keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Jouluaatto

Kauan odotettu päivä saapuikin vauhdilla! Niin vauhdilla, etten ehtinytkään paloitella kissoille ankkaa jouluruuaksi. Oli sentään äidiltäni saadut katkaravut tuomassa jotain epätavallista joulupöytään.

Kisut saivat ensimmäisen joululahjansa jo toissayönä. Tykkäsivät kovasti, tämän perässä hyppivät kaikki. Lelu näyttääkin tosi houkuttelevalta kulkusineen ja sulkineen. Ei tosin vaikuta kovin kestävältä, sillä heti ensimmäisellä leikkikerralla irtosi 3 sulkaa. Varovasti kun leikkii, niin eiköhän se siitä! Takana nyt 3 leikkikertaa eikä ole enää juurikaan sulkia lähtenyt.

Niin keskittynyttä

Kulkuuseeet

Toisen lahjansa saivat aamupalan jälkeen. Ja tämä olikin hitti! Tällä lelulla leikittiin puolitoistatuntia putkeen niin että aina vähintään 1 kissa oli leikkimässä. Vuorotellen pidettiin paussia, käytiin välillä katselemassa ikkunasta jne. Alussa puolen tunnin jälkeen kisut väsähtivät ja jatkoivat leikkiä makuultaan, mutta pian ne olivat taas pystyssä onkimassa palloja piilostaan. Lelun mukana tuli tosiaan 2 palloa, jotka ovat kovin tykättyjä. Ovat pieniä ja kevyitä, joten niitä on helppo ottaa suuhun ja liikkuvat nopeaa, joten ovat myös hyviä jalkapalloiluun. Ja leikkiä innoittaa se, että tietenkin voitto maistuu makeammalta kun sen eteen on joutunut tekemään töitä. :) Tämän lelun kanssa tosin vaaditaan omistajalta tarkkuutta, sillä pallot on helppo saada ulos tuolta ja ne toki pitää laittaa leluun takaisin, jotta mielenkiinto säilyy. Aamu meni nopeaa tämän parissa.

Pallon pyydystystäSaalistaja työssään

Haum

Palloillen


Kisuille suotiin tunnin levähdystauko kun lähdin haudoilla käymään. Sen jälkeen kisut boxeihinsa ja auton kyytiin. Käytiin isän luona parin tunnin mutka, Noralle käynti taisikin olla ensimmäinen. Yleistä levottomuutta oli havaittavissa varsinkin Rakun osalta, mutta eipä muutkaan kisut oikein rauhoittuneet lainkaan siellä kun oli niin uutta ja vierasta. Leikkivät kyllä ja katkaravut maistui. Kisuilla oli hetken eturivin paikka lintulaudalle ja Nora ja Raku siitä katselivatkin. Raku hoksasi linnut kesken levottoman naukunavaelluksen ja hetkessä itku muuttui innostuneeksi säksätykseksi. Harmi kun pimeä tuli niin pian ja linnut lähtivät pois.

"Tässä sitä leikitään iiiihan yksin..."

"Iiiihan yksin!"

"Perääntykää! Perääntykää!"

Omnom

Tutkimusretkellä

Lintutarkkailija


Ja toinen

Kotiinlähtö olikin astetta mielenkiintoisempi projekti. Kotona sain kisut hyvin kiinni ja koppaan, mutta isän luona ne laittoivat oikein kunnolla vastaan, varsinkin Raku. Nora meni nätisti koppaan, mutta Rakun kanssa tapeltiin tosi pitkään, en yhtään tiedä miksi yhtäkkiä koppa oli niin kaamea paikka. Kai väsymyksellä oli osuutta asiaan. Viimein Rakukin oli kopassa ja enää Haikun vuoro. Haiku ei meinannut antaa kiinni, piilotteli sängyn alla jne, mutta ei rimpuillut syliin otettaessa. Sähähdys kuului kun laitoin sen koppaan. Isäni mukaan minulla meni 50 minuuttia saada kaikki kissat boxeihinsa. Ei se kyllä niin pitkältä ajalta tuntunut, mutta ehkä ensi vuonna kisut jäävät kuitenkin kotiin.

