tiistai 29. elokuuta 2017

Rakun FORL

Rakulla todettiin jo vuonna 2014 aivan lievää alkavaa syöpymää kahdessa hampaassa. Pitkään selvittiin pelkillä pienten etuhampaiden itsekseenirtoamisilla, mutta tänään saimme kunnollisen FORL- eli hammassyöpymädiagnoosin kun kävimme kuvauttamassa hampaat alkukuun ikenen verenvuodon vuoksi.

Tilanne ei ollut aivan niin paha kuin olin pelännyt, mutta Raku poistui silti asemalta 2 hammasta köyhempänä. Eläinlääkäri katsoi ensin, että vain yksi hammas tarvitsisi poistoa, juuri siitä kohtaa mistä ikenet olivatkin olleet herkkinä. Pyysin olla mukana röngtenissä ja katsoimme kuvat yhdessä. Siinä samalla eläinlääkäri näytti syöpyneen hampaan ja jopa minun maallikkosilmin sanottuna se ei ollut terve. Hampaan takaosassa lähellä ienrajaa oli punainen ilkeän näköinen reikä. 

Raku jäi hampaanpoistoon ja minä lähdin kaupungille kiertelemään 3:n tunnin ajaksi. Tultuani hakemaan Rakua sain kuulla, että eläinlääkäri oli joutunut poistamaan myös syöpyneen hampaan viereisen hampaan, sillä sekin oli ollut jo sen verran pahana. Röngtenissä havaittiin alkavaa syöpymää kahdessa alahampaassa ja oikeassa alakulmahampaassa, nämä joudutaan huonolla tuurilla poistamaan vuoden-parin sisään.

Pitkään kestettiin ilman isoja operaatioita, nyt pitää vain toivoa, että loput hampaat pysyvät mahdollisimman pitkään suussa. Onni, että saamme pian pakastimen täyteen emokanan reisilihanpaloja, ne ovat ainoat isot lihankimpaleet mitä Raku mielellään pureksii. Hampaidenharjausta jatketaan totutusti joka toinen päivä -tahdilla.

Matkalla eläinlääkäriin. Raku oli turvahihnassa kiinni, joten uskalsin pitää ovea auki. Poitsu inhoaa matkustelua ja oli rennompi kun sai rapsutuksia.

Kisut ovat tottuneet lämmittelemään patterin lähellä, mutta tähän aikaan vuodesta se ei ole vielä päällä. Lattia on kylmä, joten improvisoin.

Nora: "Miks sää haiset näin pahalle?"

13 kommenttia:

 1. Rakulle tsemppiä! Toivotaan, että tauti etenee mahdollisimman hitaasti. Onneksi kissat pärjäävät hyvin puutteellisellakin purukalustolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä ja onneksi saatiin mennä näinkin pitkään ilman operaatioita. :)

   Poista
 2. Tsempit Rakulle ja emännälle! <3 Toivotaan, että Raku saisi pitää hampaansa mahdollisimman pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan! Saimme antibiootinhakureissulla mukaan myös Hexagel-hammaspuhdistusainetta, jospa se antaisi vähän extra-apua. :)

   Poista
 3. Meiltäkin tsemppejä! Tyhmiä noi hammasjutut :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin on ja hitsin yleisiä. :( Toivottavasti niiden syntymekanismi paikannettaisiin pian, niin voitaisiin tulevaisuudessa paremmin välttää niiden syntyä.

   Poista
 4. Voi että! Ihan tyhmiä nää hammasongelmat, toivottavasti tosiaan tämä etenisi mahdollisimman hitaasti ettei ihan heti hampaita tarvitsisi poistella. Reippaalle Rakulle isot tsempit ❤

  VastaaPoista
 5. Rankka keikka! Kaikkea hyvää jatkoon..

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä Rakulle.
  Meilläkin Nalalla on samaa vaivaa, yksi hammas on jo jouduttu poistamaan. Syssymmällä pitäisi taas mennä hammaskontrolliin niin tiedetään onko tilanne pahentunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi Nalaa. :( Meillä kävi onni, että saatiin elellä näin pitkään ilman operaatioita, vaikka synkkiä pilviä näkyi jo 3 vuotta sitten. Toivottavasti säästytte uusilta operoinneilta mahdollisimman pitkään!

   Poista
 7. Voi pääh, kurjia nuo tuollaiset vaivat. Toivottavasti tulee sellainen seesteisempi vaihe, eikä tarvi ihan heti uusia operaatioita.

  VastaaPoista