tiistai 30. elokuuta 2016

Uusi vessa: MyPet Berty

Kisut saivat toissaviikonloppuna äidiltäni lahjaksi uuden vessan. Äitini oli alunperin ostanut sen omille kisuilleen, mutta laatikko ei ollutkaan sopinut heille, joten se päätyi meidän käyttöömme. 

Meillä on ollut aina vain avonaisia vessoja, sillä minusta ne ovat mukavampia sekä minulle että kissoille. Kissojen vessakäyttäytymistä on helpompi seurata niistä eikä kissoille pääse tulemaan nurkkaan ahdistettua oloa/kaveri ei pääse yllättämään. Yhdessä vaiheessa harkitsin kuitenkin katollista vessaa, jos sillä saisi estettyä Noran silloin tällöin tapahtuvia laidan yli pissailuja. Ajatus kuitenkin hautautui kun kuulin, että katolliset voivat olla seisomapisujen kannalta avonaisia työläämpiä putsata kun pissaa pääsee valumaan katon ja alaosan välistä.

MyPet Berty on uutuustuote Mustissa ja Mirrissä ja jäljittelee malliltaan suosittua, mutta kallista, Modkat-kissanvessaa. Minulle Modkat on tullut tutuksi vasta viime aikoina kissablogien ansiosta, tai pikemminkin sen käyttötapa on selvinnyt minulle vasta vastikään. Luulin pitkään, että Modkat on kuin ihmisten vessanpönttö eli kissa tekee tarpeensa sisään reiästä (ja että reikä on sen verran pieni, ettei kissa mahdu "pönttöön"), mutta todellisuudessa onkin tarkoitus, että kissa menee sisään tarpeilleen. Tästä valaistuksesta suuri kiitos Trio MiuMaulle ja Herra Nilssonille

Ymmärrettyäni laatikon tarkoituksen paremmin, ajattelin heti sen olevan ihanteellinen Noralle. En kuitenkaan ostanut, mm. hinnan vuoksi.

Myös äitini ajatteli ensimmäisenä Noraa kun tarjosi vessaa meille. Koska kyseessä ei ole tavallinen kannellinen vessa ja juurikin tuo olisi omiaan ehkäisemään hutipissoja, olisin ostanut sen mielelläni äidiltäni pois, mutta hän halusikin antaa sen kisuille lahjaksi.

Olin ajatellut sijoittaa laatikon vessaan kissojen eniten käyttämän laatikon, kulmavessan, tilalle, täten myös ehkäistyisi hiekkojen päätyminen viereiseen viemäriin, mutta lopullinen paikka löytyikin eteisestä.

Laatikko löysi paikkansa eteisestä vähän käytetyn vihreän vessan tilalle

"Mikä tää on?"

"Täällähän on meidän hiekkaa!"

Laatikko on otettu odotettua paremmin vastaan! Kaikki kolme käyttävät sitä eikä ketään tunnu ahdistavan suljetumpi tila. Kisut tykkäävät kun vessan päällä mahtuu myös seisomaan. Pari kertaa kisuille on tuottanut päänvaivaa kun kaveri on jättänyt suoraan suuaukon alle tehdyn pissan peittelemättä, mutta muuten vessan kanssa ei ole ollut vaikeuksia. 

Hyvin mahtuu 3,5 kg kisu olemaan ja pyörimäänkin

R: "Heiii mitä puuhaat?"

R: "Oota annan sulle vauhtia!"

"Ei sit, testaan tän kans!"

"Wuhuu, sporttivessa!"

Siirsin väliaikaisratkaisuna vihreän hiekkiksen tietokonehuoneeseen toisen vessan viereen, mutta dilemmaksi on muodostunut, että kisut ovat alkaneet käyttämään nyt myös vihreää laatikkoa aiempaa enemmän. Neljä laatikkoa on meillä kuitenkin etenkin kolmen kissan käytössä melkoisen turha, joten taitaa käydä niin, että vihreä laatikko tulee valkoisen tilalle ja valkoinen siirtyy yläkerran varastoon.


28 kommenttia:

 1. Teillä on kiva uusi vessa! Pystyykö siitä pissimään myös silleen reiän reunalla istumalla ettei tassut likaannu? - Pepsi

  VastaaPoista
 2. Täähän vaikuttaa kätevältä vessalta!

  VastaaPoista
 3. Meillä on zooplussalta tilattu vastaava hiekkis ollut nyt noin kuukauden, ja ollaan kyllä tykätty. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut ihan mahti. :) Enää ei tarvitse pelätä Noran hutipissoja ainakaan eteiseen, vaikkei se onneksi sinne ole koskaan huti tehnytkään. Jospa jossain vaiheessa tietokonehuoneeseenkin päivittyy tuollainen, jokin raikkaampi väri vaan olisi kiva, muttei sellaista taida olla markkinoilla ainakaan vielä.

