torstai 8. marraskuuta 2018

World Show 2018

Terveisiä Tampereelta viimein! Matkasimme 26.10. Noran kanssa toista kertaa Suomessa järjestettyyn Maailmannäyttelyyn, johon todella tuli kissoja aivan joka kolkasta! Peräti 11 kissaa olivat matkanneet Kiinasta saakka ja 32 Brasiliasta. Paikalla oli kissoja 27 eri maasta. 

Avajaisseremoniaa

Nora selvästi nautti matkan alusta asti meidän kahdenkeskeisestä (+ mummi) reissusta. Lähdimme matkaan jo perjantaiaamuna ja tyttö käytännössä tarjosi itsensä mukaanotettavaksi tullessaan kiipeilyseinän tasolle istumaan kun oli aika lähteä. Bussissa tyttö kehräsi ja leipoi kun sille jutteli ja ensimmäistä kertaa nautti olla kopasta ulkona matkan aikana. 

Matkasimme Tampereelle Pohjoisen Rotukissayhdistyksen järjestämällä bussikuljetuksella ja oli mukava matkata kissamaisessa seurassa, vaikka vähän ahdasta olikin. Nora koppansa kanssa oli sen verran pieni, että pidin koppaa sylissäni matkan ajan. Tytön kevyt paino oli rauhoittavan lämmin sylissä ja välillä mummikin halusi osansa.

Nora nauttii huomiosta bussissa

Olimme Tampereella klo 19.30 aikoihin ja ilta kului mukavan rennosti hotellilla. Kerrankaan seuraavana päivänä ei myöskään tarvinut olla aivan kukonlaulun aikaan ylhäällä, sillä lähtö näyttelypaikalle oli vasta klo 8. Toki varhaisella aamiaisella olimme jo 6.30. 

Ah autuutta kun saa hetken olla ainut kisu ja paistatella huomiossa!

Lauantai - arvostelut


Maailmannäyttely on hyvin pitkälti kuin tavallinen näyttely, mutta yhdellä isolla erolla: Siinä arvostelut on vain yhtenä päivänä ja seuraavana päivänä on Best In Show -loppukilpailu, jossa on läsnäolopakko myös niillä kissoilla, joita ei loppuhuipennukseen valittu.

Sisääntuloaika oli klo 10 asti ja klo 10.30 alkoi avajaisseremonia. Suomessa ihanaa on, että täällä toimii yleensä kaikki ja niin nytkin: avajaisseremonia oli tunnelmallinen ja kaunis ja aikataulut pitivät. 

Curleja oli paikalla 18, joista harmillisesti 4/5 leikatuista naaraista oli samalla tuomarilla. Kastraattinaarascurleista oli siis vain kahdella mahdollisuus edetä loppukilpailuun. Lisäksi curlit oltiin jaoteltu monelle eri tuomarille, joista osan pöytä oli todella pitkän matkan päässä mikä teki kaikkien arvostelukuvaamisesta mahdottoman, sillä curlit myös aloittivat tuomareidensa arvostelut. Nora oli tuomarinsa, Magdalena Kudra (joka on nominoinut Noran viime vuonna Ruotsissa), vuorossaan toinen arvosteltava. Ensimmäisenä oli moninkertainen Best In Show-voittaja Pinkki-curli (SP SC FI*Trollin Pinky DSM).

Magdalena tykkäsi Norasta kovasti, etenkin kehon harmoniasta (mittasuhteet ja lihaksikkuus), ihastuttavasta ilmeestä sekä turkinlaadusta ja näyttelypesusta. Yleisvaikutelma: "Super lovely temper ♥"

Tässä taas, ihan rutiinisti

*suuret simmut -moodi aktivoitu* Koska Magdalenan 6 kastraattinaaras -kilpailijasta 4 oli curleja, hän halusi tehdä jo heti alussa curlien kesken karsinnat. 2 naaraista oli pitkäkarvoja ja 2 lyhytkarvoja, joten Nora kävi heti arvostelunsa jälkeen Tuomarin Parhaan esikarsinnan Pinkkiä vastaan. 