Kotiinpäästyämme Nora laittoi heti nukkumaan. Haiku ja Raku eivät ihme kyllä vaikuttaneet väsyneiltä, vaikka eivät olleet nukkuneet päivän aikana juuri lainkaan. Avattiin yhdessä minun lahjani ja leikittiin pakettien naruilla. Virtaa kun näytti riittävän, annoin niille kolmannen lahjan: kissanminttupallon. Tämä pallo olikin yllättävän kova, mutta ei kissoja haitannut. Sillä leikittiin ja puskettiin läpikotaisin. Alkuhuuman jälkeen ei ollutkaan enää niin suosiossa, sen sijaan laatikkolelulla leikitään aina kun siellä on jotain sisällä.

Pitkä päivä

Ihana kissanminttupalloHaikukin tykkää
Pian Rakukin väsähti ja enää Haiku oli valveilla. Sekin tosin rauhoittui kun minäkin rauhotuin. Kun Haiku viimein pisti nukkumaan, Nora heräsi. Saatoin tosin käydä välillä häiritsemässä sen unia useamman kerran, köh....

Iltapalaksi Haiku sai 3 fuzzy-kokoista hiirtä, Nora rotanpinkin ja broilerin jauhelihakuution ja Raku broilerin jauhelihakuutioita. Illalla tuli myös elokuva Mustesydän. Kisut nukkuivat sen ajan, Haiku tuli loppupuolella jopa vilttini alle makoilemaan. Harvinaista Haikulta. Elokuvan jälkeen kisut ilmoittivat, että on taas leikkiaika. Leikin jälkeen maistui taas uni.

Kisut saivat äidiltäni lahjaksi upean lampaantaljan! Vielä sitä ei ole juurikaan testattu, paitsi Haiku, joka leipoi ja nuoli taljaa. Kunhan tuo nuolemistapa ei jäisi päälle. Äitini osti omalle kissalleen Tuiskulle samanlaisen taljan ja on kuulemma tykätty nukkumapaikka.

Ensin maistetaan

Sitten tunnustellaan

Hyvää joulun aikaa kaikille! Ja uuttavuotta myös!


Joulupesu ystävälle

8 kommenttia:

 1. Voi kuinka kivoja lahjoja teillä on kissat saaneet. :) Mäkin oon miettinyt jos hankkisi kissoille lampaantaljan nukkumapaikaksi, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi hankkia.. Hienoja kuviakin olet ottanut, ja varsinkin tuo kuva jossa Nora on ikkunalla näyttää todella tunnelmalliselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitus! Olen kuullut paljon hyvää lampaantaljasta ja siksi äidille vinkkasinkin, että sellainen olisi mukava saada. :D Meillä kissat ovat sitä hieman vieroksuneet, mutta Tuisku nauttii sen päällä nukkumisesta, on niin pehmoinen ja varmasti lämmin. Ihmettelenkin miten Raku ei ole siihen vielä kiintynyt, mutta kaipa se ottaa noilla hetken ennen kuin tottuvat taljaan. :)

   Poista
 2. Hei! Tosi ihania puuhakkaita kuvia. Teillä on elämää :)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 3. Meillä ei Morris edelleenkään uskalla taljalle, ja Pennillä on se taljan nuoleminen kyllä jäänyt päälle :D Ensin pestään taljaa, sitten itseä ja lopuksi siihen voikin käydä unille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akh. :DDD meillä ei uskalleta mennä taljalle juurikaan edes lelun perässä. Se on jo jotain. Kai se pitää ottaa käyttöön myös ihmispuolelle, jospa kisut jossain vaiheessa rohkaistuisivat käyttämään.

   Poista
 4. Teillä taitaa olla samanlainen kissanminttupallo kuin meillä, pallo täyttä kissanminttua? Meillä Pablolla kovassa käytössä, jos ei riehua jaksa niin sitten vain nuoleskelee palloa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sepä se. :) Melkein pelkäsin että tuosta tulee vain koriste sen eka leikin jälkeen, mutta kyllä nähtävästi sitäkin välillä pyöritellään.

   Poista