perjantai 19. heinäkuuta 2019

Kempeleen näyttelyssä

Ai että mikä näyttelyviikonloppu meillä olikaan tämän kuun ensimmäisenä viikonloppuna Kempeleellä!! Niin paljon ihania somppuja ja curleja, mutta aloitetaan meidän poppoosta ja seuraavassa julkaisussa kerron muista kisuista. 

Lauantai


Lähtöaamu oli todella helppo, Koda pakkasi itsensä mukaan jo edeltävänä iltana eikä sitä eikä Noraakaan tarvinut suostutella varsinaiseen lähtöön. Nora-pieni varmaan odotti, että on taas luvassa mukavaa laatuaikaa kaksistaan mamin kanssa.

Näyttely oli eurotyylinen (häkki edestä ja takaa avoin, yleisö liikkuu häkkirivistön toisella puolen ja näytteilleasettajat ovat toisella puolen) ja häkit oli valmiiksi numeroitu. Perinteiseen tapaan meidän poppoo oltiin sijoitettu äitini kotikissojen kanssa vierekkäin, tällä kertaa kotikissojen joukkoon. Emme koskaan pyydä vierekkäisiä paikkoja eikä meillä ole samaa sukunimeäkään, arvostamme kovasti että meidät silti muistetaan ja sijoitetaan yhteen. POROK ♥

Somput olivat hallin toisessa päässä ja curlit toisessa, joten askelia kertyi siltäkin osin mukavasti kun kävi vuoroin moikkaamassa eri porukoita. 

Nora oli taas omalla tuomarillaan aamun ensimmäisten joukossa, tällä kertaa kolmantena vuorossa. Tuomarina uusi tuttavuus Luigi Comorio. Luigi tykkäsi Norasta, kehui kropan harmonisuutta ja turkin väriä, kontrastia ja kuntoa. Ainut miinus oli sama mistä monet muutkin sanovat, eli leuka, mikä saisi olla vahvempi. Yleisvaikutelma: "sweet lady". Nora sai sertinsä ja kutsun Tuomarin Paras -valintaan.
Tuomarin Paras -valinta oli kuitenkin meidän historian nopein. Heti samalla hetkellä kun kissat olivat asettuneet riviin tuomari osoitti norjalaista metsäkissaa ja julisti sen voittajaksi ilman kommentteja.

Kodan arvostelun vuoro oli myöhemmin iltapäivällä, tuomarina Veikko Saarela ja hänellä myös tuomarioppilas. Veikko on tiukka tuomari, joten jännitin hänen arvosteluaan erityisen paljon, mutta myös hyvässä mielessä ja odotin mielenkiinnolla mitä hän tykkää Kodasta.

Veikko tykkäsi todella paljon Kodan show-kunnosta, mikä lämmitti mieltä, sillä Veikko on tunnettu erityisesti turkinkunnon tarkkuudestaan ja siitä kommentteja jännitin eniten. Veikko tykkäsi myös Kodan silmistä ja ilmeestä, mutta muut osat pään alueelta oli täynnä kehityskohteita. Yleisvaikutelma: "Mukava kissa" ja sydämen sisälle kirjattuna "kiltti poika". Koda sai kuin saikin ihka ensimmäisen sertinsä!
"Mikä häntä, missä? Mami nyt höpöttää, jos istuisin oman hännän päällä niin kyllä tuntisin sen!" Veikko sanoi kroppaa elegantiksi, onneksi käytöksen eleganttius jäi ilman kommentteja xD

Koska paikalla oli tarpeeksi monta riistanväristä somppukastraattia, pidettiin myös Värin Paras -kisa, jonka voitti Kodan eno Ikki (GIP FI*Vulpes Alfeios). Tämä tarkoitti, että Ikki myös jatkoi kastraattiurosten Tuomarin Parhaaseen ja meidän päivä päättyi siihen.


Värin Paras -kisa, Koda on kuvassa heti ensimmäisen kisun (Lamadegaan Aladdin)  jälkeinen. Eno Ikki on rivin kauimmainen.


Koska olen aina tähän asti kulkenut näyttelyssä vain yhden kisun kanssa kerrallaan, unohdin ottaa Kodalle pedin mukaan. Olen aikoinani ostanut Kodalle näyttelypedin, mutta pakkausvaiheessa totesin sen liian isoksi häkkiin ja mukaanotettavaksi. Tarkoitukseni oli keksiä jokin väliaikainen peti, mutta se unohtui. Onneksi Koda ei kuitenkaan muutenkaan erityisemmin käytä näyttelypetiä (toisin kuin Nora), joten poitsu majaili häkissään päivän varsin tyytyväisenä ilman petiäkin.

Loppupäivästä ostin kuitenkin ihanan muhkupedin Kodalle. Koda ilmaisi kiitoksensa menemällä makaamaan mieluummin hiekkalaatikkoon.

