lauantai 21. tammikuuta 2017

Näyttelyviikonloppu Kemissä

Viime viikonloppuna koitti viimeinkin kauan, kauan, odotettu näyttelyviikonloppu kun POROK järjesti 50. ja 51. kansainväliset kissanäyttelynsä Kemissä! Kuten edellisessä julkaisussani kerroin, osallistuin äitini (sekä hänen miehensä ja miehen tyttären) kanssa näyttelyn talkoisiin. 

Talkoilu antoi todella hyvää perspektiiviä siitä, miten paljon aikaa ja työtä näyttelyn järjestäminen vaatii. 3 päivän aikana tein äitini kanssa 8 talkootuntia, vaikka talkoilijoita oli paikalla mukava määrä. Tekemistä olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa, mutta meillä oli rajoitteena myös asuinsijainti, näyttelytavarat kun tuotiin toiselta paikkakunnalta. Suuri hatunnosto ja kiitos yhdistyksille ja niiden aktiiviporukoille, jotka jaksavat vuosi toisensa jälkeen järjestää näyttelyitä! Tämä Kemin näyttely oli vieläpä POROKin ns. ylimääräinen näyttely, sillä tämän lisäksi järjestetään myös vuosittainen näyttelyviikonloppu kesällä Kempeleellä.

Itse näyttelyssä meillä meni todella hyvin. Curlit pääsevät yleensä ensimmäisten joukossa arvosteltaviksi ja niin kävi nytkin: Nora oli molempina päivinä tuomarin listan ensimmäisenä. 

Lauantai


Pystyimme saapumaan paikalle hieman normaalia aikatauluamme möyhemmin, sillä olimme laittaneet kisujemme häkit valmiiksi jo perjantaina talkoilun päätteeksi. Olimme paikalla tuntia ennen arvostelujen alkamista, jotta Noralla olisi aikaa tottua uuteen tilanteeseen. Häkissään tyttö oli rennohko, mutta koska Nora jännitti häkin ulkopuolella, menin sen kanssa 10 minuuttia ennen arvostelun alkamista tuomaripöydän läheisyyteen, jotta pahin jännitys ehtisi laantua. Tuomarimme Olga Komissarova aloitti arvostelunsa hieman myöhässä ja seisoskeluaikaa kertyi yhteensä 20 minuuttia. Nora oli tuona aikana melkoinen hyörijä ja pyörijä, mutta hyvän asennon löydyttyä rauhoittui. 
Eniten Nora sai kehuja kunnostaan: upeassa näyttelykunnossa oleva turkki, hyvä paino ja lihaksikkuus. Korvien kippuruusaste on hyvä ja silmien väri todella kaunis, myös muoto hyvä. Noran tyyppi kokonaisuudessa tasapainossa. 

Miinuksina, että häntä voisi olla pidempi ja otsa korkeampi. Pää voisi olla suurempi, kuin myös korvat. 

Yleisvaikutelma: Ujo, mutta hyvin viehättävä neiti.

EX1 CAP ja kutsu Tuomarin Paras -valintaan. ♥

Vähän jännitti

TP:hen oli vielä aikaa ja Nora sai oleskella sen ajan häkissään. Turvallisessa häkissään Nora oli paljon rennommin, kehräsi eikä jännittänyt liikoja. 

"Rapsuja!"

"Nyt voi kurkkia jo vähän tännekin."

Tuomarin Parhaassa meitä oli vastassa upea maine coon menestyksekkäältä kasvattajalta ja voitto menikin kevyesti sinne suuntaan. Päivän tavoitteenamme oli serti, joten hyvillä mielin vietimme loppupäivän omissa puuhissamme: minä kierrellen kissakamujen luona sekä kuvailemassa ja Nora oleskellen häkissään, välillä vietettiin rapsutushetkiä.

Nora ja CAP-serti. Naapuri valmistui herkkusieneksi (Champion), Norallakin valmistuminen leikattujen kissojen versioon Premieriksi oli enää vain yhden sertin päässä!


Sunnuntai


Sunnuntaina meillä oli tuomarina Eric Reijers. Tuona päivänä Nora oli rennommin häkin ulkopuolellakin eikä kiemurrellut enää juurikaan odottaessamme arvostelun alkamista.

Eric oli erittäin mukava ja leppoisa tuomari, joka ihastui Noraan kovasti. Nora sai ensimmäistä kertaa arvosteluseteliinsä sydämen.
Tuomarin kainalossa hyvä olla, vaikka vähän jännitti


 Tyttö sai jälleen kehuja upeasta näyttely- ja yleiskunnostaan sekä kauniista silmistään. Myös korvista tuomari piti kovasti.

 Silmistä tuli ensimmäistä kertaa sanomista, että ovat hieman vinot. Häntä keskipitkä.

Yleisvaikutelma: Superihana neiti.

♥ CAP ja kutsu Tuomarin Paras -valintaan. ♥

Tämän sertin myötä Nora valmistui ensimmäiseen titteliinsä Premieriksi!

