maanantai 30. tammikuuta 2017

Tummia pilviä ennen näyttelyä

Viimeinen julkaisu Kemin näyttelystä. Haluaisin vielä kertoa meidän edesottamuksesta ennen näyttelyä, jonka vuoksi Noran osallistuminen melkein jouduttiin perumaan.

Kaikki alkoi uudenvuoden jälkeen 1.tammikuuta eli 2 viikkoa ennen näyttelyä kun Noralle tuli todella paha kutina korviin. Tyttö raapi korvia koko päivän tunkien kynsiä syvälle korvaan ja ropsuttaen reippaasti myös korvien juurista. En keksinyt kutinalle mitään syytä eikä auttanut kuin toivoa, että tyttö olisi onnistunut tarkkaavaisuudestani huolimatta syömään jonkun epäsopivan ruuanmurusen ja että kutina laantuisi itsestään seuraavaan päivään mennessä.

Tuon päivän jälkeen kutina laantui hieman, mutta ei kaikonnut. Kutinan myötä karvaa oli alkanut lähtemään korvientaustoista ja pelkäsin, että sitä lähtisi niin paljon, ettemme pystyisi osallistumaan kauan odotettuun näyttelyyn. Huomasin myös, että Raku oli rapsutellut pyöreän karvattoman kuopan oikeanpuoleiseen poskeensa. 

Meille oli tullut uusi hieno pyykkikori keskiviikkona 28.joulukuuta ja kutina alkoi muutama päivä sen jälkeen. Koska yhä tiistaina 3. pv Noran korvat kutisivat, kokeilin heivata pyykkikorin parvekkeelle, jos syy olisi siinä (esim. käsittelyaine).

Kun pyykkikori oltiin saatu pois sisätiloista, Noran kutina alkoi rauhoittumaan. Tiistai-illan tyttö joutui kuitenkin pitämään hetken kauluria. Keskiviikkoaamuna oli vielä hieman kutinaa, mutta töistä tullessani oli kutinaton Nora vastassa. 

Isäni haki pyykkikorin luokseen ja kokeilemme jossain vaiheessa palauttaa korin tänne, josko pintapesu auttaisi. Kori ei ollut halpa ja se on niin hieno ja käytännöllinen, että mieluusti pitäisin sen täällä meillä. Mutta kissojen ehdoilla mennään.

Meidän vuosi ei siis alkanut ihan toivotulla tavalla, mutta onneksi näyttelyynpääsy ei estynyt ja siellä meni paremmin kuin uskalsin toivoa. Allergikkojen kanssa nämä edustushommat ovat välillä normaalia jännempiä.

"Näin pääsi käymään, mutta loppu hyvin kaikki hyvin."

14 kommenttia:

 1. No voihan kurjuus, sitä löytää hienon pyykkikorin, ja sitten se tekeekin allergiaoireita! Onneksi ei kuitenkaan ollut sen kummemmasta kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi ei. :) Mutta huonoon aikaan pääsi iskemään!

   Poista
 2. Itse ostin syksyllä uuden rikkalapiosetin ja Manu stressaantu siitä. Sähinän kera sängyn alle ja siellä oli loppuillan. Nyt ei enää juurikaan haittaa herraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Onneksi tottui. :) Pienestä se on kiinni noissakin.

   Poista
 3. No juu mut oli se onni, et kaik kumminki meni hyvim päi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! :) Olisi ollut todella kurjaa, jos Nora ei olisi päässyt osallistumaan kaaaauan odotettuun näyttelyyn. Olisin mennyt paikalle joka tapauksessa, mutta aivan eri tunnelma mennä osallistumaan kissan kanssa. :)

   Poista
 4. Oho, mutta onneksi osasit yhdistää oireilun pyykkikoriin! Meilläkinhän on tosiaan kokemusta tuosta että allergia voi yllättää näyttelykissalla ikävässä tilanteessa - keväällä jäätiin SW-näyttelystä pois voimakkaan allergiaoireilun (jonka syytä ei vieläkään tiedetä) takia ja nythän Ellalla oli myös vähän ennen näyttelyä taas mystinen, mutta onneksi paljon lievempi kuin edelliskerralla, allergiaoireilu, joka onneksi meni ohi. Kissojen kanssa voi käydä mitä tahansa aina. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts. :( Teillä onnistuikin sitten käymään huonompi tuuri tuon kanssa. Tiedän myös toisen bloggaajan, jonka kissalle tuli mystinen allergiaoire juuri ennen näyttelyä ja osallistuminen estyi. Komppaan täysin viimeistä lausetta. :D

   Poista
 5. Onneksi syy selvisi! Kankaita käsitellään kovilla aineilla ja harvoin tulee edes mieleen, että eläin voi oirehtia sellaisen takia. Muistaakseni esim. palonestoaine bromi on kovin allergisoiva. Löysin siitä esim. tällaisen kirjoituksen: http://kemikaalikimara.blogspot.fi/2009/05/villakoirat-syovat-palonestoaineita.html. Vaan teillä kävi onneksi näyttelyn osalta hyvin:)
  -Tidi&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Ei näytä tosiaan tule aina mietittyä ja toivottavasti saadaan käsittelyaineet hävitettyä, niin saadaan taas nauttia käytännöllisestä korista. :D

   Poista
 6. Onpas kummaa että tulee tuommoisia kutinoita pyykkikorista, hmm.. :/ Onneksi sait syyn selville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tosi kurjaa, olen halunnut uutta koria jo pitkään. :/

   Poista
 7. Mä pidän täällä peukkuja, että se pintapesu auttaa ja kori pääsee takaisin kotiin :)

  VastaaPoista