perjantai 17. toukokuuta 2019

Koda 1 v!!

Tänään juhlitaan ison pojan 1 v synttäreitä! Onnea Koda!!! ♥ ♥ ♥Kasvussa otettiin vielä loppukiri ja painoa poitsulla on tällä hetkellä 4,7 kg, mikä tarkoittaa, että poitsu on porukan isoin.

Koda on ollut todella helppo pentu ja teini. Olen kovasti yllättynyt, että minkäänlaista teiniuhmaa ei näkynyt minua eikä kisukavereitakaan kohtaan. Paitsi se lyhyt kokeilu, mikä ei sekään tosin ollut uhmaa. Korvat ovat toimineet moitteetta ja kavereille on aina kuristu rennosti ja komentelut on otettu vastaan samalla rennolla asenteella. Jopa Haiku, joka komentaa Rakua napakasti (yleensä silloin kun on nälkä ja ärsyyntyminen herkässä), tuntuu ottavan Kodan komentelun enemmän leikkinä, koska niin tekee Koda itsekin. Kodaa ei ole myöskään missään vaiheessa ahdistanut se, että kaveri ei yleensä halua leikkiä yhtä kauaa kerralla kuin Koda olisi valmis ja halukas. Ehkä myös kavereiden määrällä on tässä oma vaikutuksensa, sillä aikoinaan eritasoisista leikkihaluista johtuen Rakulle ja Haikulle tuli sähköiset välit, mitkä onneksi saatiin kuntoon myös Noran tulon avustuksella. Missään nimessä ei voi kuitenkaan vähätellä Kodan 10+ arvoisten kissasosiaalisten taitojen vaikutusta.

Synttäreitä on juhlittu suuuurin herkkumäärin sekä tirppa-tv:n parissa. Aloitimme nyt myös viimein agilityn. Pojat olivat kaikkein innokkaimmin suorittamassa rataa. Viimeksi kisut ovat päässeet radalle joskus ennen Kodan tuloa, joten Kodalle kokemus oli ihka ensimmäinen. Raku meni radan 4 kertaa ja pitkään paussiin ja vauhtiin nähden yllättävästi muisti vielä radan (esim. putki on vaikea, yleensä sitä koitetaan ohittaa kovasta vauhdista) ja muisti jopa yhden esteen "yli" ja "ali" eron. Kodalle suurin kynnys oli sama mikä aikoinaan oli muillekin; A-este. Raku kävi monta kertaa näyttämässä mallia miten siinä kuuluu olla, jotta saa herkun. Lopulta se alkoi sujua Kodaltakin.

Raku: "Miulle tuplaherkut mentoroinnista!"

Päiväruuan kanssa nautittiin kisujen mummilta lahjaksi saatua sardiinisisältöistä märkäruokaa, jossa on myös Kodan rakastamaa silliä. Kiitokset mummille, parivaljakko HK tykkäsi! Nirsopoika Raku saa maistiaisen iltapalan joukossa ja mukanaolevan kanan vuoksi Nora saa sen sijaan ekstrapaljon omaa märkäruokaansa.

Intensiivistä tirppatarkkailua

Mami nostalgiafiiliksissä kun Koda nukkui piiiiiitkstä aikaa piilossa, mikä kuului pentuna lemppareihin

Tänään oli tarkoitus viimein päivittää Kodan oma sivu ajan tasalle, mutta yhtäkkiä tunnit katosivat päivästä. Huomenna uusi yritys. Tänään vielä juhlitaan.

8 kommenttia: