lauantai 12. elokuuta 2017

Erilaisempi ruokakuppi

Tehdessäni viime viikolla Noralle ruokatäydennystilausta Zooplussaan päätin samalla toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni aktivoivammasta ruokakupista. Haluaisin tarjota kisuille silloin tällöin ruokaa muualta kuin ruokakupista aktivoinnin lisäämiseksi, mutta koska oma piha, johon heitellä lihanpaloja, puuttuu ja ruuan kosteus on haasteellinen sisätiloissa, niin en ole pystynyt toteuttamaan tätä. Olen myös hyvin laiska tiskaaja, joten en ole halunnut hyödyntää meidän aikaisempia älypelejäkään.

Vähän aika sitten mieleeni muistui Catch-älypeliruokakuppi, joka on meidän tarpeisiin aivan täydellinen. Pinta-alaa on mukavasti, jotta kisut pysyvät kiireisinä ja kupin muoto on sellainen, ettei sitä voi kipata helposti ja piikkien korkeus ehkäisee myös yrityksiä napata ruuat suoraan suulla. Kupin pinta on sileä, joten se on helppo pestä käsinkin, mutta kestää myös konepesun. Kupin koko on sopiva, joten se ei vie liikaa tilaa koneesta eikä altaasta. Tilaukseni aikaan hintakin oli vain 15 €, joten tämän ostoa ei tarvinut kauaa miettiä. Tilasin jokaiselle oman.

Tilaukseen lähti ruuan ja kuppien kaveriksi myös herkkuja

Oli mieluisa yllätys, että nykyään Zooplussalta saa ottaa tilaukseen useammankin kuin yhden palkkiokaupan tuotteen. Meillä on pisteitä kertynyt mukavasti ja käytimme niitä Dokas kuivattu kuore/kananfile -herkkuihin ja Cosman märkäruokakokeilupakkaukseen.

Lähetyksen saavuttua tiistaina Kansainvälisenä kissapäivänä kokeilimme uusia kuppeja heti samana iltana ja kisut tarttuivat haasteeseen innokkaina hetken alkuhämmennyksen jälkeen. Haikulla ja Rakulla oli ruokana broilerinjauhelihaa ja Noralla poronjauhelihaa.

Lähtöasetelma

Raku: "Mitä sää mami oot tehny meän ruuille?!"

"Marinat pois ja saalistuspuuhiin! Voin tulla tän jälkeen auttaan."

"Etkä! Mun ruuat!"

"Ois helpompaa jos nää palat tarttuis tassuihin."

Raku kokeilee oikoreittiä

Nora suoriutui haasteesta nopeimmin, 30 minuutissa. Raku luovutti jo varsin varhaisessa vaiheessa, mutta tuli kokeilemaan myöhemmin uudestaan. Poitsu ei jaksanut kokeilla montaakaan minuuttia ja suurin osa ruuasta meni lopulta käsinsyöttönä temppupalkkiona. Sotkuista puuhaa, mutta kerrankos sitä Kissapäivän kunniaksi.

Poronjauheliha oli nappivalinta tuohon, mutta broilerinjauheliha ehkä vähän liian höttöä. Pitää seuraavalla kerralla kokeilla lihanpaloilla. Meillä on tavoitteena, että käyttäisimme kuppeja ainakin 1-2 kertaa kuussa. Koska ruokailu vie aikaa, kohdistamme käytön viikonlopuille.

PS. Muistathan, että Zooplus-tilauksia tehdessä voit samalla vaivattomasti osallistua eläinsuojelutyöhön tekemällä tilauksen jonkun yhteistyösivuston kautta, jolloin 4 % tekemäsi tilauksen nettosummasta tulee palkkiona heille. Tilauksen voi tehdä esimerkiksi Kisu Ry:n blogin  tai Trio MiuMaun ja Herra Nilssonin blogin kautta (jossa palkkiot lahjoitetaan vaihteleviin eläinsuojelukohteisiin). Alkavan syksyn painajaismainen kissakuormitus yhdistyksillä on taas käynnissä ja kaikenlainen avuntarve on huutava.

16 kommenttia:

 1. Nuo kupit näyttää hauskoilta, ja olenkin pitkään harkinnut tuollaisen hommaamista, mutta ei vaan ole tullut hommatuksi... Ehkä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen ollut tietoinen noista kupeista jo pitkään, mutta jostain syystä en ole osannut ajatella meille ostamista, jääräpäisesti vain haaveillut tuollaisesta. :'D

   Poista
 2. Hmmm ruokavaikeutusta = ihmisjuttuja! Hö. Kannatamme Zooplussan tilauksia lahjoittajien kautta! Me kans tehään niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Haasteet saisi rajoittaa herkkuihin, ruoka on ruokaa eikä sen kanssa leikitä!" - Kisut

   Poista
 3. Toimiiko tuo lahjoittajien kautta tilaaminen vain siten että mennään zooplussaan blogin linkkien kautta? Ettei tarvitse laittaa tilauksen yhteyteen mitään koodeja tai vastaavaa? Olen tekemässä isohkoa zooplus-tilausta ja haluaisin samalla tukea löytöeläimiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse koodeja, linkin kautta kulku riittää. :)

   Poista
 4. Kiva postaus!

  https://jabuvaan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Hyvät ruokakupit! Meillä on sellainen lahjaksi saatu spiraalikuppi, mutta alkuinnostuksen jälkeen sitä harvoin tulee käytettyä, kun tulee niin paljon sotkua. Parhaiten toimivat just palalihat kun hienojakoinen ruoka-aine, jauheliha tai märkäruoka, leviää ympäri keittiötä tassunpohjissa. :'D

  Pitääkin tämän innostamana ottaa kuppia useammin käyttöön. Ehkä tuo pari kertaa kuukaudessa -lupaus sopisi meillekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei leviä, mutta kieltämättä palalihaan on varmasti helpompi tarttua kuin liiserimäiseen broilerinjauhelihaan. :D

   Poista
 6. Hyvä muistutus! Tosin meillä ei nyt ole ollut aktivointikuppeja ollenkaan, mutta voisipa taas jossain vaiheessa hommata sellaiset. Varmaan tosiaan joku valmiiksi paloiteltu sydän toimisi noissa kans hyvin.

  Myöhästyneet synttärionnittelut myöskin Noralle! <3

  VastaaPoista
 7. Nuo kupit näyttää tosi hyviltä aktivointivälineiltä. :) Meillä on yksi aktivointi/ahmimisenestokuppi, mutta sitä ei ole vähään aikaan tullut päästettyä kaapista käyttöön. Pitäisi taas kokeilla joku päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvää aktivointia tuo. :D Ehkä sujuu nopeammin palalihalla, mielenkiintoista testata sitten kun taas aikaa ja jaksamista löytyy.

   Poista
 8. Coco ja Ruffe varmaan olisivat nälkälakossa jos laittaisin tuommoisen kanssa ruuan nenän eteen :D Nytkin on niiden kanssa niin hankalaa tuo syöminen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. :( Toivottavasti alkaa ruoka taas maistumaan paremmin. Ehkä kun ilmat viilenee entisestään?

   Poista