Nora ja Pinkki

Olin aivan varma, että karsinta olisi läpihuutojuttu Pinkin hyväksi, mutta tuomari vertasikin tyttöjä pitkään luetellen vuorotellen hyvät ja huonot puolet molemmista. Noran eduksi nousi mm. vähäisempi aluskarva, mutta Pinkki on kokonaisuutena standardinmukaisempi ja ikääkin on Noraa enemmän (Pinkki on 9 v nuori), joten Pinkki eteni iltapäivän Tuomarin Paras -valintaan ja Noralta näyttely päättyi siihen viimeisten kehujen saattelemana.

 Noran viikonloppu päättyi siis lauantaina jo ennen klo 12 (näyttelypäivä kesti klo 18 asti), mutta tämä ei haitannut. Minusta on niin ihanaa kun curliharrastajien keskuudessa on niin hyvä yhteishenki, että käytännössä sillä ei ole mitään väliä kuka pärjää, kunhan on curli. Pinkin meriiteillä ja show-luonteella olikin aivan loistava mahdollisuus päästä etenemään paneeliin asti.

Paikalla olikin paljon uusia curlituttavuuksia ja minun sydämeni vei meidän häkkinaapuri GIP FI*Debals KappasVaan eli Kake. Kake on todella utelias ja huomionhakuinen punahopeatabby pitkäkarvacurli. Niin rakastettava! Kake tuli monesti nojailemaan sturdinsa seinään kun juttelin Noralle.

Kake upean värinsä kanssa

"Heiiii huomioi muakin!"

Curlirivistöä. Maailmannäyttelyssä jokaisen häkkipaikan kohdalla oli koristeruusuke, jonka sai omaksi näyttelyn jälkeen. Näyttelyssä ei ollut perinteisiä sertiruusukkeita lainkaan.

"Mami älä unohda kuka on sun ykkönen täällä!"

"Raksutan sua!"

Noran Maailmannäyttelyn tulos: EX1 CAPS

Vaikka meidän päivä oli jo ohitse, näyttelyssä riitti koko lauantain ja sunnuntain ajan ihmeteltävää. Oli uusia ja vanhoja kavereita (tapasin mm. turistina olleen JustKittying-blogin mamin!), todella runsas määrä erilaisia myyntikojuja ja tottakai kissuja!

Paikalla oli mm. Kodan 2 enoa ja emo.

Askolan näyttelystä tuttu Puuka-eno

Onko epäilystäkään? Kodan emo Isla :D

Isla

Ikki-eno (PR FI*Vulpes Alfeios)

Sukulaisillahan meni niinkin superhienosti, että komistusten komistus Puuka oli BIV NOM eli Värin Paras ja pääsi sunnuntain paneeliin kisaamaan World Winner -tittelistä!!

Ei tunnu missään, tuumii Puuka. Kun on komea niin on komea.

Tuomarin Parhaiden aikaan yleisöä alkoi olla tuomaripöytien ympärillä niin, että sai melkein edetä kyynärpäätaktiikalla.

Sunnuntai - loppuhuipennus


Sunnuntaina matkattiin lauantain tapaan Porokin bussilla näyttelypaikalle hyvissä ajoin. Myös sunnuntain näyttelypäivän oli määrä kestää klo 18 asti. Edessä oli meille rauhallinen päivä, mitä nyt oli jännitettävää tuttujen kisujen puolesta paneelissa. Mm. 2 curlia (Siriuksen-kissalasta) oli päässyt paneeliin asti. Lauantai oli mennyt kokonaan jalkojen päällä kahden hallin väliä kulkiessa (kategoriat 1,2 ja kotikissat olivat Halli C:ssä kun taas kategoriat 3 ja 4 Halli D:ssä) ja kissuja kuvatessa, mutta sunnuntaina ehti kiertää kojuja ja olla rauhassa häkkien luona. 

