keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Näyttelyn kisukamut

Olin toissaviikonloppuisessa näyttelyssä äitini, hänen miehensä ja miehen tyttären kanssa. Äidilläni oli mukana molemmat kotikissansa: vajaa 8-vuotias Tuisku ja 3,5-vuotias kummipoikani Elmo. Molemmat ovat käyneet näyttelyssä ennenkin ja Tuisku osallistui nyt toista kertaa myös veteraaniluokkaan.

Kotikissat arvostellaan rotukissojen jälkeen, joten minulla oli aikaa kierrellä ja kuvailla Noran ja äitini kissojen välissä. Äitini kuvasi Noran arvostelut, Tuomarin Paras -valinnat ja sunnuntain paneelin. Kiitos!

Curleja oli pieneksi roduksi paikalla mukava määrä ja loistojuttu, että vieläpä molemmilla karvanpituuksilla! Yksi pitkäkarvainen curli (Rakun sukulainen) ei päässytkään tulemaan, mutta Noran lisäksi paikalla oli 3 lyhytkarvaista curlia Tampereelta asti. 

EC Siriuksen IdaCurl on todella rento näyttelyissäkävijä. Tyttö heräsi päikkäreiltä kuvausta varten. Lauantaina tyttö oli NOM eli Tuomarin Paras.

IC Siriuksen NidaCurl virkeänä ja valmiina leikkiin! Lauantaina tyttö oli NOM.

Siriuksen Ragnar LothbrokCurl. Sunnuntaina Best In Show!

Siriuksen Ragnar LothbrokCurl

Tapasin viimeinkin Päivän Siru -blogin mamin ja kauniin Siru-itämaisen. Olimme yhtä aikaa viime vuonna paikalla Kempeleen näyttelyssä ja taisin nähdä tuolloin Sirun, mutta tarkempi tutustuminen jäi onnistumatta. Oli todella mukava tavata viimein (kunnolla) ja onnea molempien päivien BIS-kaunokaiselle! ♥

SP FI*LoudMeow Stargazer, Siru.


Tapasin myös viimeinkin haaverotuni somalin edustajan ja voi millainen hurmuri poika olikaan! Minulle on jäänyt kuva, että somput ovat erinomaisia näyttelykissoja luonteeltaan ja viihtyvät näyttelyissä kuin kotonaan. Myös Herra Komistus, FI*Amajan Norton Norberto eli Norton, koki näyttelyissä olemisen pikemminkin pitkästyttäväksi kuin pelottavaksi. Tylsää kun ei pääse riehumaan täysillä, mutta edustuspuoli hoidettiin silti kunnialla kympin arvoisesti.

Herra Komistus eli Norton, punainen somali

Poitsu oli erittäin ulospäinsuuntautunut ja otti rapsuja mielellään vastaan vierailtakin. Suurta fania huomioitiin pusuttelemalla, käyttämällä tassutukena ja osallistumalla keskusteluun. Myös leikkinäytteitä ja linssiludeilua tarjoiltiin enemmän kuin mielellään. 


Arvosteluvuoron odottelua, rento oravakettu

Mitäpä sitä turhaan jännittämäänkään etenkään kun tuomarilla on HUISKA!

Lauantaina Nortonin tuomarina oli Eric Reijers, joka oli meillä sunnuntaina. Sunnuntaina Nortonin tuomari taasen oli Olga Komissarova, joka oli meillä lauantaina. Hauska sattuma!

Norton kisasi nuorten luokassa eikä täten saanut vielä sertejä, mutta poitsu oli molempina päivinä EX1. Onnea! Nortonin ihanan omistajan kanssa juttelin pitkät tovit ja vahvistui, että somppu todellakin on täydellinen lisä meidän apinaporukkaan, minkä toki jo tiesinkin. Aivan täydellinen pakkaus!

Koitin ottaa kuvaa kaverikissa Gabysta, Norton halusi kuvaan mukaan.

Kuvaan mukaan, pakko päästä. :D

Tajusin vasta sunnuntaina, että kisuthan ovat naamakirjasta tuttuja! Vaikka sturdin päällä komeili sivun nimi kissan kokoisin kirjaimin, ei sitä vaan tullut ajateltua. Norton ja Gaby seikkailevat Diivaelämää -nimisellä naamakirjasivulla.

Nortonia ihaillessa aika kului niin, etten ehtinyt hengailla äitini porukan kanssa niin paljon kuin olin ajatellut. Tuskin poissaoloani juuri huomattiinkaan, Tuisku onnistui keräämään molempina päivinä ympärilleen paljon ihailijoita niin häkin luokse kuin arvosteluitakin katsomaan.

Lauantaina Elmo oli ennen Tuiskua arvosteltavana Poitsua hieman jännitti.

