torstai 20. syyskuuta 2018

Oli näyttelyssä muitakin kisuja

Etenkin sunnuntaina tuli kierreltyä paljon häkkejä ja ihasteltua upeita kissuja. Ehdottomat tärpit olivat tietenkin omat rodut eli curli, somppu ja haaverotu balineesi. Jokainen kisu tuli kuitenkin moikattua ja jälleen kerran sai ihmetellä miten tuomarit pystyvät valitsemaan parhaat niin upeista ilmestyksistä. Luleå on ilmeisesti mukavan matkan päässä myös Norjasta, sillä monien kissujen nimissä komeili Norjan maatunnus.

Curleilla oli hyvä päivä lauantaina, sillä molemmat olivat Tuomarin Parhaita! Siinä missä Nora valmistui GIP:ksi lauantaina, Kiwi valmistui Grand International Championiksi sunnuntaina.

GIC FI*Siriuksen KiwiCurl paneelissa lauantaina

Somppuja oli edustamassa 2 kisua eri väriryhmistä. Sininen somppu oli TP ja Best In Show lauantaina ja riistanvärinen oli samat sunnuntaina. Molemmat tiettävästi kotoisin Norjasta.

Riistasomppu

Sininen somppu. Tämä oli sosiaalinen ja kova juttelemaan!

Tämä kisu oli hiljaisempi, mutta tuli edustalle ihmettelemään kun sille jutteli

Niin söpö!

Kohtasin näyttelyssä uuden rakkauden ja sitä se oli heti ensisilmäyksellä: upeimmista upeimman mustahopea abessinialaisen! Tämä aby oli kokonaisuutena niin harmoninen ja luonne täyttä kultaa (tuomarille pääsyä odotellessa leipoi omistajansa sylissä suurin elein ja antoi hänelle pusuja), etten voinut olla palaamatta ihastelemaan sitä uudestaan ja uudestaan. Sattuikin, että tämän abyn omistaja oli sama, joka omisti ylempänä olevan sinisen sompun. Harmikseni ja suureksi ihmetyksekseni hopea-aby ei tullut valituksi kumpanakaan päivänä Tuomarin Parhaaksi.

Hello handsome!

Balineeseja saikin metsästää, sillä näyttelyssä sai valita paikkansa ihan itse. Kissan häkkirivin kirjain tuli kuitenkin käydä merkkaamassa sihteeristön pöydällä olevaan listaan, mutta balineeseja ei oltu käyty merkitsemässä. Paikalla oli myös suklaanaamiobalineesi, joten halusin ehdottomasti käydä ihastelemassa näitä. Pitkän etsinnän jälkeen ne viimein löytyivät nukkumasta piilossa pesässään upeasti sisustetussa, mutta hämärässä häkissä. Omistajaa ei näkynyt. Jäin odottamaan tilaisuutta ottaa kuva arvostelun yhteydessä. Tässäkin vaikeaksi oli tehty se, että tuomarin pöydällä ei ollut sunnuntaina nähtävillä listoja kaikista arvosteltavista kissoista, vaan numerot ilmoitettiin muutama kerrallaan. Sattumoisin kävelin ohitse päivän loppuolella kun toinen balineeseista oli odottamassa arvosteluun pääsyä.

Tämä ihanuus on kotoisin Ruotsista


Lisäksi paikalla oli kaveri uuden pentunsa kanssa! Myös vanhempi kisu (sfinx) oli paikalla, mutta siitä en hoksannut ottaa kuvaa. Niilo oli Tuomarin Paras pentu sunnuntaina! Onnea asianosaisille!

Hurmaava 5 kk ikäinen cornix rex Niilo. Kyllä harmitti reippaita pentuja katsellessa, että Koda oli liian nuori osallistumaan. Uskon, että Koda viihtyy näyttely-ympäristössä kun on niin paljon ihmeteltävää ja HUOMIOTA.

Myös toisella kaverilla meni upeasti kun hänen norjalainen metsäkissansa oli Tuomarin Paras sunnuntaina! Onnea!

Ihana GIC FI*WitSarin Kyösti

Noran arvostelussa sunnuntaina takana oli odottamassa 2 maine coonia. Lienivät kavereita kun niin tuttavallisesti moikkailivat toisiaan.

"Heiiii, tuu tänne miun luo."

Herkkä hetki lauantaina paneelissa. Kisua jänskätti ja piteli assaria kädestä kiinni. Sitä ahdisti assarin paidassa oleva numerolappu ja assari otti sen pois niin kisukin rauhoittui. Näyttelyssä oli jopa 2 miesassaria, joista toinen oli pääassistentti.

Pari vierailijaa kertoi, että olivat tulleet näyttelyyn saadakseen lääkettä arjen stressiin. Voin todellakin allekirjoittaa tämän, kissanäyttely ihanine kissoineen on zen-puutarha.

8 kommenttia:

 1. Mulle kävi aikoinaan samoin, kun näin Wylden isän näyttelyssä. Mä vain tiesin ettei mun elämä ole täydellistä ilman hopea-abya. Siitä meni jokunen vuosi ja lopulta Wylde tuli mulle. Nythän noi hopeakissat on päässy lisääntymään sinihopealla abylla, hopeatiikerieurolla ja mustahopealla somalilla 😂

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniita ihania kissoja kaikki, ja kiva rapsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä niin upeita kertakaikkiaan ♥ Ja moni hurmuri jäi kuvaamatta, ehkä ihan hyvä niin.

   Poista
 3. Paljon ihania kissoja, ja voi tuota viimeisen kuvan jännittäjää <3

  VastaaPoista
 4. Kissat. Ne vaan on niin ihania ♥

  VastaaPoista