyntäen, varsinkin broilerinfileiden kanssa. Näin vuoden lopussa pääsin laskemaan vuoden keskiarvon, joka täsmää pitkälle sitä mitä olenkin arvioinut, oikeastaan hitusen alle. Kuluihin on laskettu mukaan lisäravinteet ja summa ilmoitettu laskettuna per kissa.

Tammikuu: 37,30 €
Helmikuu: 25,10 €
Maaliskuu: 32,39 €
Huhtikuu: 30,71 €
Toukokuu: 26,30 €
Kesäkuu: 40,82 €
Heinäkuu: 16,67 €
Elokuu: 33,33 €
Syyskuu: 30,10 €
Lokakuu: 51,63 €
Marraskuu: 25,90 €
Joulukuu: 34 €

Keskiarvo: 32 €/kk/kissa

Mitä kaikkea tuohon hintaan sisältyy löytyy meidän barf-suunnitelmista.


12 kommenttia:

 1. Meillä ostetaan vielä suurin osa lihoista eläinkaupasta, mutta jatkuvasti mietin että pitäisikö se kalkkunan jauhelihakin jo jättää sinne eläinkauppaan ja alkaa ostaa marketista broiskua/kalkkunaa. Maukkaan kalkkunanjauheliha kun näyttää mun mielestä tosi oudolta ja ällöltä. Nyt meillä menee noin 15-20e per kissa kuussa, eikä tuo kolme kymppiä kuulosta ollenkaan pahalta (kuvittelin että se olisi ollut paljon enemmän)!

  En muista oonko kysynyt tätä jo, mutta mistä hankit jyrsijöitä kissoille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen jättämään. Ihmisille tarkoitetut lihat on parempilaatuisia ja myös monipuolisuuteen on helpompi päästä. Itsekään en tykkää kun eläinten jauhelihat on niin perusteellisesti jauhettu, että sen voi vain nuolla lautaselta. Toista on ihmisille suunnatut jauhikset, joita joutuu jopa pureskelemaan. :)

   Ei tosiaan ole paha hinta kun tuossa on hiiretkin mukana ja hiirethän on hinnakkaita. Hiirulaiset ostan läheisestä yksityisestä eläinkaupasta, jossa hiiret on liikkeen omistajan omasta kasvatuksesta.

   Poista
 2. Aika samaan hintaluokkaan menee pöperöt meilläkin, tosin koska annan jonkin verran tota teollista märkääruokaa niin rahaakin menee enemmän.

  VastaaPoista
 3. Ei ole kallista! Tein juuri itsekin laskelmia tästä vuodesta, siitä tulossa pian blogiin juttua...

  VastaaPoista
 4. Kulut ei kyllä päätä huimaa eikä kaada taloutta ja kiitokseksi kissat voi loistavasti :)

  VastaaPoista
 5. Raakaruokinnalla tosiaan saisi hintoja alemmas ja "aidomman" fiiliksen ruokailuun.

  Hitaasti käynnistetyn barffinkin jälkeen Pura saa mahansa niin sekaisin pelkästä kanasta ja sydämestä, että paluu teolliseen ruokaan alkaa tuntua mielekkäämmältä... Ironista tässä on se, että Rosin maha ei ole millänsäkään ja että Pura on se, joka murisee saaliinsa äärellä aina raakaruokaa saatuaan - Rosille sen sijaan kelpaa bozita ja muu teollinen ihan mainiosti. Kenties kokeillaan taas puolen vuoden tauon jälkeen uudestaan, vaikkakin pieni toivottomuus tässä uhkaa iskeä. Onneksi laadukasta märkistäkin löytyy esimerkiksi zooplussan valikoimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, ja Stereopörinää kulkee nykyään nimellä Di di mau ja löytyy osoitteesta di-di-mau.blogspot.fi :))

   Poista
  2. Tosiaan, aito fiilis siitä tulee. :) Kyllähän kisu pärjää hyvin teollisellakin ruokavaliolla eli kannattaa toistaiseksi pysytellä siinä missä masu pysyy hyvänä/suhtkoht hyvänä ja kiva että ainakin toisella vatsa sietää. :) Sillehän voi tarjoilla ainakin silloin tällöin raakaakin, ellei sitten Pura tule siitä mustasukkaiseksi.

   Poista
  3. Tätä yritettiin, ja pakko tytöt on siirtää eri huoneisiin ainakin puoleksi tunniksi ruokailuaikaan, jos Rosille annetaan raakaa :DDD Muuten hirveä mökötys ja kuppikarkailu! Pura varsinkin osaa olla oikea pieni marttyyri.

   Poista