Näyttelyssä oli molempina päivinä aivan mahtava tunnelma niin osallistujien kuin yleisönkin osalta. Joka puolella oli kauniita kissoja, ihastelevia katseita ja hymyileviä kasvoja. Oli rotuja ja värejä, joita ei ehkä niin usein näe. Kuten burmilla. 

Kissa kuin lumipallo

Tämä burmillakisu keskittyi leikin hurmaan häkkinsä päällä

Paneelia pystyi seuraamaan hyvin myös jättiruuduilta. Lauantain arvostelusetelit jaettiin vasta sunnuntaina eikä niitä pystynyt ottamaan itse, vaan toimihenkilöt jakoivat setelit.

Puuka paneelissa (eka kisu)

Erityiskiitos Suomen Kissaliitolle, että paneelin voittomusiikit olivat todella siedettävällä volyymilla! Viime vuonna Hollannissa voittomusiikki pauhasi niin kovaa, että eräs kissa säikähti todella pahasti ja karkasi lavalta. 

Kissaliitto toteutti todella laadukkasti paneelin, sillä kissat eivät olleet edes lavalla voittajan julistukseen asti, vaan ääntenlaskun alkaessa kisut vietiin pois ja sen jälkeen ainoastaan voittaja palasi lavalle. Tämän vuoden Maailmannäyttely oli myös historiallinen, sillä tämä oli ensimmäinen häkitön paneeli!! Kissoja ei siis viety häkkeihin odottamaan vuoroaan kuten normaalisti on ollut tapana, vaan Suomen yleistä näyttelytapaa mukaillen kissat tuotiin aina suoraan assistentille. Todella moni ulkomaalainen olikin käynyt kehumassa järjestelyä, joten toivottavasti Kissaliiton esimerkillä tapa yleistyy tulevissa Maailmannäyttelyissä. Kissat ovat paljon vähemmän stressaantuneita tällä tavoin.

Kiitos Kissaliitolle elämyksellisen, todella laadukkaan ja kissaystävällisen näyttelyn järjestämisestä! Kiitos myös kaikille tunnelman luomisesta! Oli ihana nähdä, tutustua ja kokea ja niin se viikonloppu vain hurahti niin, niin nopeaa. Ja 2 World Winner -voittajaa oli somaleita (molemmat Kharn-Ka -kissalasta), wuhuu!! 

Ihana mustahopea Morrison-somali (S*Saivokattens Hopea Fina-Anselmiina)

Näyttävä myyntipiste!

Näyttely oli eurotyylinen eli 2 sivua häkistä oli avoinna. Toisella puolen riviä oli yleisö ja toisella omistajat.

Somakissin rotupöytä ja punainen Dean-kisu (GIC FI*SunnyPace Galega) hurmaamassa yleisöä.

KIITOS

Olimme kotona takaisin maanantain puolella klo 1.30 yöllä. Valitettavasti sain matkasta tuliaisena kovan kuumeen, josta muodostui flunssa ja paha yskä. Viikkosuunnitelma meni uusiksi kertaheitolla ja mitä parhaimman Koda-hoitajan avustuksella kuume selätettiin viime viikon keskiviikkona. Nyt vasta kuitenkin yskäkin alkaa vasta laantua. 

6 kommenttia:

 1. Teillä oli hieno viikonloppu. Oli kiva nähdä! Jäi bongaamatta tuo tiikeri myyntipisteellä, mutta onpa hieno piste todellakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva!! :) Siellä oli niin paljon myyntipisteitä ja muutakin ihmeteltävää, ettei ihmekään jos jonkun missasi. :D

   Poista
 2. Hieno viikonloppu teillä! Nora on tosi reipas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella! Uuttakin oppi taas hurjasti samalla! :)

   Poista
 3. Varmasti kiva kokemus! Kiipeilupuiden myyntipiste näyttää kyllä houkuttelevalta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meille ei mahdu, muuten olisi hiukka saattanut budjetti ylittyä. :DDD

   Poista