Sitten jo vähän rentouduttiin.

Tuisku


Elmo. Tuomarin Paras lyhytkarvainen uros -palkinnosta kisasi 4 kissaa, joista 3 oli punaisia. Elmo tuli toiseksi.

Tuomarin Paras lyhytkarvainen uros, Tuisku

Paras uros ja naaras vastakkain. Tuisku oli Best In Show lyhytkarvainen kotikissa!

Voiton jälkeen heti veteraaniarvosteluun.

Tuisku hurmaa. Mister Kemi, sanoo arvosteluseteli. Kristiina Rautio oli Tuiskulla tuomarina myös viime vuonna Kempeleellä.

Lauantain päätteeksi. Tuona päivänä unohtui noutaa  Tuiskun Best In Show kotikissaveteraani-palkinto.

Sunnuntai, arvostelun alkamisen odotteluaElmoMyös sunnuntaina Tuisku oli paras lyhytkarvainen uros, Elmo tuli tällä kertaa kolmanneksi. Tuisku Best In Show lyhytkarvainen kotikissa!

Veteraaniarvostelussa. "My Romeo" luki arvostelusetelissä.

Tuiskun palkinnot viikonlopun ajalta. Osa puuttuu kuvasta (1-2 mitalia ja lauantain BIS  Kotikissaveteraani).

Paljon onnea äidille ja kisuille menestyksestä!! ♥

16 kommenttia:

 1. Tosi upeat kissat äidilläsi!
  Pääsit kyllä tapaamaan aivan kertakaikkisen ihanan sompun, tosi hyvä, että osui juuri Norton ensimmäisenä vastaan. :D Jokos on etsintä käynnissä, jotta löytyis laumaan jatketta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin on! ♥

   Norton on todella hurmaava herra ja olen todella onnellinen, että pääsin tutustumaan poikaan kunnomminkin kuin vain häkistä/sturdista katsomalla! :) Keskustelu poitsun mamin kanssa johti siihen, että on tullut jo laitettua eräälle kasvattajalle viestiä kiinnostuksesta alustavaan varaukseen. ♥ Toki tilanteessa on vielä muuttujia, joista ensimmäinen selviää ensi viikolla. Toiveissa kuitenkin olisi, että tämän vuoden puolella saataisiin punainen poitsu tänne. :)

   Poista
  2. Ihanaa, pidetään peukkuja, että asiat sujuu toivotulla tavalla! :D

   Poista
 2. Ihania kissoja! Joko on uuden perheenjäsenen etsintä käynnissä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan upeita! ♥ Kyllä on, tai pikemminkin odotus. Katsotaan saataisiinko perheenlisäystä tämän vuoden puolella! :)

   Poista
 3. Upeat kissakamut! :) onnea kaikille näyttelymenestyksestä. Milloin saadaan lukea uuden perheenjäsenen saapumisesta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurmaavat! ♥ Toivottavasti tämän vuoden puolella! :D Menee aikaisintaan kesään kuitenkin.

   Poista
 4. Nämä ovakki vissi tottunemppa porukka tommosse reeissamissa ja muuhu meininkki. Ainaki ne ossava olla iha niinkun kissan kuuluki sillon ku ei olk kiiru. Ukon kans kateltti ja tykätti, et oikke siivo ja mukava näköst porukka niis kuvis o.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa kokeneempia, osalla vasta vähän näyttelyitä takanaan! :)

   Poista
 5. Onnea menestyksistä ! Näyttää sitten tästä näyttelystä sitten muodostuneen vielä muutenkin unohtumaton tapahtuma ;)

  VastaaPoista
 6. Norton on kyllä ihana poitsu! Punaisissa abysompuissa taitaa olla jotain erikoista, kun moni tuntuu niistä tykkäävän, itsekin olen huomannut että pikkuhiljaa on kiinnostus lisääntynyt punaisen abypojan hankkimiseen.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana! Hahaa, mahtavaa! :D Mulla punainen on kilppareiden ohella suosikkiväri, joten punainen somppu on luontainen valinta. Muutkin on tietty tosi nättejä, hopea tulee vahvana kakkosena. :) Harmi kun Suomen ainut hopeasomppukasvattaja on lopettanut kasvattamisen. Yhdessä vaiheessa hopea oli minulla ykkösvalintana, mutta kyllä se punainen on lähimpänä sydäntä.

   Poista
  2. Sompuissa hopeat onkin ihan nättejä, harmi tosiaan kun kasvattaja lopetti! Abyilla sen sijaan hopeat näyttää mun mielestä tosi oudoilta kaikin puolin, ne on niin erinäkösiä kuin perinteiset abyt..

   Poista
  3. Hopea-abyista tulee ehkä helpommin jokin toinen rotu mieleen. :D

   Poista