   Poista
 4. Meillä on lahjoituksena saatu Modcat yhtenä hiekkiksenä ja olen täysin rakastunut siihen (jos näin voi kissojen hiekkalaatikosta sanoa...)! Hiekkiksen edusta on niin paljon siistimpi. Täytyy laittaa tämäkin harkintaan, koska on kuitenkin noinkin edullinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai voi! :D Kuuluu kategoriaan Crazy Cat Lady. ;) Joo, superhyvä hinta on tuolla etenkin kun vertaa Modkatiin! :)

   Poista
 5. Kiva, että kissat ottivat vessan hyvillä mielin vastaan! Itsekin harkitsin vastaavaa vessaa, mutta tuokin malli (kuten aitokin Modcat) taitaa olla turhan pieni kuusikiloiselle kissalle. Meillähän hajosi veskistä katto kesällä, tosin hyvällä teippauksella se on kestänyt kasassa, joten kiire ei onneksi uudella vessalla ole. Suurin haave olisi tietysti semmoinen ylellinen kaapin sisään piilotettu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! :) Voi hengähtää hutipissariskin osalta ainakin eteisessä. Voi harmi, voi käydä vähän ahtaaksi kuusikiloiselle etenkin jos tykkää pyöriä. :/ Jospa tekisivät XL-mallin? Kaapin sisään piilotettu olisi cool. :D Tällaiselle laiskimukselle olisi vaan niiiiiin työlästä availla aina niitä kaappeja. ;D

   Poista
 6. Minullakin kattipataljoonalla on kaksi noita Zooplussan vastaavia. Velmu on meillä niin kookas kissa, että käy erityisen paljon juuri siinä. Istuu siellä aina hauskasti pää aukosta esiin paistaen ja meille selkää näyttäen kuin olisi hieman nolona:)

  VastaaPoista
 7. Toihan on aika nättikin, vois melkein harkita. Ehkä. Ei tosta lennä paljon hiekkaa ympäristöön, jos kissa oikein vauhdilla tulee ulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei. :) Tuon oikea käyttötarkoitus menisi niin, että suuaukko on seinää vasten ja sisään ja ulos mennään noiden reikien kautta, jolloin hiekka jäisi niihin. Mutta ei meidänkään käyttötavalla hiekkaa lähde juurikaan mukaan, moni jää kattoon tai katon reunoihin. :)

   Poista
 8. No onpas hauska pömpeli:) Kiva, että käyttö sujuu, sitä kun ei koskaan tiedä etukäteen tuleeko hitti vai hylsy:) Meillä ei ole taas näkynyt tää kommenttiboksi ollenkaan. Nyt älysin kokeilla chromella ja boksi ilmestyi taas:) Kivaa syksyä teille!
  -Tidi&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, aina kivaa kun kisut pitävät saamastaan. :) Tämän etuna on myös, että nyt vessasssa olevaan vessaan kohdistuva puhtauspaine hellittää kun kisut ovat hyväksyneet kakkosvessan. Tietokonehuoneen vessaan ne pääsevät vain kun olen kotona.

   Onpa hassu kun kommenttiboksi noin heittelee. Mukavaa syksyä teillekin, lämpöisiä oleskeluja! :)

   Poista
 9. Tommonen ois kiva veski, mut harmi kun niitä ei tehdä ihan megaisoina :D Pitää tyytyä heiluriovelliseen½

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää laittaa eteenpäin toive XL-koosta. ;) Käyttäjiä kuitenkin löytyisi sen verran, että ihme, jos eivät tartu jossain vaiheessa.

   Poista
 10. Kiva vessa! Miten paljon tuosta on hiekka kulkeutunut ympäriinsä? Meillä heiluriovienkin kanssa kulkeutuminen on kakkaspurtti-Eemelin kanssa aika iso ongelma, jota yritän epätoivoisesti ratkaista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. :D Tuosta kulkeutuu tosi vähän, suurin osa jää kattoon tai katon reunoihin. :)

   Poista
 11. Olkaatten hyvä vaan, hienoa että meistä oli apua ja teillä nyt sen takia uusi, suosittu veski :D

  Toi ei muuten näytä yhtään tyhmemmältä, pitää laittaa korvan taakse seuraavaa veskiä hankittaessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä ja mahtavaa, että Musti ja Mirri otti valikoimaansa tuollaisen! :) Suosittelemme!

   Poista
 12. Hieno vessa! Itse haluaisin kannellisen, ja sellainen meillä olikin kunnes pojat ei enää sinne oikein mahtuneet. Harmi että lähes kaikki kissanvessat on meille ihan liian pieniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on varmasti yksi jättikissojen isoimmista miinuksista kun vessavalikoimat ei ole niin laajat. Isoja kisuja löytyy kuitenkin sen verran, että ihme, jos valmistajat ei tartu markkinarakoon! Palautetta vaan menemään! :)

   Poista
 13. Tämä olisi kyllä kätevä! Olisi ihan kiva jos ei niin paljoa hiekkaa kantautuisi tassuissa. Täytyy kai "ensihätään" kokeilla vessanedusmattoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pitää hiekkoja hyvin. :) Meillä on vessamatot on nounou kun olen liian paranoidi Haikun muovinsyönti-innon kanssa. :D

   Poista
 14. Mäkin ihastuin täysin tuohon veskiin kun se saapui Mustiin ja Mirriin! Olen kollegalta saanut palautetta, että vessa on ehdottomasti hänen mielestään paras kissan vessa tähän mennessä. :) Hyvä että on teillä toiminut, mun mielestä tuo vessa on kivan näköinenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on tosi mahtava juttu, että ottivat tämän mallin helposti saataville! :) Toivottavasti suosio alkaa ottamaan tuulta alleen, on niin näppärä.

   Poista