sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulupuu

Joulukoristeiden osalta olen ottanut opiksi tämän parin vuoden aikana. Silloin kun Haiku oli ainoana, se puri ikkunaan kiinnitettävän joulutähden johdon poikki viidessä minuutissa asennuksesta. Minijoulukuusikaan ei saanut olla rauhassa, se kaadettiin heti tilaisuuden tullen ja koristeet varastettiin. Tästä syystä meillä ei olekaan ollut kuusta kahteen vuoteen. Viime vuonna se oli muutaman tunnin pikkujoulujen aikaan, mutta esim. jouluaattona en sitä pitänyt.

Tänä vuonna ajattelin yrittää uudestaan. Hieman joulukoristeita ja vähintään jokin kynttelikkö kun sitäkään en ole uskaltanut hankkia joulutähtiepisodin jälkeen. Johtoja ei ole kyllä jyrsitty enää sen jälkeen kun taloudessa on ollut vähintään 2 kissaa, mutta mitäpä sitä riskejä ottamaan. Ajattelin tälle vuodelle hankkia johtosuojan ja ostaa jotain jouluista valoa tänne. Kaupasta löysinkin meille upean kuusen! Tämän kissat toivonmukaan jättävät rauhaan. Väriä vaihtava led-kuusi! Ohut johto, mutta kolmen päivän aikana ei ole vielä herättänyt kiinnostusta. Johtosuojaa en sitten löytänyt ja en taida sitä tällä menolla hankkiakaan. Kuusen otan irti seinästä silloin kun en pysty tilannetta valvomaan eli yöksi ja poissaolojen ajaksi.

Ostin myös tonttulakin ja nauhakoristeen. Nauhakoristeelle en harmikseni löytänytkään kissanpitävää paikkaa, joten se sai lyhytaikaisen roolin olla osa joulukuusilavastusta kuvien ajan. Sitten sen matka päätyikin kaappiin. Ehkä joku vuosi sille keksitään käyttöä.

Joulutonttukin on saanut olla jo useamman päivän rauhassa ikkunalaudalla. :) Alkuun se tiputettiin kahdesti, mutta ilmeisesti siihen mielenkiinto loppui. 

2 kommenttia:

  1. Onpas hieno kuusi! Meillä on jouluvalot ja johdot saaneet olla vielä rauhassa *kop kop*.

    VastaaPoista