tiistai 21. toukokuuta 2019

Nelikko rokotusmatkalla

Eilen oli ensimmäinen kerta kun lähdimme moikkaamaan eläinlääkäriä koko porukan kanssa. 3 vuotta meni näemmä lentäen, sillä nyt oli taas Haikun, Rakun ja Noran kolmoisrokotusten uusimisen aika. Koda lähti mukaan hakemaan passia ja rabiesrokotusta syksyistä Ruotsin näyttelyä varten.

Raku tykästyi mummilta lainassaolevaan koppaan

Valmiina lähtöön! Paitsi ei, jos Rakulta oltaisiin kysytty. Raku oli hyvin valmiina jäämään kotiin.

Menin riskillä ja nappasin kisut aamulla koppiinsa ilman, että suljin ketään piilopaikattomaan vessaan kiinniottojen ajaksi. Kaikki menivät kiltisti koppiinsa ja ainoastaan Raku huomasi, että jotain outoa on tekeillä, mutta sitäkään ei tarvinut jahdata. Jätin Kodan viimeiseksi ja poitsu meni ihan itse koppaan kun laitoin pehmusteen paikoilleen. Ei kavereiden vankeus poitsua hetkauttanut.


Kukaan ei inahtanutkaan rokotteiden laiton aikaan.  Reippaita pieniä kaikki. Eläinlääkäri oli onneksi tarkkaavainen ja huomasi, että Kodalle oltiin viime vuonna laitettu erimerkkinen kolmoisrokote, joka on voimassa vain vuoden ja menee täten jo syyskuussa umpeen. Päädyttiin uusimaan Kodallekin kolmoisrokotus ja nyt kaikilla on seuraava kerta 3 vuoden päähän.

🎶 Passi ja tirppapaisti, passi ja tirppapaisti.... 🎶

PS. Kilpailutus kannattaa. Soitin kahteen läheiseen yksityiseen eläinlääkäriasemaan ja tällä toisella, uudemmalla, asemalla tismalleen samat toimenpiteet olisivat maksaneet jopa 80 € enemmän. Meidän lasku jäi jopa hieman alle puhelimessa annetusta hinta-arviosta, vaikka mukaan tuli ylimääräinen rokotus.

4 kommenttia:

 1. Oho, kyllä tosiaan kannataa kilpailutus, ainakin tuollaisen porukan kanssa. Hauska että kaikki menivät noin helposti bokseihinsa ja taisivat matkustaa hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo toinen asema on muissakin asioissa todettu kalliimmaksi, joten tuskin käydään siellä enää, ellei ole pakko. :/

   Oli kyllä yllättävä miten helposti menivät! Paitsi Koda oli odotettavissa. :D Olin vähän pelännyt, että Haikun ja Rakun kanssa tulee vaikeuksia. Etenkin, kun Rakulla on tapana mennä piiloon sängyn alle, jos ei halua jäädä kiinni.

   Poista
 2. Tuo kolmen vuoden voimassaoloaika on kyllä huippu. Pitäis selvittää, saisiko täälläkin jostain vastaavaa rokotetta. Viimeksi saatiin vaan vuoden voimassaolevat ja juuri huomasin, että muutaman kuukauden päästä olisi taas rokotusrumba edessä. Tosin siitä hyvä, että tulee sitten samalla tarkistettua hampaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin huippu! Taitaa olla käytössä ainoastaan Purevaxilla (Purevax RCP).

   Poista