Tuomarin Parhaassa meillä oli vastassa jälleen maine coon samalta kasvattajalta/omistajalta kuin edellisenä päivänä. Tällä kertaa kissa vain oli eri. Tuomari kertoi molempien kisujen hyviä ja huonoja puolia. Hyvät puolet tuntuivat korostuvan erityisesti coonin kohdalla, joten olin jo varma, että voitto menee jälleen sinne. Lopulta kuitenkin tuomari osoitti Noraa ja sanoi tytön olevan hänen paras leikattu naaraansa! Nominoinnin myötä Nora pääsi loppukilpailuun kisaamaan Best In Show -palkinnosta.

"Ja taas odotellaan?" Lauantain ruusuke vielä paikoilaan

"Rapsuja?"

Best In Show -paneelissa Noralla oli vastassaan 2 muuta leikattua naarasta, joista voiton vei kaikilla äänillä (3/3) upea siperiankissa.Kerrassaan onnistunut näyttelyviikonloppu, joka meni paremmin kuin uskalsin toivoakaan! Noran uuden tittelin myötä seuraavien sertien kerääminen vaikeutuu hieman, sillä niihin vaaditaan isompaa pistemäärää. Seuraavaan titteliin vaaditaan myös yksi ulkomailta hankittu serti. Jos ei yllättäviä muuttujia satu matkaan, niin osallistumme kesällä Kempeleen näyttelyyn yhdeksi päiväksi. Katsotaan miten siellä käy!

Sunnuntain tulos: EX1 CAP PR NOM ♥ Tyttö poseeraa PR-ruusukkeen ja TP-mitalin kanssa. Tittelinsä myötä Nora sai virallisen nimensä eteen kirjaimet PR eli tyttö on nyt virallisesti osana vastaamassa curlien ja muiden kissojen puolesta tiedotus- ja suhdejutuista.

Yleisöä näyttelyssä kävi mukava määrä ja näyttely oli muutoinkin todella hyvin onnistunut. Tuttuun tapaan näyttelyssä oli hyvä tunnelma ja myös yleisö vaikutti viihtyvän. Curlit saivat kovasti ihmetystä ja ihastelua korvistaan. Saimme kiitoksia parilta vierailijalta Noran häkin päällä olevasta esittelytaulusta. Sen avulla on helppo tutustua rotuun ja yksilöön silloinkin kun omistaja ei ole paikalla kertomassa kisustaan.

Entä miten äitini kotikissoilla meni? Tapasinko haaverotuani somalia? Tuliko kissatuttuja vastaan? Niistä kerron seuraavassa julkaisussa.

26 kommenttia:

 1. Hienot arvostelut tuli ja sertien lisäksi kaikki muun on aina plussaa :) Onnittelut vielä kerran nominoinnista ja uudesta tittelistä! Eric on hurjan tarkka rotustandardista mutta myös todella hyvä tuomari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ♥ Ihan totta, sertikään kun ei ole itsestäänselvyys. :)

   Poista
 2. Onnea menestyksestä! Nora on viimeisessä kuvassa sen näköinen, että oliko se muka joku yllätys, että meni niin hienosti :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut. Kaunis kissa ja viimeinen kuva on erityisen hieno! T. Dalin amatööri
  https://dalicatsdiary.blogspot.fi/
  @dalithesurrealcat

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Nyt jännitetään kovemman vaatimustason sertejä. :D

   Poista
 5. Onnea näyttelymenestyksestä! Söpö tuo kuva, jossa Nora on tuomarin kainalossa, aawww.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Joo, se on aivan ihana! Tuomari päästi arvostelun jälkeen Noran minun luo, mutta tyttö koitti mennä ohi ja tuomari nappasikin sen sitten kainaloon. :D

   Poista
 6. Paljon onnea upeasta menestymisestä!!! Me ei Tidin kanssa tiedetä noista ruusukkeista oikein mitään, mutta yhdymme tuomareihin kybällä siinä, että Nora on äärettömän kaunis neiti <3
  -Tidi&T

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea näyttelymenestykselle!

  VastaaPoista
 8. Onnittelut hienosti sujuneesta näyttelystä!

  VastaaPoista
 9. Mulle tuli vähän typerä olo kun tajusin vasta näistä kuvista että Norahan on kilppari ja minä muka olen kilppareiden suurinfani! :--D Onpas kummaa.. Paljon onnea Noralle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitääääääää, minä taasen kirosin kun en hoksannut yrittää kuvata ilman salamaa, että olisi saanut ehkä värit paremmin esiin. :DD Noralla oli nuorempana paljon enemmän ruskeaa väriä joukossa. Kiitos! ♥

   Poista
 10. Onnea Noralle menestyksestä! Oletteko treenanneet näyttelyissä oloa paljonkin? Nora vaikuttaa niin rauhalliselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Näyttely oli Noralle vasta 3 kerta, debyytti oli vuonna 2014 esittelynäyttelyssä. Todella rento tyttö, vaikka hieman jännittääkin. ♥ Raku taasen on kauhusta kankea häkissäkin, joten sen kanssa ei käydä näyttelyissä.

   Poista
 11. Paljon onnea Noralle ja emännälle huimasta näyttelymenestyksestä! :) Nora on niin kaunis! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Äitiäkin pääsi näyttelykärpänen ihan kunnolla puremaan ja ehdotti, että oltaisiin koko viikonloppu kesällä Kempeleellä. Ans kattoo. :D

   Poista
 12. Onnea tosi paljon !
  Mun mielestä Norassa on kyllä kaikki ihan kohdillaan, ihan täydellinen koko tyttö ♥

  VastaaPoista