Hienot POROK-sertit ja Koda valittaa kun mami on näköpiirissä, mutta superlelu ei

Hotellihuoneeseen kotiutuminen sujui erinomaisesti, leikki ja seura sekä ruoka maistui ja eikä yhden pienehkön vessankaan kanssa ollut ongelmia. Nora nukkui yön sängyssä ja Koda Noran kopassa.

"Omnomnom" Tulipa hassusti tassun väri tähän kuvaan

Luisuvat lattiat ja sängynaltasyöksyt, parhautta!

Prinsessakin leikki hetken

Sitten oli taas Suuren Saalistajan Kodan vuoro

Forenomin hotelleissa on hienot seikkailutasot. Kisut kävivät myös monesti painelemassa induktiolieden nappeja, mutta onneksi eivät saaneet levyjä päälle.


Lauantain tulokset:

Nora EX1 CAPS
Koda EX1 CAP

Sunnuntai


Sunnuntainakin Noralla oli uusi tuttavuus tuomarina, tällä kertaa Åsa Carnbrand. Åsa rakasti Noraa ja kehui erityisesti turkkia ja sen kuntoa, mutta myös muut ominaisuudet olivat mieleen. Arvosteluseteli täyttyi ex-merkinnöistä, paitsi leuka oli "good", sillä se saisi olla vahvempi. Yleisvaikutelma: "super sweet ♥". Nora sai kutsun TP-valintaan, jossa kuitenkin taas norski vei voiton.

Rauhallinen tywwö

Tuomarin Paras -valinnoissa oli myös Noran värinen siperiankissa, tietty puolueettomasti sanottuna hurjan kaunis.

Sunnuntaina Kodalla oli Noran lauantainen tuomari eli Luigi Comorio. Luigi taasen tykkäsi Kodasta, päästä kommentoi "harmonious", paitsi leuka saisi olla vahvempi. Yleisvaikutelma: "sweet boy". Poitsu sai toisen sertinsä. Ja koska paikalla oli sama somppuporukka kuin edellisenäkin päivänä, saatiin taas Värin Paras -kisa, jonka voittaja oli tällä kertaa 13-vuotias SW10 SW SP EC FIN*Lamadegaan Aladdin DVM DSM. Kodan päivä päättyi sen myötä siihen.

Koda oli tyytyväinen kun pääsi korkealle, se kurkki Luigin olan ohi mitä tuomaririvistön toisella puolella tapahtuu. "Curious, isn't he?" kommentoi Luigi

"Seurata ympäristöä vai leikkiä, miksei voi molempia yhtä aikaa?!"

Sunnuntaina jaettiin myös POROK Vuoden Kissa 2018 - palkinnot ja diplomit. Diplomit jaettiin kaikille TOP 3 -sijalle päässeille ja täten myös Nora ja Kodakin kävivät noutamassa omansa (Nora kastraattinaaraiden 3. sija ja Koda urospentujen 3. sija).

Sunnuntaina kokeilin myös mitä kisut tykkäisivät, jos vaihtaisin heidän petinsä keskenään. Koda ottaisi Noran tutun pedin ja Nora saisi Kodalle ostetun pehmomuhkun. Koda on aiemminkin käyttänyt Noran petiä ja se kelpasi nytkin ja onneksi Nora otti hyvin vastaan uuden pedin. Mami oli tyytyväinen kun rahat ei menneetkään hukkaan.

Prinsessa pehmomuhkun ja siveysverhojen kanssa. Verhot toimivat taas ja molempina päivinä oli pisu hiekkalaatikossa. Koda ei ujostele, mutta jostain syystä se ei tehnyt tarpeitaan kumpanakaan päivänä näyttelyssä.

Sertit ja diplomit ja Koda

Sunnuntain tulokset:

Nora EX1 CAPS
Koda EX1 CAP

2 kommenttia:

  1. Onnea hienoista tuloksista! Hassu juttu tuo leuka. Muistini mukaan Sulolle, Noomille ja ehkä Hertallekin on toivottu enemmän leukaa. Eikä leuka-kommentti ole tuntematon muillekaan eurooppalaisille. Namu puolestaan on saanut arvosteluseteliinsä maininnan vahvasta leuasta! Harmi vaan, että hermot eivät ole yhtä vahvat vaan neljän näyttelyn näyttelyura päättyi keltaiseen korttiin ja diskaukseen agressiivisen käytöksen vuoksi. Ja muuten, lehden ilmestyminen on viivästynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Veikkaan, että leuka on yksi yleisimmistä kehityskohteista yli roturajojen. :D Tosi harmi kyllä tuo Namun juttu! Ei ole helppoja päiviä kisuille nuo näyttelyt, Kodakin nukkui sikeästi kotiinpäästyä, vaikka saatiin tärkeä vieraskin. :D

      Poista